sobota, 30 marca 2013

WŁOSOWE DENKO + masażer w biedronce :)

Cześć dziewczyny ! 
Tak się złożyło , że w tym miesiącu zużyłam kilka kosmetyków- w tym wszystkie są do włosów. Zapraszam do czytania i oglądania :)


1.Kalpi tone- świetna zarówno na długość jak i na skalp. Równie dobra jako płukanka. Pomogła mi w walce z wypadaniem włosów.

2.BingoSpa maska z shea i algami - tania i wydajna. Przyjemnie wygładza włosy. Gdy będę w tesco kupię ją ponownie.


3.BingoSa proteiny kaszmiru i kolagen- nie zrobiła na mnie żadnego wrażenia. Nie kupię ponownie.

4.Balsam na cedrowym propolisie- żałuję , że mi się skończył bo był naprawdę super. Nawet po 2 minutach włosy były miękkie , błyszczące i wygładzone. Jest bardzo wydajny i tani. Za 600ml zapłaciłam 18zł. Aktualnie możecie go wygrać wraz z szamponem z tej serii w konkursie organizowanym na moim blogu 


6.Szampon turecki Planeta organica- pięknie pachnie , ma swietny skład i myje włosy. Jako , że lubię testować nowości  to pewnie do niego nie wrócę.

7.Odżywka artiste- świetny dodatek do masek (dawka protein). Z pewnością kupię ponownie.


To już koniec. A jak wasze zużycia w tym miesiącu ? Miałyście któryś z tych kosmetyków ? 

Przy okazji przypomne o trwającym na moim blogu konkursie , w którym  macie szansę wygrać szampon i balsam do włosów na cedrowym propolisie :) KLIK


Spojrzałam na datę- jest marzec czyli rocznica mojego bloga :) Nawet się nie spodziewałam , że zyskam tylu czytelników - bardzo wam dziękuję :) + Wesołych Świąt ! :)

aaa i jeszcze coś na co będę czekała z niecierpliwością - dostępne od 4 kwietnia w biedronce :


Buziaki i jeszcze raz wesołych świąt ! ;)

środa, 27 marca 2013

KONKURS ! ROSYJSKIE KOSMETYKI DO WYGRANIA ! ZAKOŃCZONY

Cześć dziewczyny !
Dziś mam dla was konkurs , który organizuję wraz ze sklepem triny.pl  . Do wygrania zestaw : Szampon i balsam na cedrowym propolisie (mój ulubiony balsam , szamponu nie miałam). Wystarczy polubić stronę triny na facebook oraz obserwować mojego bloga :)

Nagroda :
Szampon na cedrowym propolisie
Balsam na cedrowym propolisie

Konkurs trwa od dziś do 3 kwietnia 2013r. (ogłoszenie wyników)

Co trzeba zrobić ?
Obserwować mojego bloga 
Polubić fanpage triny 

Zgłoszenie :
    Obserwuję jako :
Lubię fanpage triny jako : (Imię i pierwsza litera nazwiska)

Powodzenia ! :)

wtorek, 26 marca 2013

Organic People regenerująca odżywka do włosów suchych

Hej kochane !
Dziś mam dla was recenzję odzywki , którą dostałam od Dark-Lady :) Będzie krótko i na temat :)


Odżywka regeneruje suche włosy, sprawia że stają się bardziej miękkie, jedwabiste, zapobiega łamliwości włosów i rozdwajaniu się końcówek. Przynosi ulgę w rozczesywaniu włosów.

Organiczny ekstrakt Szarotki Alpejskiej nadaje włosom zdrowy blask i elastyczność.
Organiczny ekstrakt Róży Damasceńskiej tonizuje skórę głowy.

Organiczny olej Rozmarynu nawilża i regeneruje suche włosy.

SKŁAD/ INCIAquaRosa Damascena Flower Extract (Organiczny ekstrakt Róży Damasceńskiej),  Cetearyl Alcohol (emolient)Cetrimonium Chloride (emolient)Cetyl EtherGuar Hydroxypropyltrimonium ChlorideLeontopodium Alpinum FlowerLeaf Extract(Organiczny ekstrakt Szarotki), ParfumArgania Spinosa Kernel Oil (Olej Arganowy),Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Organiczny olej Rozmarynu), Hydrolyzed Wheat Protein,Benzyl AlcoholBenzoic AcidSorbic AcidCitric Acid.

 Moja opinia                                                                                                                                          

Po pierwsze balsam ma bardzo ładny skład. Nie potrafię opisać zapachu- mi przypomina kwiaty.  Działanie : Ta odżywka  zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Lubię ją stosować zarówno jako odzywkę do spłukiwania jak i bez spłukiwania. Włosy po jej użyciu delikatnie się błyszczą oraz są delikatnie wygładzone. Łatwiej się rozczesują. Mam wrażenie , że delikatnie nawilża włosy. Zyskują również na miękkości. Jest bardzo wydajna więc się opłaca.

Balsam możecie kupić w sklepie setare.pl  360ml/24zł
Miałyście ? Lubicie ? A może macie inny kosmetyk z tej serii ?

niedziela, 24 marca 2013

Ceramidy w pielęgnacji włosów i oleje , które je zawierają

Czym są ceramidy ?                                                                                                                                 

Włosowa łuska to nałożone na siebie plaskie , zrogowaciałe pytki , które spajają ze soboą spoiwo międzykomórkowe. Jedym z głównych skladników tego spoiwa oprócz cholesterolu itd. są ceramidy. To naturalny składnik lipidów skóry. Głównym budulcem ceramidów są kwasy NNKT

Dlaczego są tak ważne ?                                                                                                                      

- Uszczelniają i sklejają rogowe pytki włosów
- Dzięki nim poszczególne łuski szczelnie przylegają do siebie
- chronią przed utratą wody i uszkodzeniami mechanicznymi kore i rdzen włosa
-zmiejszają utratę białka podczas mycia
-zwiększają odporność na promieniowanie uv
-mają zdolność wchłaniania i zatrzymywania czasteczek wody

Co niszczy ceramidy we włosie?                                                                                                       

- ich ilosc zmniejsza sie wraz z wiekiem
-stres
-niewlasciwa praca gruczołów łojowych
-mocne detergenty
- silne wiatry
-promienie uv
-zadymione pomieszczenia

Jakie włosy potrzebuja ceramidów ?                                                                                          
-suche
-sztywne
-łamliwe
-rozdwojone
-z suchym łupieżem
-włosy odwodnione
-włosy po trwałej
-farbowane

Olej konopny
Olej kukui 
Olej słonecznikowy 
Olej z orzecha włoskiego 
Olej z kiełków pszenicy 
Olej szafranowy 
Olej z pestek  winogron 
Olej kukurydziany 
Olej z nasion bawełny 
Olej sojowy

Zwracacie uwagę na ceramidy ?  Czy może nie zawracacie sobie nimi głowy ?

czwartek, 21 marca 2013

Domowe recepty - maska do włosów

Cześć dziewczyny ! Jakiś czas temu wspomniałam o masce , która pomogła mi w walce z wypadaniem włosów. Dziś chciałabym jej poświęcić osobny post. Dlatego też zapraszam na krótka recenzje. Aaa i bardzo się cieszę , że włosowa piramidka przypadła wam do gustu :)


Maska ma bardzo wygodne opakowanie z zatyczką i łyżeczką. Zapach odczuwam jako taki roślinny. Jest bardzo wydajna i stosunkowo tania jak za taką pojemnosć. 500ml/25zł. Maska ma świetny skład . Producent obiecuje odżywienie włosów czego w swoim przypadku nie zauważyłam. Końcowki jak ie rozdwajały tak się rozdwajają , ale akurat w to nie wierzyłam. Jednak okazala się pomocna w walce z wypadaniem włosów. Ze względu na wysoko położony rozmaryn w składzie , który wpływa na porost wlosow jestem bardzo ciekawa czy moje włosy coś ruszyla , ale o tym przekonamy się we włosowej aktualizacji , która juz niedługo. Podsumowując : dobra jako odżywka , ponieważ na maskę jest zdecydowanie za lekka :)


Miałyście jakąś maskę z tej serii ?

wtorek, 19 marca 2013

Moja pielęgnacja włosów w piramidzie

Cześć dziewczyny ! Dziś mam dla was coś co powstało ze względu na częste pytanie na e-mail : Jak dbać o włosy ?  Chcę przedstawić wam moją pielęgnację , a właściwie to moją piramidę pielęgnacji włosów czyli jak dbam o włosy na skróty :


Tak myślałam i myślałam co by tu dzisiaj naskrobać. Pomyślałam ''jeszcze nie było posta o tym jak pielęgnuję swoje włosy''. Z drugiej strony nie chciałam ,a by było duzo tekstu więc na myśl wpadło mi stworzenie ot takiej piramidki :) A jak wygląda wasza pielęgnacja ? Czym różni się od mojej ? :)

niedziela, 17 marca 2013

Różowa glinka

Cześć dziewczyny !
Jak mozecie zauważyc powróciłam do poprzedniego nagłówka i w końcu czuję się dobrze na swoim blogu. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc w wyborze. A teraz czas na poznanie różowej glinki :)


Ta glinka jest ze strony fitomed.pl Glinka różowa to połączenie 2 glinek : czerwonej i białej. Powinna oczyszczać skórę. Jesli chodzi o mnie to jestem fanką białej glinki i gdybym nie miala z nia do czynienia ta recenzja z pewnościa by byla bardziej pozytywna. Glinka rózowa jak każda zasycha na twarzy Czuje się w niej troszke jak mumia :) Swietnie oczyszcza skórę twarzy , szyi i dekoltu. Jednak jesli chodzi o gładkośc skóry o tym zabiegu to owszem jest gładka , ale nie tak jak po białej glince. Nie mniej jednak polecam osobom potrzebującym oczyszczenia.


Możecie ją kupić za jedyne 13zł tutaj : KLIK
Lubicie glinki ? Jeśli tak to , którą lubicie najbardziej ?

piątek, 15 marca 2013

Jak wygrałam z wypadaniem włosów ?

Cześć dziewczyny !
Dziś chciałabym się wam pochwalić , iż udało mi się zwalczyć wypadanie włosów. Pomyślałam , że post okaże się pomocny i przedstawię w nim moich wybawicieli wśród kosmetyków , którzy pomogli mi w tej walce. Będziecie mogły przeczytać nie tylko o kosmetykach , które mi pomogły , ale o innych metodach.Zapraszam :)

     Na pierwszym zdjęciu kosmetyki , które bardzo mi pomogły i m.in dzięki nim osiągnęłam swój cel.

1.Tonik wzmacniający - wcierałam go każdego dnia w skórę głowy (przed spaniem).Moim zdaniem to on najbardziej wpłynął na ten cały efekt.Stosując pozostałe 3 produkty nie zauważyłam takiego efektu dopóki nie zaczęłam wcierać toniku. O tym czy podziałał przy okazji na pt przekonacie się w aktualizacji.

2.Kalpi tone i maska z serii domowe recepty -  Maskę domowe recepty nakładałam na długość. Natomiast na skalp nakładałam maskę domowe recepty oraz kalpi tone (+masaż). Całość zostawiłam na godzinę.

3.Olej kokosowy- mój ulubieniec. Nawet jeśli nie nakładałam go na długość to zawsze przed myciem nakładałam na skalp. Ze względu na swoje właściwości to właśnie olej kokosowy postanowiłam serwować skórze głowy przez ten czas.

Oprócz kosmetyków :
1.Ograniczyłam stres
2.Ograniczyłam noszenie mocnego koczka
3.Zaczęłam lepiej się odżywiać
4.Powróciłam do picia herbaty z pokrzywy

    Wypadanie wypadaniem , ale spójrzcie co mam na deser ! *.*

Bardzo się cieszę , że ta walka zakończyła się sukcesem (nie tylko dla mnie).
Coraz bardziej zastanawiam się czy nie powrócić do poprzedniego nagłówka. Dlatego też proszę was o pomoc- napiszcie w komentarzu , który nagłówek podobał się wam bardziej : poprzedni czy aktualny. :)
EDIT : DECYZJA PODJĘTA ! WRACAM DO POPRZEDNIEGO- DZIĘKUJE ZA POMOC ;*

czwartek, 14 marca 2013

Krem No6 oraz nowości z setare.pl

Hej kochane :) Dziś przychodze do was z małymi nowosciami oraz recenzją godnego polecenia kremu do twarzy. Powoli uczę się obsługi nowym aparatem zobaczymy jak mi to wyjdzie w praktyce. Dopiero poniżej pomyślę nad przerabianiem  :)


Jest to krem firmy Fitomed. Bardzo , ale to bardzo cenię sobie kremy z tej firmy. Jak wszystkie z tej serii nie ma przyjemnego zapachu , ale zniewala swoim działaniem i pięknym składem. Ma odpowiednią zbitą konsystencję. Jest wydajny i tani w stosunku do działania. Po jego użyciu mam gładką twarz. Czuję jakby była bardziej nawilżona. Jednak moim ulubieńcem pozostanie nadal krem arganowy (równiez firmy Fitomed). Co do składu (patrz zdjęcie niżej) prezentuje się on bardzo dobrze. Oparty jest na bazie wody różanej i masła kakaowego.


Krem możecie kupić za jedyne 27zł na stronie producenta KLIK. Zdecydowanie polecam !
A teraz wczorajsza paczuszka ze sklepu setare.pl :


Skorzystałam z DD i kupiłam krem do rąk z masłem shea , szampon do włosów rokitnikowy  (pachnie niesamowicie) oraz olej kokosowy :)
Jesteście czegoś ciekawe ?

środa, 13 marca 2013

Moje włosowe marzenia nie do spełniania

Hej kochane. Dziś bardzo krótko o tym co mnie inspiruje i jednocześnie dołuje :)

                  



                 
                       

Po takiej dawce moje włosy poczuły się zakompleksione. Chciałabym mieć taki  skręt jak jedna z tych dziewczyn ,  ale to niemożliwe. Drugą niemożliwa rzeczą jest osiągnięcie przez moje kręcone włosy takie długości ;/ Dziś pocieszam się tym , ze przyszedł mi juz aparat :)

Mała prośba do was : Wiecie może co zrobic by kolor stron''włosowe tematy'' , ''recenzje'' itd. nie był szary ?

niedziela, 10 marca 2013

Jak stylizuje kręcone włosy oraz Top5 w stylizacji



1.Plopping- metoda , którą stosujemy po myciu włosów. Co i jak macie przedstawione na obrazku obok. Jeśli chodzi o ta metode to nie lubię sie w to bawić i zamiast tego zawijam włosy w bawełniany ręcznik.






 2.Odżywka bez spłukiwania - ja używam odżywki  
joanna naturia miód i cytryna. Nakładam na dłonie i wcieram we włosy (ugniatając je). Fajny efekt daje pochylenie głowy w dół. Jeśli chodzi o odżywki z joanny to są też inne wersje. Ja osobiście bardzo lubię nakladać je pod olej.








 3.Żel lniany- domowy sposób na stylizację loków. Przepis:                
 2 łyżki siemienia lnianego , szklanka wody. Gtować 15 min. na małym                 ogniu od czasu do czasu mieszając. Odcedzić , wystudzić. Gtowy do uzycia po około 12h. Trwałość 2tygodnie (przechowywać w lodówce).
Żel nie tylk będzie pielęgnował , ale również odżywiał włosy.
                                      
                                                                                  
                                        

4.Żel do włosów o przyjemnym skladzie - artiste.- to    
sposób dla leniuszków takich jak ja. Nie trzeba bawić się w robienie
 żelu , gotowy o dobrym składzie możemy kupić już za 2,99zł.Bardzo dobrze stylizuje się nim loczki. Jeśli chodzi o skład to jak na żel jest moim zdaniem super.Już na 2 miejscu w składzie panthenol , na 4 aloes. Tuz przed zapachem olejek.




5.Donat do włosów/skarpetkowy koczek. Bardzo lubię robic takiego  koczka jesli chodzi o stylizację , ponieważ robi z moich drobniejszych loków takie grube , któe niesamowicie mi sie podobaja. Noszę go około godziny i moge się cieszyć grubymi lokami , które następnie podkreślam żelem artiste.







                                                              Mój stylizacyjny ''rytuał''                                                        


1.Po myciu włosów zawijam je w bawełniany ręcznik
2.Gdy są jeszcze wilgotne nakładam odżywkę b/s i je ugniatam
3.Gdy sa juz suche robię skarpetkowego koczka i po godzinie go ściągam
4.Na koniec nakładam żel artiste i po raz kolejny je ugniatam 

To tylko tyle. Nie lubię pianek do włosów. A wy jak stylizujecie swoje loczki ?
Pozdrawiam ! Imprevisivel ;*

sobota, 9 marca 2013

Podsumowanie akcji stop wypadającym włosom u Iv


Hej kochane. Dziś kolejna porcja motywacji czyli rezultaty jakie uzyskała jedna z uczestniczek akcji ''Stop wypadającym włosom'' Iv :)


Jak Iv osiągnęła taki wynik ?
Podczas tego miesiąca stosowałam przede wszystkim:

- wcierkę z naparu z ziółek (tatarak, rozmaryn, łopian)
- ziołowe płukanki
- suplementy (olej lniany, esencja ziół i owoców Beatwell, witaminy z biedronki, calcium pantothenicum)


Jak wam się podobają efekty Iv ? aaa i już niedługo będziecie mogły oglądać na moim blogu zdjęcia lepszej jakości. Zdecydowałam się na nowy aparat. Zamówiłam Lustrzankę - w przyszłym tygodniu będzie u mnie :)

Pozdrawiam Imprevisivel :)

piątek, 8 marca 2013

Odlewkowa/odsypkowa wymianka u Imprevisivel

Cześć dziewczyny !
Zanim zacznę o wymiance chciałabym wam życzyć wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet !
Pamiętam , że kiedyś wyraziłyście chęć wymianki. Z tego powodu postanowiłam założyć zakładkę z odlewkową wymianką. Będzie ona systematycznie uzupełniana. Jeśli bedziecie czymś zainteresowane piszcie w komentarzach :)

                                                     
1.Masło shea nierafinowane 30g
2.Kuracja wygładzająca  organix  połowa
3.Olej lniany 250ml
4.Olej avocado 50ml
5.Różowa glinka 25g
6.Olej kokosowy efavit
7.Maska do włosów domowe recepty 100ml lub całość
8.Balsam do włosów organic people 100ml
9.Lotion wzmacniający 50ml
10.Mineralna odżywa zdrojowa całość
11.Eliksir do włosów całość
12.Odżywka do włosów Beauty for you 100ml lub 300ml
13.Odżywka do włosów Mars Anthony 150ml

Zainteresowało was coś ? Zakładka bedzie uzupełniana na bieżąco :)
Mnie najbardziej interesują maseczki i olejki do włosów :)

czwartek, 7 marca 2013

Nowy wygląd bloga & wyniki rozdania


Jak wam się podoba nowy nagłówek ? (Ja jeszcze się do niego przekonuje). Co jeszcze byście zmieniły w blogu ?
                                                         
                                                            Zestaw pierwszy wędruje do :

Zestaw drugi wędruje do :

Gratuluję ! Czekam na wasze adresy do tygodnia :)

Mój aparat ostatnio szwankuje. Zastanawiam się nad kupnem nowego , myslę nad lustrzanka.. Jaki aparat polecacie ? Myślicie , ze lustrzanka jest o wiele lepsze od zwykłego aparatu ? :>


wtorek, 5 marca 2013

Jak zabezpieczam końcowki ? Czyli proste ''domowe'' serum do końcówek

   Hej kochane :) Dziś krótko o moim ulubionym ''domowym'' serum do zabezpieczania końcówek. :


Czego nam potrzeba ?
1) Silikony - możecie wykorzystać do tego silikonowe serum do końcówek czy też zwykłe serum do włosów. (nie są konieczne) jesli nie chcecie ich używac zróbcie po prostu TO
2)Olejki - wasze ulubione- nie ma granic. (oczywiście bez tych bardzo tłstych tupu np. rycynowy)
3)Woda- opcjonalnie dla uzyskania pożądanej konsystencji
4)Odrobina ulubionej odżywki

                                                             Składniki mojego serum                                                    




Silikonowe serum BFY
Olej z kiełków pszenicy
Olej avocado
Olej ryżowy
odrobina balsamu marokańskiego Planeta Organica

A czym wy zabezpieczacie końcówki ?
Pozdrawiam !
Imprevisivel
+7- wyniki rozdania (przepraszam za opóźnienie )

poniedziałek, 4 marca 2013

Odżywka do wlosów Marc Anthony & dzisiejsze nowości :)


Do tej odżywki podchodziłam bardzo sceptycznie (patrząc na skład). Przewaga silikonów , a dopiero później składniki odżywcze.Mimo wszystko lubię stosować tą odzywkę przed prostowaniem. Wiem , że nie odżywi mi włosow , ale silikony w składzie nieco je ochronią. Raz na jakiś czas lubię zafundować im silikonową bombę. Włosy po tej odżywce ładnie błyszczą i są wygładzone. Mimo dobrego efektu myślę , że za 40zł mozna kupić coś lepszego. Jeśli chodzi o aplikacje to nie ma problemu z wydostaniem odzywki z środka. Ma przyjemne opakowanie. Świetnie sprawdzi się zimą chociażby stosowana ochronnie na końcówki.

a teraz dzisiejsze nowości :


Uroczy koszyczek  , a w nim kosmetyki firmy L'occiante oraz przesyłka od Dark-Lady - balsam do wlosów oraz próbki. Miałyście coś z tych rzeczy ? Jesteście czegoś ciekawe ?

niedziela, 3 marca 2013

Podsumowanie akcji ''STOP wypadającym włosom'' ZYSKOWA

Hej kochane :) Dziś mam dawkę motywacji  dla osób walczących z wypadaniem włosów. Czyli efekty jakie uzyskała jedna z uczestniczek akcji. Za jakiś czas - kolejna :)

                                                   Zyskowa z bloga ''Kobiecy blog''                                                   

Plan Zyskowej :
Planuję przede wszystkim:

pić skrzyp i pokrzywę
nie szarpać włosów
stosować wcierki (na razie chcę ukończyć Radical później się rozejrzę za czymś innym)
stosować maskę BingoSpa 40 ekstraktów, mam nadzieję, ze będzie działać równie dobrze jak ta 12 ekstraktów




Jestem pod ogromnym wrażeniem ! I oczywiście gratuluję :) Jak widać wcale nie trzeba tak wiele :)
Zyskowa jeszcze raz  gratuluję ! :)*

sobota, 2 marca 2013

Włosowa aktualizacja marzec -podsumowanie lutego


                                        PORÓWNANIE WŁOSÓW LUTY/MARZEC                                   


CO ZAUWAŻYŁAM ?
-końcówki sa w gorszym stanie
-udało mi sie opanować wypadanie
-w lutym wyglądały lepiej , ale zależy od dnia :)

Dziewczyny z akcji ''STOP WYPADAJĄCYM WŁOSOM'' proszę o przesłanie zdjeć na e-mail kingablog@o2.pl :)

A jak wasze włosy w tym miesiącu ? Co myślicie o stworzeniu zakładki ''wymianka/odlewki'' itd. ?
Za oknem taka ładna pogoda , a mnie dopadło  przeziębienie - nie mam na nic ochoty :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...