poniedziałek, 31 marca 2014

WŁOSOWA AKTUALIZACJA


Cześć Dziewczyny !
Dziś przedwczesna włosowa aktualizacja. Po lewe zdjęcie włosów zrobione miesiąc temu, a po prawej zdjęcie włosów zrobione dziś.  Myślę, że po miesiącu od keratynowego prostowania włosy trochę odżyły, ale działam dalej. Już niedługo plan pielęgnacji na kwiecień :)

Jak wasze włosy ?

czwartek, 27 marca 2014

CO MYŚLICIE O GUMKACH INVISIBOBBLE ?

Cześć Dziewczyny !
Dziś trochę luźniejszy post i to całkowicie na ''spontanie''. Przed chwilą przeglądałam sobie ofertę sklepów internetowych i natknęłam się na ''cudowne'' gumki do włosów. Strasznie mnie zaciekawiły dlatego jestem ciekaw czy któraś z Was miała z nimi do czynienia :




Invisibobble 3 Hair Rings Rewolucyjne Gumki Do Włosów 3 Sztuki CzarneInvisibobble 3 Hair Rings Rewolucyjne Gumki Do Włosów 3 Sztuki Czarne

Gumki kosztują jakieś 15zł (3 sztuki). Poniżej opis ich ''niezwykłości'' :

''Invisibobble rewolucyjna gumka do włosów, która nie ciągnie i nie wyrywa ich. Jest bardzo trwała i estetyczna. Nie ściska włosów ciasno, dzięki czemu nie powoduje bólu tuż przy skórze głowy. Sprężynowa budowa gumki sprawia, że ciasno utrzymuje ona włosy, ale nie powoduje ściskania ich i nie tworzy widocznych śladów. Dzięki tej właściwości gumki Invisibobble są delikatne dla struktury włosów i nie niszczą ich.
Wykonane z delikatnego tworzywa, wodoodpornego i wytrzymałego, nie posiadają metalowych spojeń.

• Nie pozostawia śladów po noszeniu na włosach, nie odciska się.
• Nie powoduje bólu.
• Jest delikatna dla włosów, nie niszczy ich, nawet używana codziennie.
• Jest idealna do wszystkich rodzajów włosów.
• Może być noszona jako bransoletka na rękę.
• Jest wodoodporna i wytrzymała.''

Miałyście te gumki ? Co o nich myślicie ? Ja się zastanawiam nad ich fenomenem :)

wtorek, 25 marca 2014

OLEJ KOKOSOWY- DLACZEGO WARTO ? 8 ulubionych zastosowań

Cześć Dziewczyny !
Dziś chciałam Wam przypomnieć  swoim wielofunkcyjnym ulubieńcu, a mianowicie o oleju kokosowym. Miałam wiele olejków kokosowych i zawsze wracałam do tego ze zdjęcia. Nie wiem czemu, ale po prostu sprawdził się najlepiej.


Oleje kokosowy jest łatwo dostępny. Ja swój kupuję w sklepie zielarskim za jakieś 15zł. Dostaniecie go również w sklepach ze zdrową żywnością no i oczywiście przez internet. Ważne, aby olej był nierafinowany. 
Swego czasu używałam go bardzo systematycznie. Miałam 5 miesięcy przerwy i znów do niego wróciłam. Dlaczego tak bardzo go lubię ?

  Genialne wygładza włosy- Wiem, że ten olejek jeśli chodzi o włosy na długości to albo się go kocha,     albo nienawidzi. Trzeba to po prostu sprawdzić. Jeśli się nie sprawdzi to zawsze można go             wykorzystać w inny sposób, ponieważ jest wielofunkcyjny.


Przyspiesza porost włosów- systematycznie wcierany w skalp przed myciem przyspiesza porost   włosów Więc jeśli wasze włosy nie lubią jego dzialania na długości to możecie go zużyć na skalp.


    Łagodzi łupież- Kiedy ktoś z moich znajomych ma z tym problem to zawsze polecam olej kokosowy.          Wystarczy wcierać go w skalp przed myciem. Pomaga !

   Serum na końcówki- Zawsze po myciu wcieram odrobine tego olejku w końcówki  czym nakładam           silikonowe serum

   Jako olej do twarzy - Ponoć na właściwości zapychające, ale wydaje mi się, że wszystko zależy od 
       rodzaju skóry. Mnie np. ani razu nie zapchał. Skóra jest po nim bardzo przyjemna w dotyku.

  Delikatnie rozjasnia skórę- Przy regularnym olejowaniu twarzy tym olejkiem zauważylam, że moje           przebarwienia delikatnie się rozjasniły. Spokojnie na włosy tak nie działa.

 Zwalcza opryszczkę - Kiedy czujemy to ''mrowienie'' wystarczy posmarować to miejsce olejem        
     kokosowym, a opryszczka nie wyjdzie. U mnie zawsze działa jeśli zrobię to akurat w tym momencie.

 Do demakijażu - Ten sposób odkrylam calkowicie przypadkowo. Skończył mi się płyn do demakijażu
     oczu. Wtedy nalożyłam trochę oleju kokosowego na wacik i przyłożyłam do oczu. Teraz właśnie w ten
    sposób zmywam tusz do rzęs, ponieważ olej genialnie sobie z tym radzi, nie podrażnia i dodatkowo ma          genialne właściwości.

 Balsam do ciała/dłoni/stóp- Używam go również zamiast balsamu, kremu do ciała czy też kremu do
     stóp. Znakomicie wygładza i zmiękcza skórę.

Lubicie ? W jaki sposób go używacie ? :)

sobota, 22 marca 2014

DENKO& poszukiwany skład podkladu



Cześć Dziewczyny !
Ależ dług mnie tutaj nie było, ale mam wytłumaczenie- po raz 3 zostałam ciocią, a więc caly czas wolny poświęciłam maluchowi. W dniu dzisiejszym pokaże Wam co udał mi się ostatnio zużyć. Zacznijmy o końca.

1. Podkład Rimmel wake me up- Rzadko się ''maluję'', ale odkąd zostalam jego posiadaczką zaczęlam to robić częściej. Niestety po jakimś czasie zauważyłam w okolicach nosa bardzo suchą skórę.. Kidy zrobiłam 'przerwę' ta skóra pozostawala bez zmian, ae kiedy tylko do niego wracalam.. jej stan się pogarszał. Nie mam pojęcia jaki skłdanik tego pokladu jet tego przyczyną, ponieważ nigdzie nie mogłam znaleźć jego składu. Jeśli chozi o samo działanie powierzchowne to pokład ładnie rozswietla cerę, byłam zadowolona z krycia.

2. Płyn micelarny - Chyba nikomu nie musze go przedstawiać ? Nie wiem, która o już moja buteleczka, ale zawsze o niego wracam. Jest tani, dobrze zmywa makijaż i nie podrażania. Czego chcieć więcej?

3. Olej khadi-  Jest to olej mający stymulować porost włosów. Według mnie nie jest on jakiś magiczny. Zdecydowanie tańszą i lepszą opcją na przyspieszenie porostu jest serum babuszki lub olej kokosowy. 

4.Czarne mydło - Z żalem je wykończyłam, ponieważ wlaśnie zostalam bez szamponu. Czarne mydło to świetny i wielofunkcyjny kosmetyk. Używałam go jako mydła co ciała, twarzy, włosów, a także jako żelu do depilacji. Według mnie jest warte swojej ceny, ponieważ jest bardzo wydajne i wielofunkcyjne. Nadaje sie nawet do wrażliwej skóry.

Wiecie moze, gdzie znajdę skład podkładu wake me up? :>
Jak tam wasze denko ? :>

poniedziałek, 17 marca 2014

KERATYNOWE PROSTOWANIE- PLUSY I MINUSY

Cześć Dziewczyny !
Na początku przepraszam za dość dlugą nieobecność, ale nadal nie ogarnęłam tego czemu nie mogę wejść na swojego bloga. Piszę i nie mam pojęcia jak to wszystko będzie wyglądało po opublikowaniu, więc wybaczcie mi jakiekolwiek nierówności w tekście. Dziś o zabiegu keratynowego prostowania włosów. 


Ten zabieg wykonywalam 2 razy zestawem alpha keratyna. Taki zabieg kosztuje 100zł.W skład zestawu wchodzi szampon (100ml), preparat z keratyna (100ml), pędzelek, spinki, kosmetyczka. Zestaw za pierwszym razem wystarczył mi na jeden zabieg. Za drugim razem poradziłam sobie z połową, a więc zostało na kolejny raz. Przejdźmy do obiecanych plusów i minusów.



















Powyżej 2 zdjęcia. Pierwsze z nich przedstawia moje włosy przed zabiegiem, a drugie 3 mycia po zabiegu

PLUSY
-Skraca się czas suszenia włosów
-Skraca się czas ukladania wlosów. Wcześniej potrzebowalam na to około 15 minut. Teraz wystarczy, że przeczeszę włosy szczotką i mogę wychodzić.
-Mamy spokój na 2 miesiące :)
-Włosy są gladsze
-skręt jest rozluzniony
-już nie muszę tak często sięgać po prostownicę, 
-mam wrażenie, że trochę odżyły, ponieważ już nie potrzebują tak wiele jak przed zabiegiem

MINUSY
-Po pierwszym myciu włosy nie są proste lecz mają zmniejszony skręt.
-Po takim prostowaniu trzeba podciąć końcówki, ponieważ po kilkukrotnym prostowaniu końcówki nie wyglądają później najlepiej.
-włosy trochę szybciej się przetluszczają
-Podczas wykonywania zabiegu zapach nie jest bardzo intensywny tak jak przy encanto ( wiem,  bo moja kuzynka wykonywała sobie kiedys ten zabieg), ale kiedy np. prostujemy wlosy zapach się uwalnia i trochę ''szczypie''

Pamiętacie jak ostatnio pokazywalam Wam efekty po drugim prostowaniu ? Dacie wiarę, że po kolejnym myciu włosy już nie są w takim okropnym stanie? Tamten stan był winą dodania do odżywki zbyt dużej ilości protein. Na szczęście wszystko wróciło do normy :)

Wykonywałyście kiedys taki zabieg ? 

czwartek, 13 marca 2014

BUTY NIKE AIR MAX- GDZIE KUPIĘ NAJTANIEJ?



buty-nike-air-max-90-damskie-mietowe-airmax-y-r-40-3039328745.jpg
                                                                         Cześć Dziewczyny!

Jakiś czas temu postanowiłam kupić buty na wiosnę. Jako, że mam juz masę baletek, koturn itd. postanowiłam kupić coś bardziej sportowego. Mój wybór padła na nike air max. Jeszcze nie zdecydowałam się na żadną wersję kolorystyczną. Pierw szukam sklepu. Stąd też ten wpis. Ceny w sklepach stacjonarnych oscylują w granicach 450zł. Przez internet można kupić o wiele taniej. Może mi coś polecicie ? Jakiś sklep bądź aukcję na allegro, gdzie kupie je w rozsądnej cenie? :>

                                                                                    3majcie się ! :)

środa, 12 marca 2014

KERATYNOWE PROSTOWANIE- DRUGIE PODEJŚCIE

Cześć Dziewczyny !
Dziś pokażę Wam efekty mojego drugiego keratynowego prostowania, które robiłam w sobotę. Na dniach powinien się pojawić wpis o plusach i minusach tego zabiegu :)


Nie jestem do końca zadowolona, ponieważ po pierwszym myciu efekt jest trochę nijaki, ale za pierwszym razem też tak było. Po następnych myciach zaczynało mi się podobać więc w tym przypadku też tak pewnie będzie :)

Nie wiem czemu, ale nie mogę wejść na swojego bloga, ponieważ wyświetla mi się błąd ''Bad request  error 400'' wiecie o co chodzi i jak się tego pozbyć ? :>

poniedziałek, 10 marca 2014

EGYPTIAN MAGIC? CZY FAKTYCZNIE JEST TAKI MAGICZNY ?

Cześć Dziewczyny !
Jakiś czas temu wspominałam o tym kremie w poście dotyczącym pielęgnacji twarzy. Z racji, że wzbudził waszą ciekawość postanowiłam napisać o nim coś więcej.



Od producenta : Ten niewiarygodny krem posiada wiele właściwości od leczenia blizn, wszelkich niedoskonałości, egzemy przez nawilżenie rąk, stóp do nawilżającej odżywki do włosów. Stworzony tylko z naturalnych składników. Uwielbia go m.in. Madonna, Karolina Kurkova, Eva Mendes, Kate Hudson i wiele innych sław.

Moja opinia : Krem jest zamknięty w plastikowym słoiczku, jest tlusty, ma gęstą konsystencję. Pachnie ( a raczej nie pachnie) oliwą z oliwek. Sam w sobie wyróżnia krótki i bardzo dobry skład. W skład kremu wchodzi tylko 6 składników takich jak : oliwa z oliwek, wosk pszczeli, miód, pyłek pszczeli, mleczko pszczele, propolis

Patrząc na skład bałam się, że może mnie zapchać, ale te podejrzenia były niesłuszne. Żadna niespodzianka sie nie pojawila, ale nigdy nie miałam z tym problemu .Znakomicie wygładza i zmiękcza skórę twarzy. Minusem jest fakt, iż skóra po tym kremie strasznie się świeci. Dlatego trzeba go nakładać jakieś 15 minut przed wyjściem. Jeśli chodzi o makijaż to krem dobrze współpracuje z kolorówką. Czy rozjaśnił blizny ? Nie mam blizn. Jedyna rzecz na twarzy, którą ten krem mógł mi rozjaśnić to piegi w okolicach nosa. Czy to zrobił? Tak, ale minimalnie. Są delikatnie rozjaśnione. Bardzo mi pomógł złagodzić suche skórki z okolic nosa.Lubię ten krem, ponieważ jest wszechstronny. Świetnie się sprawdza do nawilżania dłoni i stóp. Są po nim przyjemnie miękkie w dotyku. Jeśli chodzi o włosy to nakladalam go w ramach olejowania końcówek i dzialal tak jak ''olejowanie''. Minusem jest jego cena i dostępność (przez internet), ale z drugiej strony krem jest bardzo wydajny. 

Miałyście magiczny krem ?

sobota, 8 marca 2014

Suszarka prostująca poszukiwana !

Cześć Dziewczyny !
Na początku serdeczne życzenia z okazji dnia kobiet ! Dzis wpis ''na szybko'', a mianowicie poszukuję suszarki prostującej.

Skąd pomysł?
Jakiś czas temu byłam u fryzjera. Po cięciu Pani fryzjerka wysuszyła mi włosy (bez użycia szczotki). Wlosy po samym suszeniu były proste ! Ta suszarka wyglądała jak normalna suszarka, nie miała żadnej szczotki. Od razu mówię, że nie chodzi mi o taką :


Z chęcią bym tak wrócila i zapytała co to za suszarka, ale niestety salon został zamknięty. Wiecie może coś na temat takiej 'magicznej' suszarki ? :>

środa, 5 marca 2014

Tanie maski z silikonami i resztą dość dobrego składu


Cześć dziewczyny !
Często myśląc o silikonowych maskach/odzywkach wiele osób wyobraża sobie kosmetyk napompowany silikonami i resztą ''beznadziejnego'' składu. W dzisiejszym wpisie, na przykładzie 2 masek i jednej odżywki  ze sklepu chantal pokażę Wam, że kosmetyki z silikonami mogą mieć dobry skład i wcale nie muszą być drogie. Ciekawe ?Zapraszam !

1.MASKA ''WANILIOWA''


Sczerze mówiąc myslalam, że nazwa będzie tak jak w większości ''profesjonalnych'' kosmetyków tylko nazwą i nutą zapachową. Jakież było moje zdziwienie, kiedy zobaczyłam w składzie ekstrakt z wanilii. Skoro o składzie mowa, to jest on bardzo ciekawy. Patrząc na niego można wywnioskować, iż maska będzie miała właściwości ochronne (silikony) i odżywcze (ekstrakty). Wiadomo, że włosów nam nie naprawi, ale skład prezentuje się przyjemnie.Na początku emolientysilikony, później jedwab, ekstrakt z wanilii, panthenol.  Maska ma techniczne plusy takie jak przepiękny waniliowy zapach (szkoda, że nie utrzymuje się długo na włosach), praktyczny dozownik, dużą pojemność 500ml) i niską cenę ( zł). Działanie : Już podczas spłukiwania włosy są sypkie. Ta maska w porównaniu z kolejna lepiej radzi sobie z wygładzeniem włosów (porównajcie sobie to zdjęcie, z tym drugim, były robione w odstępie 3 dni). Przyjemnie rozluźnia skręt. Dociąża, ale nie obciąża. Nie przyspiesza przetłuszczania. Jak dla mnie sama słodycz bez goryczy :)

2. MASKA ''MLEKO I MIÓD''

Maska ''mleko i miód'' ma przyjemny, słodki zapach miodu. Nie będę się powtarzać jeśli chodzi o techniczne plusy (tak jak wyżej). Skład tej maski jest równie ciekawy co skład jej poprzedniczki, a nawet ciekawszy. Czyli emolienty, ochronne silikony i odżywcze substancje takie jak : keratyna, proteiny mleczne, laktoza, miód, panthenol. Przejdxmy do dzialania : Włosy są bardzo miękkie w dotyku i wygładzone. Nie ''psuje'' skrętu. Powiedziałabym nawet, że po niej jest bardziej wyrazisty. Jeśli mialabym wybierać pomiędzy tą, a poprzednią.. wybralabym wersje waniliową, ponieważ wolę taki rozluzniony skręt.

3.ODŻYWKA



Mimo, iż jest to odżywka, a nie maska, to jak dla mnie jest to najlepszy produkt spośród tych trzech. Dlaczego? Ponieważ genialnie wygładza włosy i rozluźnia skręt ! Porównajcie sobie te 3 zdjęcia i spójrzcie jaka jest różnica jeśli chodzi o skręt. Zasadniczo na pierwszym zdjęciu włosy wyglądają na prostsze, ale to właśnie efekt po tej odżywce podoba mi się najbardziej :) Niestety nie mogłam uchwycić składu, ale jest ''zbudowany'' na podobnej zasadzie jak maski, a mianowicie silikony i substancje odzywcze :)

Produkty są dostępne na tej stronie klik. Ceny masek to 12,24zł/500ml. Natomiast odzywka kosztuje 10,46zł/500ml

Miałyście te maski lub tą odżywkę ? Jak wrażenia ?



poniedziałek, 3 marca 2014

WŁOSOWA AKTUALIZACJA

Cześć Dziewczyny !
Dziś post na szybko, a mianowicie włosowa aktualizacja. Z góry przepraszam za zdjęcie marnej jakości.. Wiosna zbliża się do nas wielkimi krokami więc następna aktualizacja będzie bardziej ''wyrazista'' :)

Na początku zaznaczę, że minęły już dwa miesiące od mojego zabiegu zestawem alpha-keratyna. Efekty już się powoli wypłukują, a więc mam zamiar wykonać ten zabieg po raz kolejny jeszcze w tym tygodniu (właśnie przyszedł mi zestaw). Zapewne pokażę Wam efekty w sobotę :) Tymczasem :


Luty był dla moich włosów miesiącem olejowania, silikonowych masek i oczywiście nie obeszło się bez prostowania raz (czasami dwa) w tygodniu. Nie zauważyłam jakiejś szczególnej zmiany oprócz powracania włosów do skrętu. Marzec zapowiada się troszeczkę intensywniej, ale o tym w planie pielęgnacji :)

A jak wasze włosy ? :>

niedziela, 2 marca 2014

ELSEVE FIBRALOGY- ODŻYWKA

Cześć Dziewczyny !
Właśnie nadrabiam blogowe zaległości i przeglądam wasze wpisy. W tak piękną pogodę powinnam przesiedzieć cały dzień na dworze, ale niestety mój organizm jak zwykle choruje w nieodpowiednim momencie. Korzystając z okazji, iż siedzę w domu, mam dla Was recenzje ostatniej rzeczy z serii 'fibralogy' a mianowicie recenzję odżywki. Cała serię testuję od grudnia więc zdążyłam ją dobrze poznać. Teraz się zastanawiam jakim cudem odżywka nie znalazła się w denku, ale mniejsza o to :)


Od producenta : ''Na podstawie zaawansowanych badań nad włóknem włosa Laboratoria L`Oreal opracowały swoją pierwszą gamę pogrubiającą strukturę włókna włosa – Elseve Fibralogy specjalnie dla włosów pozbawionych gęstości. Innowacyjna gama wprowadza prawdziwą rewolucję na rynku pielęgnacji włosów, dzięki zawartości wyjątkowej molekuły Filloxane, która wnika we włosy i rozprzestrzenia się wewnątrz włókien. Rezultaty są spektakularne: natychmiastowy i wyczuwalny efekt grubszych włosów, zachwycające gęstość oraz długotrwały efekt dodanej struktury. Efekt ekspansji gęstości kumuluje się przy kolejnych zastosowaniach. ''

Moja opinia : Jak już wspomniałam, serię ''fibralogy'' testuję od grudnia. Linki do wpisów na temat aktywatora i szamponu będziecie miały na dole. Tymczasem skupmy się na odzywce. Zacznijmy od sprawy technicznych. Odżywka ma dość neutralny zapach.Jeśli chodzi o konsystencję to jest ona odpowiednia (taka średnio-gęsta). Jest to  Odżywka do włosów mająca dodawać im gęstości. Czy faktycznie tak działa? Używałam jej na dwa sposoby. Z aktywatorem (najczęściej) i bez aktywatora (aby sprawdzić jaka będzie różnica). Jej działanie zdecydowanie bardziej mi się podobało w połączeniu z aktywatorem, ponieważ włosy były bardzo gładkie, takie ''skrzypiące''. Bez aktywatora zachowuje się jak normalna, lekka odżywka. Jak wiecie wolę bardziej docążające kosmetyki do wlosów. Z tej odżywki będa zadowolone osoby, którym włosy się szybciej przetłuszczają lub takie, które nie lubią dociążajacych produktów, ponieważ ta odżywka nawet w najmniejszym stopniu nie obciąża. Dzięki temu włosy nie są ''przyklapnięte'', ale też nie widać efektu ''ekspansji gęstości'' o jakim informuje nas producent. Nie dodaje włosom połysku, nie zauważyłam, aby były bardziej miękkie. Na mnie po prostu nie zadziałała. Plusem tej odżywki jest wydajność oraz łatwa dostępność. Skład jest dość krótki, co też szczerze mówiąc mnie zaskoczyło :) Poniżej linki do recenzji szamponu i aktywatora z tej serii.


Miałyście coś z serii ''fibralogy'' ? Co o tym myślicie ?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...