czwartek, 30 maja 2013

Sposoby na zmiękczenie skóry PODCZAS kąpieli + TYGODNIOWA DARMOWA dostawa łącząca się z 30%rabatem

Cześć Dziewczyny !
Dziś w ten niezwykle pochmurny dzień przygotowałam dla was post o moich 2 ulubionych sposobach zmiękczania skóry już podczas kąpieli. Tak , że po kąpieli nie musimy nakładać balsamu do ciała :)


Zapewne to nic nowego , ale mam nadzieję , że choć kilku z was się przyda :)

                                                      SPOSÓB I -  SÓL DO KĄPIELI NATURA SIBERICA
Do tej pory sole , których używałam tylko ładnie pachniały i nic więcej. Ta jest wyjątkowa ! Ponoć ma działanie odmładzające :D Przepięknie pachnie , tak odświeżająco. Ma genialny skład. Zapach otula całą łazienkę. Aż nie chce się wychodzić z wanny ! Jednak jest w niej coś wyjątkowego. Moja skóra po wyjściu z wody jest bardzo gładka i jędrna ! Aż chce sie jej dotykać. Nigdy bym nie pomyślała , że sól może mieć takie działanie- nigdy wcześniej się z tym nie spotkałam. Genialnie zmiękcza skórę- zakochałam się ! Ma genialny skład , który możecie zobaczyć tutaj. .Cena regularna to 22,90 natomiast po odjęciu  rabatu KINGABLOG  kupicie ją tutaj za 14zł


                                                     SPOSÓB II - OLEJKI
Bez różnicy jaki wybierzecie olejek to efekt będzie równie dobry. Może to być oliwa z oliwek , olej z pestek winogron , olej kokosowy. Po prostu olej :) Wystarczy 1-2 łyżki dodane do wody ,  a wasza skóra nie będzie potrzebowała żadnego balsamu po kąpieli. Będzie gładka i miękka :) Tani i szybki sposób dla tych , które nie lubią lub też zapominają o nałożeniu balsamu po kąpieli.

A jakie są wasze ulubione sposoby na zmiękczenie skóry podczas kąpieli? Miałyście tą sól ?



A teraz mam dla was ciekawe info  czyli  TYGODNIOWA DARMOWA DOSTAWA W SKLEPIE SKARBSYBERII ŁĄCZĄCA SIĘ Z 30% RABATEM KINGABLOG :) warto spojrzec na zniżki klik , m.in. ruskie banie za 13,90 i glinki 6,90 :)  od teraz  do 2013-06-06 23:59:59 więcej info tutaj
Więc można zaszaleć :)

Miłego dnia wam życzę ! :)

środa, 29 maja 2013

BALSAM ALEPPO SPOSOBEM NA WYGŁADZENIE :)

Cześć Dziewczyny !
Te z was , które czytają moje wypocinki wiedzą , że zależy mi na wygładzeniu. Dziś przedstawię wam przyjaciela , który przywędrował do mnie dzięki sklepowi Skarbysyberii .

Bardzo lubię całą tą serię Planeta Organica , a szczególnie maske i balsam marokański , o których mogłyście juz przeczytać na blogu. Dziś będzie mowa o balsamie z tej samej ''rodziny'' zobaczymy czy jest  równie dobry :)



Skład (INCI): Aqua with infusions of Organic Olea Europaea Fruit Oil (organiczna oliwa z oliwek),Hibiscus Sabdariffa Flower Extract (wyciąg z róży Sudanu), Organic Laurus Nobilis Oil (organiczny olej laurowy), Thymus Vulgaris (Thyme) Leaf Extract ( wyciąg z tymianku), Nigella Sativa Seed Extract ( ekstrakt z czarnego kminku), Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil (olej z pestek winogron), Cetearyl Alcohol (emolient), Glycerin (nawilża), Behentrimonium Chloride, Cetrymonium Chloride, Quaternium-87, Hydroxyethylcellulose, Cetrimonium Bromide, Benzyl Alcohol, Sorbic Acid, Benzoic Acid, Citric Acid, Parfum


Jak cała seria ma bardzo przyjemny dla oka bogaty skład. Znajdziemy w nim m.in Oliwę z oliwek , ekstrak z hibiskusa , ekstrakt z tymianku , kminek , olej z pestek winogron. 

Ma charakterystyczny zapach , taki kadzidalny- uwielbiam te klimaty. Świetny aplikator z pompką i gustowne opakowanie. Jest wydajny i wart swojej stosunkowo niskiej ceny. Działanie : Nakładam go na 20 minut. Po spłukaniu włosy są mega lekkie ! Po prostu czuje jakby ich nie było. Nie obciąza włosów więc nada się dla dziewczyn , których włosy są skłonne do obciążeń,  Po wyschnięciu zauważyłam , iż balsam dobrze radzi sobie z wygładzaniem. W dużym stopniu udało mu się zniwelować puszenie :) Czy polecam ? Z całą pewnością. Jest o wiele lepszy od maski z perłami i mogę go postawić na równi z moim ulubionym balsamem z PO (marokańskim).

Cena : 19,90 natomiast z rabatem KINGABLOG   14,30zł
Dostępność : KLIK

Miałyście ten balsam ? a może inny z tej serii PO ? Polecacie ? :)

wtorek, 28 maja 2013

JAK CZĘSTO POWINNO SIĘ MYC WŁOSY SUCHE / KRĘCONE / TŁUSTE / NORMALNE ?



Cześć Dziewczyny !
Dzisiejszy post jest odpowiedzią na pytanie : Jak często powinno się myć włosy ze względu na ich rodzaj  ? Zainteresowane ? Jeśli tak to zapraszam do mini lektury :)

Odpowiedź wydaje się prosta , ale wcale tak nie jest. Jedne włosy potrzebują mycia codziennie inne nawet raz w tygodniu. Wszystko zależy od tego jakiego rodzaju są nasze włosy. Za wszystko odpowiedzialne są nasze gruczoły łojowe , są odpowiedzialne za wydzielanie sebum , ''naturalnych olejków'' dlatego możemy odczuwać , że nasze włosy są brudne , tłuste jak kto woli :) Do rzeczy :

SUCHE I KRĘCONE
Istnieją teorie , że takie włosy powinno się myć raz w tygodniu. Wiele z was pomysli ''zaraz zaraz jak to ? '' . Sama się zdziwiłam , ale z drugiej strony np. moim włosom wystarcza mycie raz na 5 dni (nawet wtedy wyglądają na świeże). Codzienne mycie szamponem włosów kręconych nie jest dobrym rozwiązaniem , ponieważ kręcone włosy są z natury suche , a nieodpowiedni szampon może wysuszyć je jeszcze bardziej dlatego dobrym rozwiązaniem jest mycie odżywką. Ja swoje kręciołki myję co 3 dni. Z drugiej strony nagromadzenie łoju we włosach może powodować do dalszych zniszczeń więc nie ma co wierzyć teorii i myć    
                                                      te wlosy wtedy kiedy tego potrzebują. 

TŁUSTE
Istnieje teoria , iż im częściej myjemy włosy tym bardziej się przetłuszczają. Z drugiej strony jeśli przetłuszczają sie tak bardzo , iż są nieświeże juz następnego dnia to nie wyjdziemy do pracy/szkoły w tłustych wlosach. Słyszałam również o sposobie na zmniejszenie przetłuszczania jakim jest rzekome przetłuszczenie włosów czyli nie mycie ich przez 4 dni i umycie ich. Jednak co ze sprawą nagromadzenia łoju w tym czasie ? Przecież to też nie jest korzystne dla naszych włosów. Ta kwestia jest dość sporna. Moim zdaniem takie włosy powinno się myć tyle raz ile potrzebują. Można też spróbować z     
                                                       płukaniem wodą między myciami :)

NORMALNE
Takie włosy myje się zazwyczaj co 3 dni. Akurat pomyslalam o swoich. Jednak tutaj też nie można wierzyć teorii ;)

Podsumowując :
1.Nie warto wierzyć w każde słowo fryzjera :)
2.Nie można wyznaczyć konkretnej ilości myć dla danego rodzaju włosów
3.Nie wierzymy teoriom np. włosy kręcone mogą być również tłuste więc jak można myć je raz w tygodniu ? :D
4.Włosy suche myjmy rzadziej lub delikatniejszymi szamponami b ich bardziej nie wysuszyć
5.Włosy tłuste jak sama nazwa wskazuje szybciej się przetłuszczają. Unikamy mycia odzywką. Może płukanie wodą zamiast kolejny raz szamponem ? Np. przy codziennym myciu : 1 dzień szampon , drugi dzień woda :)
6.Włosy normalne mają po prostu najlepiej :D

Pewnie zastanawiacie się dlaczego przy ''powinno'' dałam cudzysłów. Post , a raczej wyznaczniki dni są jedynie ukazaniem błędnego koła teorii :)
A Wy jak często myjecie włosy ? Jakiego są rodzaju ? :)

poniedziałek, 27 maja 2013

JAK SIE ROBI ROSYJSKIE KOSMETYKI ?


Cześć Dziewczyny !
Dziś przychodzę do was z ciekawostką , a mianowicie jak się robi rosyjskie kosmetyki.(Natura Siberica)  Wiele z nas ich używa  , ale czy wiemy jak są produkowane ?  Długo się nad tym zastanawiałam dlatego też postanowiłam wykorzystać współpracę ze sklepem SkarbySyberii i wypytać o szczegóły czyli zdobyć odpowiedź na moje pytanie. Za co dziękuję :) Zaspokoiłam swoją ciekawość - mam nawet zdjęcia !  Postanowiłam więc  i wam pokazać w jaki sposób się to robi. Zaznaczę , że to nie jest żaden sponsorowany wpis , a tylko i wyłącznie moja ciekawość i chęć podzielenia się z wami tą informacją :)

Czy rosyjskie kosmetyki produkuje się maszynowo czy też ręcznie ?
Słuchajcie byłam zaskoczona , gdy dowiedzialam się , że to nie tylko maszyny pracują nad tymi kosmetykami. Rosyjskie cudowności są robione również RĘCZNIE !

a teraz kilka zdjęć :)



Zbior  zioł i owocow dla  wyciągów (ekstraktów) prowadzi  spółka mateczna "Syberia organic", znajdująca się w Republice Chakasji - rezerwat  położony w południowej Syberii. Tutaj tubylcy zbierają ziola i dzikie trawy dla Natury Siberiki. Reczny zbior jest bardzo długi i pracochłonny , ale tylko z zebranych roślin można uzyskać najbardziej bogate w witaminy i składniki odżywcze ekstrakty i oleje, które stosują do produkcji.



Tym postem chciałam pokazać tym z was , że kosmetyków rosyjskich nie warto kojarzyć jak większość z brudem i ''Czarnobylem''. Swoją drogą zastanawiam sie skąd te skojarzenia ?  :)

niedziela, 26 maja 2013

SZAMPON Z EFEKTEM LAMINOWANIA HIT & KIT

Cześć Dziewczyny !
Wiele się naczytałam o masce z efektem laminowania i byłam bardzo ciekawa szamponu z tej serii. Szampon otrzymalam od sklepu SkarbySyberii i dziś opowiem wam o tym jak moje wlosy (i nie tylko moje ) go przyjęly.
Jako , że mnie efekt nie do końca zadowolił postanowiłam przetestować go na innego rodzaju  włosach i stąd też mój wniosek , o którym dziś przeczytacie. 

Szampon ma gustowna buteleczkę i przyjemny aplikator. Pachnie genialnie ! Ja wyczuwam owocowy zapach , nuty jabłka. Ma mandarynkowy odcień i jest wydajny :)

EFEKT NA WŁOSACH KRĘCONYCH CZYLI KIT - Szampon dobrze myje włosy. Jednak jeśli chodzi o efekt laminowania to nie zauważyłam nic specjalnego. Może włosy były delikatnie bardziej miękkie , ale nic poza tym.

EFEKT NA WŁOSACH PROSTYCH CZYLI HIT- W tym przypadku króliczkami doświadczalnymi były moje siostry. Ich wlosy są praawie proste. Jak zadzialał ? Jak wyżej umyl wlosy. Jednak tu efekt jest genialny. Wlosy moich sióstr ( nie są włosomaniaczkami) wyglądały jak z reklamy. Powywijane końcówki  włosy ladnie wygładził- jakby je popdprostował. Dodatkowo pięknie lśniły ! Nie musiały później ich prostować bo wystarczył szampon i szczotka z włosia dzika :)  Byłam zaskoczona ! Moim siostrom tak się spodobał , że mi go zabrały :) 

Bardzo mnie zdziwił fakt , że na wlosach kręconych szampon okazał się KITEM , a na prostych HITEM.

WNIOSEK- Według mnie , a raczej moich obserwacji najlepsze efekty otrzymają prostowłose i ''prawie'' prostowłose dziewczyny. One powinny być w pełni usatysfakcjonowane. Totalnie zakręcone włosy nie przyjmą go tak dobrze. Nie będzie takiego super wygładzenia i blasku jak przy prostych. Co nie znaczy , że nie będzie dzialal :)

Cena : 18,90 , a po odliczeniu 30%  rabatu KINGABLOG  około 13,50 + można skorzystać z DD
Dostępność : KLIK

Miałyście ten szampon ? Jak się u was sprawdził ? (jeśli miałyscie to napiszcie czy macie włosy kręcone czy proste). A może miałyście maskę z efektem laminowania ? Polecacie ? 
P.S Toaletka już złożona :) Niestety okazało się , że  brakuje jednej części- szuflady wiec muszę poczekać 7-10 dni aż mi ją doślą :(

sobota, 25 maja 2013

MAJOWE DENKO

Cześć Dziewczyny ! :)
Na początku dziękuję wam za rady pod poprzednim postem. Mam nadzieję , że dzięki wam moje paznokcie odzyskają zdrowy wygląd :) Dziś przychodzę do was tylko z denkiem , ponieważ tylko tyle jestem w stanie dziś napisać. Przywieźli mi toaletkę więc robię na nią troszkę miejsca i nadzoruję pracę chłopców przy skręcaniu hehe :)


1.Peeling do ciała tutti frutti - pachnie genialne , tak słodko. Dobrze zdziera lecz pozostawia tłustą warstwę. Pewnie wina parafinki. I właśnie poszukuję dobrego peelingu bez parafiny w składzie. Polecicie coś ?

2.Olejek łopianowy- Dobry olejek. Odkryłam go dzięki Mariolce. Bałam się , ze wysuszy mi włosy , ale efet był odwrotny. Z pewnością do niego wrócę.

3.Szampon rokitnikowy- Ma genialny skład i jeszcze piękniejszy zapach ! Kojarzy mi się z landrynkami. Jesli jesteście ciekawe to pisałam o nim tutaj 

4.Maska algowa z acerolą- O ile uwielbiam maski algowe to ta mnie nie zachwycila. Więcej o niej i o jej siostrach przeczytacie w tym poście.

5.Odżywka do włosów - moje wlosy od czasu d czasu lubią taką silikonową bombę. Stosowałam tą odżywkę przed prostowaniem. Myślę , że można znaleźć o wiele lepszą i tańszą od tej :)

6.Maska drożdżowa- żałuję , że mi się skończyła. Opakowanie jeszcze nią pachnie ! Najlepiej stosowało mi się ją jako odżywkę na suche włosy bez spłukiwania :) Pisałam o niej w tym poście.

A co wy zużyłyście w tym miesiącu ? :)

piątek, 24 maja 2013

Pomocy :) Wasze sposoby na rozdwajające się paznokcie :)

Hej kochane :)
Właśnie wróciłam z wyjazdu stąd też moja nieobecność na blogu :(
Wracam do was z zapytaniem o wasze sposoby dbania o paznokcie.. Moje strasznie się rozdwajają i nie mam już do nich siły :(

Macie jakieś sprawdzone sposoby ? :>

środa, 22 maja 2013

Maska z proteinami pereł

Cześć Dziewczyny :)
Ostatnio na blogach było głośno o masce z efektem laminowania. Nigdzie nie mogłam znaleźć recenzji odnośnie jej perłowej siostry dlatego też postanowiłam podzielić sie z wami swoimi wrażeniami odnośnie tej maski :)

Zamknięta jest w czarnej , przyjemnej dla oka tubce. Ma liliowy kolor i piękny jagodowy zapach. Skład  na plus. Jak działa ? Gdy nałożyłam ją oszczędnie zauważam tylko blask. Gdy nałożyłam ją  ''na bogato'' widzę o wiele lepsze efekty . Włosy są bardzo miękkie w dotyku i pięknie błyszczą.Odniosłam wrażenie , że rozluźnia skręt co dla niektórych  (jak np. dla mnie) będzie plusem , a dla innych minusem.Mimo dobrego działania ma swoje minusy. Jest niewydajna i jak na taką pojemność i słabą wydajność cena jest trochę za wysoka. Jesli stosujemy maski raz w tygodniu to owszem , ale jeśli częściej to może być problem z wydajnością :(  Skład prezentuje się następująco. (składniki aktywne opisane są tutaj)


Dostępność: KLIK
Cena :  akurat jest promocja 23,90zł
Pojemność: 200ml :(

Miałyście tą maskę ? A może macie porównanie z maską z efektem laminowania? Która jest waszym zdaniem lepsza ? :)

poniedziałek, 20 maja 2013

Krótko o tym jak ''zapobiegać'' przedwczesnemu siwieniu ?

Cześć Dziewczyny ! :)
Dziś post na zamówienie cioci mojego ukochanego. Pewnie większość z was nie myśli jeszcze o siwieniu (ja w sumie też) , ale może warto pomyśleć wcześniej ? W końcu lepiej zapobiegać niż ''leczyc''. Ok , ale do rzeczy. Dziś dowiemy się jak zapobiegać wczesnemu siwieniu  :)


Oczywiście nie da się zapobiec siwieniu , ale można je troszkę opóźnić więc może i my powalczymy z czasem ?

1.Dziedziczność- jest najważniejsza. Jeśli u naszych bliskich proces siwienia nastąpił szybko to u nas też najprawdopodobniej tak będzie. :)

2.Odżywiaj się zdrowo- Odpowiednie odżywianie pomoże organizmowi walczyć z siwizną.  Warto  do diety żelazo, miedź, witaminy z grupy B, kwas foliowy , jod oraz witaminę B12, która zapobiegnie utracie pigmentu.

3.Rzuć palenie - palenie papierosów może ograniczać absorpcję składników odżywczych

4.Stres- główny czynnik siwienia. Znacie powiedzenie ''osiwiec w jedną noc'' ?  To możliwe - mam na to przykład - mój tato. Stres wyczerpuje zapasy niezbędnych witamin i minerałów, sprawiając, że cebulka nie otrzymuje ich w ilości odpowiedniej do zachowania pigmentu.

5.Sen- Śpijmy dłużej !

6.Sprawdź poziom hormonów-Czasem zdarza się, że osoby mające niski poziom estrogenu, progesteronu lub testosteronu szybciej siwieją.

Niby takie podstawowe rzeczy , ale często o nich zapominamy. :)

Myślałyście już o siwieniu ? :D

sobota, 18 maja 2013

Wyniki konkursu oraz Dobre oczyszczenie bez SLes/SLS czyli szampon marokański

Cześć dziewczyny !
Dziś dzień wyników konkursu. Jesteście ciekawe kto zgarnia nagrody ? Przy okazji opowiem wam troszkę o  pewnym szamponie.


Szampon zwrócił moją uwagę składem. Pierwszy raz widzę szampon , który ma na drugim miejscu glinkę ghassoul . Co ciekawego jeszcze w składzie ? Oprócz glinki ghassoul jest oliwa z oliwek , roślinna ambra , olej arganowy , olej eukaliptusowy , balsamowiec , kwiat pomarańczy , róża damasceńska , dwa środki myjące 

Cóż można powiedzieć o szamponie ? Nie plącze włosów i ma orientalny zapach. Jak cała seria tych szamponów ma wygodne opakowanie z pompką. Przede wszystkim na uwagę zasługuje genialny skład , o którym za chwile oraz fakt iż spełnia swoją rolę- faktycznie dobrze oczyszcza włosy.(działanie glinki ghassoul? ). Dlatego myślę , że dziewczyny , których włosy są skłonne do obciążenia i , które muszą je częściej myć szamponem z SLeS/SLS znajdą w nim dobrze oczyszczającego , ale przede wszystkim łagodnego zastępcę.  Co prawda ma MLS , ale daleko w składzie. Dziewczynom oczekującym od szamponu czegos więcej polecam mój hit , o którym pisałam w ulubieńcach roku czyli szampon turecki również z PO. Według mnie jest lepszy od marokańskiego  :)

Cena  : Aktualnie w sklepie trwa promocja na szampony i te z serii PO kosztują  TUTAJ  12,90 dodatkowo jest DD od 50zł + 30% rabacik KINGABLOG

Macie swój ulubiony szampon z tej serii ? Ja uwielbiam turecki :)

Zestawy wędrują do :

Zestaw nr. I  -Awayfromthesun
Zestaw nr.II -Seanaith
Zestaw nr.III- Aaliyah
Zestaw nr.IV- Beauty Wizaż

Gratuluję ! Dziewczyny czekam na wasze adresy do wysyłki :)

czwartek, 16 maja 2013

Krótko o tym Jak chronić włosy przed kąpielą w basenie ? Mini plan basenowej pielęgnacji

Cześć dziewczyny !
Zbliża się okres kąpieli w basenach zatem stąd temat  dzisiejszej notki :)

CHLOR , A WŁOSY :
Chlorowana woda posiada właściwości wysuszające dlatego częste kąpiele w takiej wodzie nie są wskazane jednak nie będziemy sobie z tego powodu odmawiać przyjemności pływanie dlatego też powinnyśmy odpowiednio zadbać o nasze włosy. Co do chloru- ma jeszcze właściwości rozjaśniające 

OLEJKI - dlaczego ? Ponieważ olejki posiadają tłustą konsystencję , która chroni włosy przed wchłonięciem chlorowanej wody.

MINI PLAN BASENOWEJ PIELĘGNACJI :
1.Przed kąpielą wcieramy we włosy olejek
2.Dobrze by było gdybyśmy nałożyły jeszcze czepek
3.Po wyjściu z basenu należy spłukać włosy ciepłą , niechlorowaną wodą , aby zmyć z nich chlor
4.Ponownie wcieramy we włosy olejek
5.Po powrocie do domu (jeśli wcześniej nie mamy okazji tego zrobić) oczyszamy włosy szamponem lub odzywką
6.Następnie nakładamy nawilżającą maskę
7. Nie stosujemy kosmetyków z alkoholem (oczywiście tym złym)




To tyle :) A jak wygląda wasz basenowa pielęgnacja ?
Przypominam o kończącym się już jutro konkursie , w którym do wygrania 4 zestawy rosyjskich kosmetyków 4x szampon+balsam :)  Macie jeszcze szansę :


wtorek, 14 maja 2013

KRÓTKO O CIEKAWYM MAŚLE DO CIAŁA

Cześć dziewczyny!
Dziś niewłosowy wpis , ale koniecznie muszę się z wami podzielić wrażeniami jakie odniosłam stosując pewne masło do ciała , które pochodzi ze sklepu skarbysyberii. O tym w dzisiejszym krótkim poście :)


Na początku byłam sceptycznie nastawiona do tego masła. Jednak kiedy otworzyłam pudełeczko mój nos poczuł niesamowity zapach ! większość uważa , że to nuty kokosa i wanilii. Dla mnie to zapach serniczka- taki typowo zimowy , który wielu dziewczynom może się szybko znudzić. Kolejną rzeczą , która mnie zdziwiła jest konsystencja tego masła. Bardzo , ale to bardzo gęsta i  trochę taka ''obślizgła''

Działanie ? Powiem szczerze , że byłam w szoku , gdy nasmarowałam nim  ciało po kąpieli około godziny 20 i gładkość utrzymała się do następnego mycia ( żeby nie było to myję się codziennie :D). Skóra wydawała się gładka i bardziej jędrna. Jeszcze się nie spotkałam z tak długo utrzymującym się efektem. Do minusów może należeć cena. Bez rabatu kosztuje ono prawie 50zł. + przesyłka. Jak na masło to sporo. Po odliczeniu rabatu zapłacimy za nie około 35zł  więc cena staje się milsza dla oka. Jest wydajne (500ml) przy czym ja stosuję je co 2 dni :)


Cena : 50zł bez rabatu. Z rabatem KINGABLOG 35zł.
pojemnośc : 500ml
dostępność : klik

Miałyście to masełko ? T moje pierwsze masło do ciała jeśli o rosyjskich kosmetykach mowa i jestem zachwycona ! Miałyście jakieś rosyjskie masełko do ciała ? Polecacie ?

Przypominam również o KONKURSIE , w którym do wygrania aż 4 ZESTAWY szampon + balsam do włosów- wystarczy się zgłosić KLIK





poniedziałek, 13 maja 2013

4 zestawy rosyjskich kosmetyków szampon+balsam dla was ! wystarczy sie zgłosić !



Cześć dziewczyny !
Dziś mam dla was konkurs , w którym do wygrania są cztery zestawy balsam+szampon do włosów (kosmetyki rosyjskie). Wystarczy sie zgłosić i po otrzymaniu kosmetyków i ich przetestowaniu napisać recenzję :)



Zestaw I   Szampon  & balsam Agafii Nr 1 na cedrowym propolisie
Zestaw II  Szampon & balsam Agafii Nr 2 na brzozowym propolisie
Zestaw III  Szampon & balsam Agafii Nr 3 na łopianowym propolisie
Zestaw IV Szampon & balsam  Agafii Nr 4 na kwiatowym propolisie

WYGRYWAJĄ 4 Z WAS !
KONKURS TRWA OD DZIŚ DO 17 MAJA DO GODZINY 00.00 :)

Wzór zgłoszenia :
Obserwuję jako :
Lubie fanpage skarbysyberii jako: 
wybieram zestaw nr.

Powodzenia !

niedziela, 12 maja 2013

8 ROSYJSKICH BUBLI KOSMETYCZNYCH

Cześć dziewczyny !
W swojej szafce kosmetycznej mam praktycznie same rosyjskie kosmetyki.Mimo mojej '' miłości '' do nich przez ten czas znalazło się kilka takich , które mnie zawiodły. Więc dziś o tych kosmetykach :)





1.Krem do rąk z masłem shea , Planeta Organica- mimo wysoko położonego w składzie masła shea (na drugim miejscu) krem w ogóle się nie sprawdził. Moje dłonie nie potrzebują wiele więc nie nadał się nawet do tych najmniej wymagających.

2.Maska jedwabna domowe recepty- mimo świetnego składu zachowywała się bardziej jak odywka. Była zdecydowanie za lekka

3.Balsam do włosów cedar Planeta Organica- pachnie trochę jak męska woda po goleniu , a działanie jest znikome. Nic nie zrobił z włosami.

4.Biolux krem do rak rumiankowy- kremik po bardzo niskiej cenie. Nie sprawdził się.

5.Maska jajeczna- nie robiła praktycznie nic. Jest zbyt lekka jak na maskę. Zdecydowanie bardziej wolę maskę drożdżową.

6.Maska wzmacniająca domowe recepty- kolejna z serii domowe recepty , która się u mnie nie sprawdziła ,ponieważ była za lekka.

7.Organic people bio odzywka do włosów delikatna pielęgnacja- hm chyba zbyt delikatna :)

8.Spray do włosów uszkodzonych- równiez nic nie zdziałał.

Początkowo miało być 10 bubli , ale było ciężko dobrać jeszcze te dwa bo ogółem rosyjskie kosmetyki strasznie mi podpasowały i teraz używam praktycznie tylko takich :)

A wy znalazłyście wśród rosyjskich cudowności jakieś buble ? Jeśli tak to koniecznie dajcie znać jakie :)

piątek, 10 maja 2013

PIRAMIDA W PIELĘGNACJI TWARZY & DARMOWA DOSTAWA

Cześć dziewczyny !
Pamiętacie moją piramidkę w pielęgnacji włosów? Nawet nie pomyślałam , że stanie sie inspiracją dla innych :) Dziś postanowiłam w ten sam sposób przedstawić wam pielęgnację mojej twarzy. Jestem bardzo ciekawa czy bardzo różni się od waszej.


Na początku wspomnę , że jestem stosunkowo młodą osobą i lubię lekki minimalizm jesli o pielęgnację twarzy chodzi. Ta piramidka oczywiście nie jest taka na 100% bo czasami zapomnę lub po prostu nie mam czasu na maseczkę czy też nałożenie olejku. Nie stosuję kremów :) Ok zacznijmy od tego co pielęgnuje moją twarz :


        CODZIENNIE :
 RANO :
-przecieram twarz żywymi witaminami (pisałam o nich tutaj)
        -jeśli wychodzę z domu to nakładam na twarz filtr
        -tuszuję rzęsy

 PO POWROCIE DO DOMU:
-zmywam twarz mleczkiem do demakijażu organic therapy - ma super skład 
        -przecieram twarz żywymi witaminami
        -nakładam na rzęsy i w okolice oczu olej arganowy
        -na twarz nakładam olej makadamia

CO DWA DNI:
        -myję twarz żelem. Nie robię tego codziennie , ponieważ mleczko mi wystarcza tym              
        bardziej , że nie    
        używam podkładu ani pudru.

 RAZ W TYGODNIU:
        -nakładam maseczkę algową (o maseczkach algowych pisałam tutaj)

 RAZ NA DWA TYGODNIE:
         -już bez nakładania maski algowej nakładam białą glinkę

 RAZ W MIESIĄCU:
         -maska ze spiruliny
         - peeling. Pewnie się zastanawiacie dlaczego tak rzadko ? Otóż nie jetem zwolenniczką         
         peelingów -  po prostu nie mogę sie do nich przekonać..

A może Wy przekonacie mnie do robienia peelingu ? Jak wygląda pielęgnacja waszej twarzy ? :)

A teraz coś bardzo miłego czyli informacja op tym , że
Jutro tj. 11.05.13  jest DARMOWA DOSTAWA w sklepie z półproduktami kosmetycznymi i kosmetykami rosyjskimi. Cieszy mnie to bo w końcu można kupić półprodukty i rosyjskie kosmetyki w jednym sklepie. DD od 60zł w sklepie naturadlapiekna.pl  KLIK wystarczy polubić ich fanpage :)

czwartek, 9 maja 2013

PROMOCJE ROSYJSKICH KOSMETYKÓW ! CZUJECIE SIĘ SKUSZONE ?

Cześć dziewczyny !
Dziś bardzo krótko bo tylko podzielę się z wami informacją o promocjach w sklepie skarbysyberii :)
Promocje trwaja do niedzieli :) 

Jeśli chodzi o 30% rabat  KINGABLOG to liczy się do tych kosmetyków , które nie są przecenione wiec jesli kupujecie dodatkowo cos bez przeceny to śmiało możecie skorzystać z rabatu :)

Na co m.in warto sie skusic po niskiej cenie ?


Love2mix Organic Szampon z Efektem Laminowania - Regeneracyjny do zniszczonych włosów



Szampon z efektem laminowania 13,23 zł ! KLIK







Love2mix Organic Maska nawilżająca do suchych włosów
Love2mix Organic Szampon Nawilżający do suchych włosów




Maska nawilżająca do włosów  24,43zł KLIK












 Szampon nawilżający z proteinami z pereł  13,23 KLIK




Maska do włosów - tajska  - blask i siła - olej jojoba, ylang-ylang, królewski lotos





Maska Planeta Organica Tajska
Jeśli wpiszecie przy podsumowaniu KINGABLOG to tak jak na wszystkie nieprzecenione produkty dostaniecie 30% rabat więc wyjdzie za  23,03 zł !!! klik

maska toskańska do włosów suchych i zniszczonych - oliwa z oliwek, trawa cytrynowa, olej z pestek winogron






Maska Planeta Organica Toksańska
Jeśli wpiszecie przy podsumowaniu KINGABLOG to tak jak na wszystkie nieprzecenione produkty dostaniecie 30% rabat więc wyjdzie za  23,03 zł !!! klik




Maska Marokańska przeciw Wypadaniu Włosów


Maska Planeta Organica Marokańska
Jeśli wpiszecie przy podsumowaniu KINGABLOG to tak jak na wszystkie nieprzecenione produkty dostaniecie 30% rabat więc wyjdzie za  23,03 zł !!! klik
Pisałam o niej ostatnio recenzję klik




+ Później pojawią się jeszcze balsamy i szampony Planeta Organica :)





Oczywiście 30% rabat obowiązuje na wszystkie nieprzecenione produkty :)

Jeśli do waszego koszyka trafi jeszcze  coś co nie jest przecenione to pamiętajcie o 30% rabacie- wystarczy wpisac KINGABLOG przy podsumowaniu zamówienia.
Czujecie się skuszone ? :D W końcu będzie w czym wybierać :)

środa, 8 maja 2013

JAK DBAĆ O WŁOSY LATEM ? cz.I

Cześć dziewczyny !
Za oknem upał (przynajmniej u mnie) więc czas zacząć letnią pielęgnację. Zapewne wszystko juz wiecie , ale warto przypomnieć o tym tym , które zapominają.Pokażę wam jeszcze co zamówił mi mój TŻ. 
1.Olejowanie - latem dość nieprzyjemne jednak ja z niego nie rezygnuję. Jeśli wyjeżdżacie nad wodę warto zabrać ze sobą olejek i olejować włosy - wtedy wyglądaja na mokre czy też wilgotne , a nad woda to przecież normalne. Ochrona i pielęgnacja w jednym !

2.Mycie - Latem myję włosy częściej - co 2 dni (szybciej mi się wtedy przetłuszczaja) dlatego warto postawić na łagodny szampon. Ja będę używała rokitnikowego.

3.Suszenie/prostowanie- warto na ten czas ograniczyć wysoką temperaturę i wlosy suszyć np. chłodnym nawiewem. Pamiętajmy , że lepiej wysuszyć włosy suszarką niż na słońcu.

3.Maski/odzywki- latem włosy potrzebują nawilżenia dlatego maski z aloesem i innymi nawilżaczami jak najbardziej wskazane. Lato mam swoje plusy. Lubię nałożyć maskę pod czepek i wyjść na ''ciepłe'' podwórko - taka sauna dla włosów :) Więc jeśli macie te 20 min. to warto. Jeśli chodzi o częstotliwosć to wraz z pojawieniem się wiosny/lata stosuję maski częściej. Latem jeśli nie macie przeciwwskazań do silikonów to warto się z nimi zaprzyjaźnic i poszukać odpowiedniej maski jak np. gliss kur 7oil :)

4.Płukanki- Ja sie nie przekonam , ale warto zamienić płukanki ziołowe na np. lnianą , która nie wysusza włosów.

5.Suszeniu włosów na słońcu mówmy NIE !-  lepiej wysuszyć włosy suszarką. Samo w sobie słońce tak nie szkodzi. Połączone z wodą jest ''wrogiem''naszych włosów.

6.Zabezpieczanie włosów przed słoncem- i tutaj silikony staną sie przyjaciółmi naszych włosów. Tak jak wspomniałam przy ''maskach'' warto sie zaopatrzyć w maskę o dobrym skaldzie z silikonami (gliss kur 7oil). Na końcówki nakładajmy silikonowe serum. Jeśli jesteście przeciwniczkami silikonów to możecie stosować olejki , które zawierają naturalne filtry uv :


● Olejek monoi ( chroni nie tylko przed słońcem , ale równiez przed morską wodą)

● Olej z pestek malin
● Olej kokosowy 
● Masło Shea
● Olej sojowy
● Oliwa z oliwek
● Olej makadamia
● Olej sezamowy
● Olejek jaśminowy


7. Nakrycia głowy- chrońmy ie tylko włosy , ale i głowę. Za jednym zamachem możemy je ochronić nakladając na głowę kapelusz :)

8.Fryzury- oczywiste jest , że latem chcemy chronić włosy przed słońcem. Jesli lubicie nosić rozpuszczone włosy warto zacząć je spinać i jednocześnie chronić.Np. zrobić skarpetkowego koczka , który schowa część włosów przed słońcem :)

9.Odżywianie- najważniejsze ! naszym hasłem powinno byc ''bez witamin ani rusz'' :)

10.Punkt rosy- warto dostosować swoją pielęgnację do punktu rosy. Nie będę się rozpisywała bo juz o tym pisałam dlatego tez odsyłam was do tego wpisu.

To koniec części pierwszej , która miala być jedynie przypomnieniem. Już niedługo pojawi się część druga  , a teraz spójrzcie co mój kochany mężczyzna mi dziś przyniósł :


Ostatnio rozmawiałam z TŻ na temat rosyjskich kosmetyków. Dzis przychodzi do mnie z paczką i mówi '' przekonałaś mnie''. Zamówił sobie krem , szampon , żel pod prysznic i ałun. Jaka byłam zaskoczona , gdy podarował mi 3 kosmetyki , o których mu ostatnio mówiłam. 

1.Ałun 
2.Tonik przeciw wypadaniu włosów
3.Mleczko do demakijażu o cudownym składzie

Miałyście cos z tych produktów ? Jestem ciekawa jak sprawdzi się u mnie alun. 
Jak dbacie o włosy latem ? Wkrótce kolejna część :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...