piątek, 30 listopada 2012

Świetne serum do zabezpieczania końcówek oraz przed prostowaniem

Cześc dziewczyny !
Przepraszam za nieobecność , ale chwilowo  nie miałam czasu..

                  Czym zabezpieczam końcówki i  włosy przed prostowaniem ?                                   
                                     


Serum zawiera zestaw witamin i protein, które wpływają dobroczynnie na strukturę włosów - odbudowują ją i wzmacniają oraz wydobywają głębię koloru. Preparat polecany szczególnie do stosowania w przypadku włosów grubych, szorstkich, kręconych, naturalnie suchych lub wysuszonych zabiegami fryzjerskimi. Doskonały dla osób lubiących prostowanie włosów; wygładzanie przy pomocy szczotki, suszarki lub prostownicy. Chroni włosy przed wysoką temperaturą, wygładza ich łuski oraz zapobiega plątaniu i kołtunieniu. W bardzo małych ilościach można również stosować serum do włosów cienkich, jako typowy środek zapobiegający puszeniu się. Preparat należy nakładać na włosy mokre lub suche w zależności od potrzeb stylizacji. Nadaje włosom jedwabisty połysk oraz daje efekt pełnego wygładzenia, dzięki czemu stają się one zdrowe i pełne blasku.

                                                               Dlaczego właśnie to ?                                                               

Skład skład i jeszcze raz skład- świetnie się nadaje do zabezpieczania końcówek i bardzo dobrze sobie z tym radzi
INC: Dimethicone , Cyclomethicone ,Cyclopentasiloxane&Dimethcone , Crosspolymer, Tocopherol (Vtamin E) , Retinyl Palmitate (Vitamin A), Dexpanthenol (ProVitamin B5) , Fibroin Silk Protein

Jak widzicie skład jak na serum zabezpieczające przed prostowaniem jest świetny. Bazuje na silikonach , później w składzie mamy witaminy E , A  , prowitaminę B5 i jedwab.  Z tego co wiem ciepło ułatwia substancjom wnikanie wgłąb włosa więc to serum zabezpiecza i może bardzo delikatne odzywia ? ze względu na witaminy i ciepło. Choć z drugiej strony prostownica niszczy włosy , ale jak zauważyłam serum naprawdę świetnie je zabezpiecza. ! Włosy są bardzo gładkie , błyszczące i miękkie.  Odkad używam serum jako zabezpieczacza końcówek zaczęłam sobie radzić z problemem rozdwajajacych się końcówek. 

Cena : 39.90
Dostepnosć : safira.pl

Podsumowując polecam zarówno jako produkt przed prostowaniem jak i do zabezpieczania końcówek !

Jutro aktualizacja ! :)

wtorek, 27 listopada 2012

Uwaga na czapkowy zabobon ! + pytanie o mydło Aleppo

Hej kochane !
Dziś bardzo krótki post :)

                                                               Czapkowy zabobon                                                                        

                                 

Mamy okres jesienny. Niedługo nadejdzie zima , a więc okres noszenia czapek. Zapewne wiece , że krąży twierdzenie , iż czapki przyspieszają wypadanie włosów. Obalmy ten mit !

                                  Czy noszenie czapki sprzyja wypadaniu włosów?                                          

Noszenie czapki nie przyczynia się do zwiększonej ilości wypadania włosów. Noszenie czapki zimą , a nawet jesienią jest wręcz wskazane. Dlaczego ? Ponieważ odmrożenie skóry głowy może spowodować zniszczenie mieszków włosowych czego konsekwencją może być większe wypadanie włosów.

                                                               Jaką czapkę wybrać ?                                                                 

Wybór odpowiedniej czapki jest bardzo ważny. Zbyt ciasne nie przepuszczają powietrza i mogą osłabić nasze włosy. Najlepsze będa te w miarę przewiewne  , pozwalające skórze głowy i włosom swobodnie oddychać.

Tym postem chciałam was  jedynie przekonać do noszenia czapek zimą te z was , które jej nie noszą  :)

Na koniec mam do was małe pytanie. Chciałabym kupić mydło aleppo 5% , ale mam wątpliwości. Wiem , że wiele z was go używa stąd moje pytanie czy mycie twarzy mydłem aleppo nie naruszy naturalnej bariery skóry  twarzy ?  Czym rózni sie od mycia twarzy szarym mydłem ? Liczę na odpowiedź :)

poniedziałek, 26 listopada 2012

Skromne denko listopada + Dzień darmowej wysyłki 2012

Hej kochane !
Dziś przychodzę do was z bardzo skromnym denkiem z listopada oraz z informacja o darmowej dostawie :)

                                                       Skromne listopadowe denko                                                        



1.Płyn micelarny Safira
Ten płyn moge polecić każdemu nawet wrażliwcom. Absolutnie nie podrażnia , nie pachnie i ma bardzo krótki i prosty skład. I co najważniejsze świetnie zmywa makijaż. Z pewnością kupię ponownie

2.Fitomed Krem nawilżający tradycyjny. 
Pisałam o nim TU i do tej pory uważam go za najlepszy krem jaki do tej pory miałam. Ma piękny skład i świetnie nawilża. Z pewnością kupię go ponownie (na zbliżającą się zimę).

3.Serum bovax A+E
Pisałam o nim TU. Na początku w połączeniu z olejem kokosowym dzialało cuda. Jednak z czasem włosy się przyzwyczaiły i przestało działać. Nie kupię  go ponownie.

4.Tusz do rzęs essence get Big lashes
taaa raczej Big panda ! Niestety nie kupię go ponownie ponieważ strasznie , ale to strasznie się osypywał.

5.Vipera czarny eyeliner w pisaku
Uwielbiam eyelinery w mazaku , a ten jest najlepszy. Świetnie się go aplikuje , a efekt utrzymuje się przez cały dzień. 

                                                         Dzień darmowej dostawy                                                               

Pewnie większość z was juz o tym wie , ale dla tych które nie wiedzą :

Dzień darmowej wysyłki został ustalony na 3grudnia.2012 !

Oto lista sklepów , które biorą udział w akcji -> KLIK
+ Skusicie się ? Jeśli tak to , które sklepy najbardziej was zainteresowały ? :)


niedziela, 25 listopada 2012

Zdobycze z ostatniego tygodnia

Hej kochane !
Dziś chciałam wam pokazać zdobycze nie tylko z rossmanna , ale również z natury oraz SP . Jeśli jesteście ciekawe na co się skusiłam to zapraszam do czytania :
Z góry przepraszam was za jakość zdjęć , ale mój aparat przechodzi ostatnio kryzys.



Beyonce heat 19,99
2 lakiery z wibo każdy po 3,50
lakier z wibo 2,99
tusz do rzęs Miss Sporty około 10zł
2 cienie z wibo każdy po 3,50


Pomadka Kobo - odcień orange 10zł
Krem do twarzy dermika 10zł
Płyn micelarny AA 8zł


Jak widzicie nie jest tego dużo :)  Jestem ciekawa na co wy się skusiłyście ?
Przy okazji chciałam wam pokazać co udało mi się wczoraj namalować na ścianie :


Na koniec mam do was małe pytanie : 
Na jakiej stronie sprzedajecie ubrania ? Oprócz szafa.pl :)






sobota, 24 listopada 2012

Olej avocado vs olej z kiełków pszenicy czyli porównanie+ korzystna cena

Hej kochane !
Dziś chciałam się z wami podzielic porównaniem dwóch olejków które dostałam w ramach współpracy od firmy Ftomed. : z avocado i kiełków pszenicy.


                                                                     Właściwości olejków                                                              

Kiełki zbożowe mają wysoką wartość odżywczą ze względu na obecność różnych witamin i składników mineralnych. Ponadto zawierają fosfolipidy, lecytynę, fitosterole, karoteny a także fitohormony. Olej tłoczy się na zimno aby nie uszkodzić cennych substancji czynnych. Obok oleju rokitnikowego olej z kiełków pszenicy ma najwyższą zawartość witaminy E. Stosowany w maseczkach oraz emulsjach odżywczych i odmładzających do pielęgnacji cery z pierwszymi oznakami starzenia się i cery dojrzalej.

Z owoców avocado uzyskuje się luksusowy olej kosmetyczny o wysokiej zawartości składników czynnych biologicznie. Olej zawiera kwas oleinowy, NNKT, beta karoten, witaminy D i E, lecytynę i fitosterole. Dobrze przenika przez barierę naskórkową. Używa się go w pielęgnacji cery suchej, łuszczącej się i szorstkiej.


Oba są nierafinowane za co plus :)

                                                                   Działanie na włosy                                                                   

Jak zwykle olejowałam równoczesnie 2 olejkami. Tak jak na zdjęciach- prawa strona to olejek avocado natomiast lewa to olejek z kiełków pszenicy. Oba olejki dobrze nawilżały włosy jednak ten z avocado okazał sę lepszy w tej kwestii.  Uwielbiam dodawać po kilka kropli olejków do masek - potrafią świetnie je ulepszyć . Włosy po takiej dawce sa niesamowicie sypkie i błyszczące ! Zabezpieczam nimi również końcówki.


                                                                   Działanie na twarz                                                                  

Zauważyłam , z olej avocado szybciej się wchłania za co plus. Oba świetnie nawilżają jednak efekt utrzymuje się dłuzej po olejku z kiełków pszenicy . Po obu olejach twarz jest bardzo gladka i bardzo przyjemna w dotyku - nawilżona. Kolejnym plusem jest fakt , iz oba sa swietnymi ulepszaczami do gotowych kremów. Ze zwykłego bubla potrafią zrobic cos fantastycznego.

                                                                    Działanie na ciało                                                                    

Moje ciało uwielbia olejki. I tu znów oba bardzo mnie zaskoczyły. Świetnie nawilzają sucha skórę . Sprawiają , że staję się ona miekka i przyjemna w dotyku. Jednak tu znowu efekt dłużej utrzymuje się po oleju z kiełków pszenicy. Natomiast olej avocado plusuje w dzałaniu na dłonie i stopy- polecam szczególnie zimą , kiedy to potrzebują większego nawilżenia.

Podsumowując : Oba olejki działają tak samo (świetnie nawilżają)  i oba polecam. Jednak efekt utrzymuje się dłużej po tym z kiełków pszenicy.

Cena i dostepność :

Na stronie fitomed.pl  oba olejki można kupić za 15zł , a pojemność to aż  150ml !



Z tego co wiem oba olejki mozna kupic tez na ZSK , ale cena w stosunku do pojemności jest wysoka.
np. olejek avocado 15ml = 6,49

Oba olejki dostałam od firmy Fitomed :



+ Chcecie zobaczyć co kupiłam w rossmannie ? :)
Jakie sa wasze ulubione olejki?




czwartek, 22 listopada 2012

Moje włosowe marzenia - 6 marzeń

Cześć dziewczyny !
Dziś chciałabym podzielic se z wami moimi włosowymi celami czyli do czego tak naprawdę dążę :)

        Marzę o tym by..


                                                         Moje końcówki przestały się rozdwajać !                                               

Dałam to marzenie na pierwsze miejsce , ponieważ jest dla mnie najważniejsze (z tych włosowych oczywiście). Moje końcówki są bardzo podatne na rozdwajanie - nawet dzień po ścięciu problem powraca. Małymi krokami dochodzę do coraz mniejszej lości rozdwojonych końcówek , ale problem wciąż nie zniknął.

                                                                         moje włosy były długie                                                                   

Skoro przestana się rozdwajać to niech staną się piękne i długie ! Marzę o takich do pasa *.*

                                                                        moje włosy były proste                                                                    

Tak tak - marzę , aby moje włosy były proste , albo aby chociaż skret się rozluźnił.

                                                                             były ciemniejsze                                                                            

Kolejnym marzeniem jest kolor- chciałabym , aby były ciemniejsze , ale nie chcę ich farbować - tak więc może w grudniu sięgne po naturalne metody przyciemniania.

                                                                                 kosmetyki..                                                                                   

..a dokładnie rosyjskie i te naturalne były dostępne stacjonarnie , a konkretnie w drogeriach czy tez marketach. Nie każdy lubi zamawiać kosmetyki przez internet ze względu na koszty wysyłki dlatego take rozwiązanie byłoby świetne.

                                                                                       bym..                                                                                         

 w końcu polubiła swoje włosy ! 


Dziewczyny ! macie swoje włosowe marzenia ? zdradzicie mi jakie ? :)

wtorek, 20 listopada 2012

Domowe sposoby - Jak naturalnie rozjaśnić włosy ?

Cześć dziewczyny !
Był post o tym jak przyciemnic włosy więc jest również jak je rozjaśnić- zainteresowane/ych zapraszam !
Oczywiście nie uzyskamy efektów wow tak jak po rozjaśniaczu , ale regularnie stosowane - z cierpliwością dadzą dobre rezultaty.


                                                                     Płukanki rozjaśniające włosy                                                        

Płukanki ziołowe :
-rumianek
-dziewanna
-korzeń pietruszki
-nagietek
-lipa

Inne :
- z cytryny
-wywar z łusek cebuli
-piwna
-ocet biały (?)

                                                                                                Oleje                                                                                 

- Olej musztardowy (pamiętam , że rozjaśnił moje włosy - w sumie nie tylko moje więc zaczęłam stosować go tylko na skalp )

Nie mogę sobie przypomnieć innych- jakbyście jakieś znały to piszcie :)


                                                                                              Maski                                                                                 

Domowe :
- maska z miodem i cytryną
-maseczka z korzenia rabarbaru

Kupne :
Z tego co się orientuję są serie rozjaśniające , a raczej nadające złote refleksy :)


                                                                                         Półprodukty                                                                        

Domowe półprodukty - czyli spójrz do kuchni !
- miód
- cytryna

Półprodukty ''niedomowe''
- spirulina - ponoc rozjaśnia (myśle , że efekt bd bardziej widoczny na jasnych włosach bo na swoich na szczęście tego nie zauważyłam)

      Taaa słońce ! :D Swoja drogą chce więcej słońca !
                                                                           Chcę już lato ! albo chociaż wiosnę :(


poniedziałek, 19 listopada 2012

Tydzień mydlany !

Cześć dziewczyny !
Dziś krótkie info. o konkursie organizowanym przez Śliwki robaczywki
Do wygrania duużo mydełek - każdego dnia inne- zapraszam i was do zabawy !
Banerek przeniesie was do źródła :)

niedziela, 18 listopada 2012

Marokański balsam do włosów Planeta Organica

                      Planeta organica - Marokański balsam do wszystkich typów włosów                 


                                                                        Od producenta                                                                                   
Olej arganowy to „marokańskie złoto” od wieków stosowane przez tamtejszych mieszkańców do pielęgnacji włosów. W oparciu o tę tradycję stworzyliśmy marokański balsam.
Zawiera certyfikowane organiczne składniki
Nie zawiera GMO i parabenów.

Składniki aktywne:

Olej arganowy (Argania Spinosa Kernel Oil) - zawiera wysoki procent tokoferoli -antyoksydantów, które neutralizują wolne rodniki, przyspieszają procesy regeneracji komórek, chronią włosy przed promieniowaniem UV i niekorzystnym wpływem środowiska zewnętrznego.

Organiczny ekstrakt mięty (Organic Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract) – bogata w witaminy C i P, karoten i sole mineralne, dzięki czemu przeciwdziała wypadaniu włosów i przyspiesza ich wzrost.

Organiczna oliwa z oliwek (Organic Olea Europaea (Olive) Fruit Oil) - zawiera witaminy A, B, C, D, E, F, K, wiele minerałów, aminokwasów, białek i antyseptyków. Tak cenny zestaw aktywizuje pracę gruczołów łojowych, dając włosom wszystkie niezbędne dla ich zdrowia substancje.


Cena i dostępność :
280ml za 16,90zł
Dostępny TU

                                                                        Skład&analiza                                                                                 

Aqua with infusions of Argania Spinosa Kernel Oil(olej arganowy), Organic Mentha Piperita (Organiczny ekstrakt z mięty) Leaf Extract, Rosa Damascena Flower Extract (róża damasceńska), Citrus Aurantium Dulcis (Pomarańcza) Flower Extract (kwiaty pomarańczy), Eucalyptus Globulus Leaf Oil (eukaliptus), Organic Olea Europaea (Oliwa z oliwek) Fruit Oil; Cetearyl Alcohol(Substancja konsystencjotwórcza), Glycerin(gliceryna-nawilża), Behentrimonium Chloride, Cetrymonium Chloride, Quaternium-87, Hydroxyethylcellulose, Cetrimonium Bromide, Benzyl Alcohol, Sorbic Acid, Benzoic Acid, Citric Acid, Parfum.

                                                                       Moje wrażenia                                                                        

Zacznę od opakowania + za świetną szatę grafczną i bardzo wygodne opakowane z pompką , która ułatwia dozowanie. Kolejna rzecz to zapach - uwielbam go ! Do zakupu skusił mnie świetny skład.. obok oleju arganowego na pierwszym mejscu nie mogłam przejsc obojętnie.

Działanie : Balsam nakladam raz na 3 minuty , raz na dłużej (20min.) Włosy po jego użyciu są bardzo wygładzone. Loki są ujarzmione (wygładza więc i skręt staje se luźniejszy) Zapominam czym jest puszenie. Są gładke , miękkie i miłe w dotyku. Balsam świetnie je nawilża - jak dotąd pobił   wszytske uzywane przeze mnie maski i balsamy. 
                                                                                    A gdybyście wiedziały jak włosy po nim pachną !  

Miałyście ten lub inny balsam z tej serii Planeta organica ?
Jaki jest wasz ulubiony balsam ?
Gdy wy bedziece czytały o tym przyjemniaczku  - ja będę szaleć na zakupach! 
(mam nadzeję , że coś upoluję) :D

piątek, 16 listopada 2012

Krótko o tym jak naturalnie przyciemnić włosy ? + pytanie :)

Cześć dziewczyny !
Dziś przychodzę do was z  krótkim postem poświęconym tematowi naturalnego przyciemniania włosów bez inwazyjnych środków. Jest to pierwsza część wpisu - w drugiej opiszę jak naturalnie rozjaśnić włosy. Tak więc zapraszam serdecznie :



Swoją drogą marzy mi się kolor włosów taki jak na zdjęciu powyżej..

                                              1. Płukanki  przyciemniające  włosy                                                    

Oczywiście chodzi o płukanki stosowane regularnie. Wiadome jest , ze efektów nie będzie po 1 użyciu.
Zacznę od płukanek , które stosowałam na swoich włosach. Jeśli chodzi o zioła to polecam je ze sobą mieszać- efekty są jeszcze lepsze.

Płukanka z kawy 
napar z czarnej herbaty
z szałwii
z pokrzywy
ze skrzypu
z kory dębu (nie próbowałam , ale mam zamiar bo ponoć jest świetna)
z orzecha włoskiego
z rozmarynu
z Kalpi tone
z Brahmi
z Amli

                                                  2.Oleje przyciemniające wlosy                                                 

Amla
olej rycynowy
olej z orzecha wloskiego

                                                       3.Maski przyciemniające                                                           

Kalpi tone
Amla
Brahmi
+ tajemnicza nietypowa domowa maska , która niedługo zrobię i coś więcej o niej napisze :)

                                                                    4.Farbowanie                                                                          

Oczywiście chodzi mi o farbowanie henną. Wiele dziewczyn to robi i efekty bardzo mi się podobaja , aż czasami mam ochotę ją zamówić , ale z drugiej strony am jakieś opory- może mnie przekonacie ? :)

Oczywiście nie muszę wspominać o tym , że słońce je rozjasnia więc chrońmy przed nim wlosy :)
Nie chciałam sie o tym rozpisywać , opisywać poszczególne płukanki , ponieważ te informacje juz są na blogu. Kolejna rzecz to pytanie do was :
Macie ochote na :
Recenzję porównawczą olejku z kiełków pszenicy i avocado ?
Recenzję marokańskiego balsamu do włosów  Planeta Organica ?
Jeśli tak to  , która z nich chętnie przeczytacie jako pierwszą ?

Licze na waszą odpowiedź



środa, 14 listopada 2012

Peeling skóry głowy

Cześć dziewczyny ! (po raz drugi :)
Dziś przychodzę do was z krótkim postem , który przed chwilą nasunąl mi sie do glowy :)

Robimy peeling ciała , twarzy.. ale czy pamiętamy o tym aby robić peeling skórze glowy ?
Możemy to zrobić w salonie fryzjerskim , ale czy warto ? przecież taki zabieg możemy zaundować swojej skórze głowy w domu i to za grosze.
Peeling skóry głowy stosuje się przy kuracjach trychologicznych.

                                                                     Zalety peelingu skóry głowy                                                          

Raz na jakiś czas powinnyśmy zafundować skórze porządne oczyszczenie. I to własnie zaleta takiego peelingu. Skóra głowy jest oczyszczona , odświeżona. Peeling pomaga pozbyć się obumarłego naskórka , reguluje prace gruczołów łojowych i poprawia krążenie - więc pobudza cebulki .Prawidłowo wykonany peeling = lepsze przyjęcie przez włosy składników odżywczych zawartych w masce , którą później na nie nałożymy.

                                                                Co jaki czas można go stosować ?                                                     

Wiadomo ''co za dużo to niezdrowo '' więc nie powinnyśmy z nim przesadzać. Ja taki peeling robię raz na 2 tygodnie.

                                                                 Z czego możemy go zrobić ?                                                               

Moja ulubiona wersja to peeling z kawy. Cukrowy jest dla mnie za mocny. Można zrobic go jeszcze kaszy jaglanej czy tez soli morskiej. + delikatny szampon.

ULEPSZANIE :
Oczywiście wedle uznania można go ulepszać np. :
-półprodukty
-żel aloesowy
-glinkę
-miód itd.

                                                              Sposób przygotowania  i użycia                                                          

Czego potrzebujemy ?
Wybranego składnika (kawa , sól morska , cukier itp.)
delikatny szampon

Wszystko razem mieszamy i masujemy skóre głowy (około 2min) . Ja nie wcieram go we włosy- i wam też nie polecam. Przy splukiwaniu składniki te i tak splyna  po włosach nie niszcząc ich . Po takim  peelingu zawsze stosuję ulubioną maskę ( składniki lepiej się wchłaniają).

+ filmik o peelingu :)


Stosujecie peeling skóry głowy  ? Jaki jest wasz ulubiony składnik ?
Co do poprzedniego posta - ''Trzy metry do nieba'' film genialny. Natomiast jego druga część - chyba ''Pragne Cię''.. własnie skończyłam ja oglądac. I zdecydowanie pierwsza częsc wymiata ! W zasadzie przy drugiej też się wzruszylam na zakończeniu. 

3majcie się cieplutko !

Film , który musicie zobaczyć !

Cześć dziewczyny !
Wczoraj obejrzałam piękny film. '' Trzy metry nad niebem'' Nie jest to komedia romantyczna - przeciwnie jest to bardziej dramat. Kiedy oglądałam ten film (szczególnie pod koniec) nie moglam powstrzymać łez. Jeszcze żadne zakończenie mnie tak nie wzruszyło.. zdecydowanie jest to najlepszy film jaki do tej pory widziałam. Dowiedziałam się , że film ma swoją kontynuację , która własnie oglądam.

Zdecydowanie warto obejrzeć film ''Trzy metry nad niebem'' a oto on :













Oglądałyście ten film ? Co o nim myślicie ? A może oglądałyscie jego drugą częsc ? :>

poniedziałek, 12 listopada 2012

Mój włosowy hicior w kwestii mycia czyli Turecki szampon do włosów planeta organica

Cześć dziewczyny !
Nadal jestem chora i nadal nie mogę pozwolić sobie na wykurowanie się w domu. No , ale trudno mam nadzieję , że nie załatwie się gorzej.. A teraz przejdźmy do przyjemniejszych rzeczy a mianowicie :
Jakiś czas temu przyszło do mnie włosowe zamówienie wśród , którego była rzecz , która wam dziś przybliżę. Jak mogłyście zauważyć w tytule szampon stal się moim hitem. Dlaczego ? No właśnie dowiecie się poniżej :

Planeta Organica Turecki szampon wzmacniający 


                                                                                   Od producenta                                                                       

Hammam – wspaniały spadek po imperium Osmańskim symbolizujący filozofię dbałości o zdrowie ciała i ducha. Stworzyliśmy nasz szampon w zgodzie z tradycjami hammamu wykorzystując starodawne recepty pielęgnacji włosów.
Zawiera certyfikowane organiczne składniki
Nie zawiera SLS i parabenów

Składniki aktywne:

Olej z liści eukaliptusa (Organic Eucalyptus Globulus Leaf Oil) - nasyca skórę głowy pożytecznymi mikroelementami, wzmacnia korzenie włosów, przeciwdziała wypadaniu włosów.

Orzech laskowy (Corylus Avellana Seed Oil) - zawiera witaminy A, B, E, a także potas, fosfor, magnez, żelazo, cynk, wielonienasycone kwasy tłuszczowe, dzięki którym olej orzecha wzbogaca skórę głowy odżywczymi substancjami, stymuluje aktywność brodawek włosowych co wzmacnia wzrost zdrowych i mocnych włosów.

Cynamon (Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil) - wzmacnia cyrkulację krwi, aktywizując włosowe cebulki, tym samym przyspieszając wzrost włosów.

Grejpfrut (Organic Citrus Grandis) – normalizuje pracę gruczołów łojowych, nawilża.

                                                                                              Skład                                                                                 

Aqua with infusions of Organic Eucalyptus Globulus Leaf Oil (olej z liści eukaliptusa), Corylus Avellana Seed Oil (orzech laskowy), Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil (cynamon), Organic Citrus Grandis (Grejpefrut) Fruit Extract (Eugenia Caryophyllus (Clove) Seed Extract (goździk), Vanilla Planifolia Flower Extract (wanilia), Cinnamomum Cassia Bark Extract (cynamon); Magnesium Laureth Sulfate(substancja myjąca), Cocamidopropyl Betaine(substancja myjąca), Lauryl Glucoside(emulgator), Decyl Glucoside, Glycol Distearate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Sodium Chloride, Parfum, Citric Acid.




                                                                                 Za co go uwielbiam ?                                                               

Przede wszystkim szampon pięknie pachnie tak słodko (edit: cos takiego nie do opisania - słodycz z nutą cynamonu i orzeźwienia ) . Ma bardzo wygodną pompkę do aplikacji i swietną szatę graficzną i piękny kolor !. Skład jest moim zdaniem świetny ! Składniki aktywne wysoko w składzie. Jeśli chodzi o działanie : Szampon tworzy delikatną piankę. Kiedy masuję skalp czuję na opuszkach palców uczucie goraca :o w ten sposób wyobrazam sobie , że szampon ( przepraszam za wyrażenie haha) ''robi mojej skórze głowy dobrze'' . To myjadelko dobrze radzi sobie z kwestią mycia włosów , a dodatkowo włosy już podczas splukiwania są takie miękkie i gładkie - po wyschnięciu ten efekt sie utrzymuje. Liczyłam na zwykłe oczyszczenie , a otrzymałam dodatkowe działanie. Swoją drogą tak patrzę na skalp i jestem ciekawa czy szampon nie przyczyni się do porostu włosów ? Jak myślicie ? :>

Cena : 16,50.
Dostępność : w sklepie bioarp -> KLIK

Miałyście jakiś szampon z tej serii Planeta Organica ? Jestem bardzo ciekawa innych wersji.
Co myślicie o tym ? Skusicie się ?

niedziela, 11 listopada 2012

Domowe sposoby na objętośc + pytanie

Cześć dziewczyny ! :)
 Moje włosy same w sobie mają objętośc więc nie stosuję tych sposobów - jedynie kiedy je wyprostuję wtedy mi się przydają.

Dodaj swoim włosom objętości !




                                                                                              Masaż skóry głowy                                                       
Tą metodę możemy stosować gdziekolwiek jesteśmy i ile razy chcemy. Masaż skóry głowy nie tylko poprawi ukrwienie i przyspieszy porost , ale również da efekt push-up ! Zauważylam , że kiedy masuję skalp 2-3min. włosy są bardziej odbite od nasady przy czym  wygląda jakby ich było o wiele więcej.

                                                                                              Suszenie włosów                                                            
Chodzi o suszenie włosów suszarka z dyfuzorem lub z głową w dół albo na okrągłej szczotce.


                                                                                Odpowiedni rodzaj maseczek                                              
Musimy pamiętac , że te bardziej treściwe maseczki dociążają/obciążają nasze włosy przy czym tracimy objętośc , dlatego jesli chcemy ją uzyskać najlepiej użyć maski , która nie obciaza naszych włosów- ''lekkiej''

                                                                                               Mycie włosów                                                              
Należy unikać stosowania szamponów typu 2w1 tym bardziej , gdy mamy zamiar nałożyć jeszcze odżywkę , ponieważ tego typu szampony również obciążają czego skutkiem jest brak objętości.
Sprawdza się również dodanie białej glinki do szamponu.

                                                                                         Odżywki w sprayu                                                           
W dniu , w którym będziemy chciały mieć geste włosy i odrzucimy tresciwsze maski - spryskajmy włosy odżywka w sprayu - w moim przypadku takie odżywki dodają włosom objętości

                                                                                          Upięcie włosów                                                                    
Chodzi o związanie włosów na czubku głowy w koczka , a następnie (po jakimś czasie np.30min.) rozpuszczenie włosów. Ta metoda jest moim zdaniem bardzo dobra (np.przy skarpetkowym koczku)

                                                                                                Puder                                                                                
Może być gotowy drogeryjny poder dla objętości lub po prostu zwykły puder dla dzieci lub suchy szampon ;)

                                                                           Płukanki dodające objętości                                                      

Chodzi mi o płukankę z piwa. Dlaczego ? Ponieważ zawarty w piwie chmiel powoduje, że włosy są puszyste i bardziej nabłyszczone

Lub po prostu zróbmy loki !

Wasze sposoby :
Kascysko-   tukany
Wdowa Po Stalinie - warkocz
Aladriela - upięcie włosów w ananasa


Wiadomo te wszystkie sposoby nie sa mega trwałe :) Dziewczyny macie jakies sposoby na objetość ?
Dziś wyskoczylmi mały psikus na brodzie - w sumie jest w fazie wstępnej więc może wiecie jak go zliwkidować ? Ja nie mam pojęcia- taka niespodzianka wyskakuje mi raz na dwa - trzy miesiące :>

sobota, 10 listopada 2012

FEROMONY BTB - recenzja :)

Cześć dziewczyny !
Pamiętam , że byłyscie zainteresowane działaniem feromonów. Z tego powodu powstał ten post :)


                                                                                  Czym są feromony ?                                                                

Jak działa BTB?BTB to feromony nie tylko o charakterze seksualnym, ale również socjalnym. Działają jak zapachowy afrodyzjak. Zarówno kobiety, jak mężczyźni chętniej Cię słuchają, są szczerze zainteresowani Twoją osobą i tym co mówisz. Wzbudzasz respekt mężczyzn oraz szczere zainteresowanie kobiet. Ludzie patrzą na Ciebie z podziwem i uznaniem. Stają się gadatliwi, zwierzają się, są bliscy i bezpośredni. Czasami wręcz nie mogą przestać przy Tobie mówić. Jeżeli jesteś z partnerem blisko, feromony zawarte w BTB spotęgują Wasze doznania erotyczne. BTB to feromony, które w pierwszej kolejności otwierają ludzi, następnie w kontekście erotycznym stymulują seksualnie. Ludzie są bardziej zrelaksowani, czują się przy Tobie komfortowo. Są przyjaźni i rozmowni. Ze względu na fakt, iż BTB poprawia kontakt i otwiera ludzi, jest również idealnym produktem dla zastosowań biznesowych. W sytuacjach intymnych BTB potęguje doznania Twojej partnerki (lub partnera), sprawiając, że chwile, które z Tobą przeżywa stają się chwilami, które pamiętać będzie do końca swojego życia.
Co zyskasz?
dobry kontakt, większa otwartość rozmówcy, zwiększone zaufanie
zainteresowanie i zauroczenie Twoją osobą
pobudzenie i dobre samopoczucie, większa pewność siebie, towarzyskość i bezpośredniość
autorytet i poważanie, pozycję lidera
dwukrotne zwiększenie podniecenia w sytuacjach intymnych (udowodnione naukowo!)

Jak na BTB for Women reagują mężczyźni?
BTB for Women to zapach prawdziwej Kobiety. Podkreśla najlepsze strony Twojej kobiecości, maskując przy tym Twoje drobne wady. Gdy aplikujesz BTB na swoją skórę, akcentujesz swoją atrakcyjność, pachniesz pożądaniem i jeżeli chcesz, możesz sprawić, że ciężko będzie się Tobie oprzeć. BTB osłabia negatywne nastawienie mężczyzn i poprawia ich samopoczucie. Mężczyźni bardziej się na Tobie skupiają i zabiegają o Twoje względy. W sytuacjach intymnych zwiększasz pożądanie swoje oraz partnera. Możesz pachnieć jak prawdziwa kobieta sukcesu, budząc pożądanie otaczających Cię mężczyzn i zazdrość obserwujących koleżanek.

Jak BTB wpływa na Ciebie?
Czujesz, że potrzebujesz więcej odwagi i pewności siebie? Feromony zawarte w BTB wpływają również na Ciebie. Związki te bezpośrednio stymulując narząd nosowo-lemieszowy w Twoim nosie sprawiają, że stajesz się bardziej pobudzony, pewny siebie i towarzyski. Nie ma to nic wspólnego z efektem placebo. Jeżeli potrzebujesz dodatkowej dawki adrenaliny i komunikatywności, BTB będzie dobrym wyborem. BTB poprawia również Twoje samopoczucie. Może również wpływać na zwiększenie Twojego libido.

Jak pachnie BTB?
Każdy 10ml flakon zawiera 4mg czystych feromonów w alkoholu etylowym. BTB sprawi, że Twój zapach nabierze zupełnie nowego wymiaru. Kobiety będą uwielbiać zapach Twoich perfum połączonych z BTB for Men. Mężczyźni szaleją na punkcie perfum łączonych z BTB for Women. Aby dać Tobie możliwość stosowania BTB wraz z własnymi perfumami, BTB nie zawiera żadnych dodatków zapachowych.
Zaaplikuj kilka kropel BTB na nadgarstki oraz szyję, użyj perfum jak co dzień i baw się dobrze!

                                                                               Jak ja oceniam feromony ?                                                

Zawsze byłam ciekawa jak one dzialaja jednak ich cena mnie odstraszała tym bardziej , że nie narzekam na kontakty z ludzmi. Jednak , gdy trafiły w moje ręce od razu zabrałam się za testowanie. Na początku szukalam odpowiedniej dawki dla siebie- ustaliłam , że bedę aplikowała na nadgarstek i na szyję. Feromony nie pachna na ciele więc spokojnie mozemy mieszać je z perfumami. Działanie.. Zauważyłam , że ich działanie zalezy tylko od nas. Chodzi o to , że myślimy , że to cudo poprawi nam stosunki z innymi i tak tez sie czujemy , nabieramy pewnosci siebie przez co jesteśmy odważniejsze , bardziej rozmowne - po prostu bardziej towarzyskie i tu się zgadzam - Tak działaja jesli chodzi o wpływ na osobę , która ich uzywa. Ale jak działaja na innych ? Skoro jesteśmy pewniejsze siebie to jasne , że poprawia nam się stosunki z innymi - jedno wynika z drugiego. Czy mężczyzni bardziej o mnie zabiegaja ? Ciężko stwierdzić bo nie mam z tym problemu - zawsze mi się z nimi dobrze rozmawiało i ukladało. Jenak Ci nieposłuszni stają sie tacy hm.. ''ujarzmieni'' ? :D Chodzi m.in o posłuszeństwo. Podsumowując feromony działaja - może nie tak jak często slyszymy czyli  ''nagly zlot samców'' haha - takiego działanie nie oczekujmy :) . Mimo wszystko ich cena jest wysoka , ale z drugiej strony starczają na rok codziennego używania.





 Jednak nie kupię ich , ponieważ po prostu ich nie potrzebuje :)



http://www.feromony.pl/





czwartek, 8 listopada 2012

Moja pierwsza mgiełka do włosów z półproduktów

Cześć dziewczyny !
Mam masę rzeczy do zrobienia. Jednak znalazłam chwilę na dzisiejszy post. Nadal jestem chora ,ale niestety nie mam możliwości wylegiwania się w domu do momentu lepszego samopoczucia. Niestety..
Przejdźmy do rzeczy. Dziś mam dla was cos drobnego czyli :

                                                             Moja pierwsza mgiełka z półproduktów                                         



O swoim pierwszym półproduktowym zamówieniu pisalam TU

                                                                                        Czego użyłam?                                                                   




Hydrolat z kwiatu głogu
Aloes 10x
keratyna
d-pathenol
mleczko pszczele

nie posiadam konserwantu więc mgiełkę przechowywałam przez 2 tygodnie w lodówce

                                                             Moje wrażenia po używaniu mgiełki                                            

Mgiełka nie pachnie ładnie (wina hydrolatu) , ale też nie smierdzi :D. Jeśli chodzi o działanie to jak na pierwszą mgiełkę jestem bardzo zadowolona. Spryskiwałam nią wilgotne wlosy (po myciu). Zauważyłam , że bardzo ładnie błyszczą. Jeśli chodzi o miękkośc to nie sa jakoś specjalnie miękkie , ale za to gładkie i przyjemne w dotyku. Najbardziej ucieszyło mnie to , że się nie puszą w końcu ! Ogólnie mgiełka bardzo przypadła mi do gustu - nie bez powodu robię ją już 3 raz :)

Macie swoje sprawdzone przepisy na mgiełki ?

wtorek, 6 listopada 2012

Plan na listopad :) + krótko o maseczkowym bublu

Cześć dziewczyny !
Niespodziewanie dopadła mnie choroba :(. W związku z tym mam w końcu trochę czasu dla siebie  leżę pod kocem i podczytuję wasze blogi :) Więcej czasu= więcej przemysleń. Przemyślałam co chciałabym zmienić  i postanowilam się z wami tym podzielić. Przy okazji chce wa również zaprezentować (krótko) maseczkowego bubla.


                                                                                             Od producenta                                                                

Maska peel-off do twarzy wzbogacona olejkiem arganowym, zwanym eliksirem młodości z powodu silnego działania odmładzającego. Zawiera on duże ilości naturalnych przeciwutleniaczy - tokoferoli (wit. E) i karotenoidów oraz witaminy F przyspieszającej gojenie. Olejek arganowy łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii, przynosi świetne efekty w chorobach skóry. Głęboko i skutecznie nawilża suchą skórę. Chroni przed przedwczesnym pojawieniem się zmarszczek.
saszetka - 7 g.

                                                                                Wrażenia po użyciu maski                                                     
Po pierwsze żałuje , że nie zrobiłam zdjęcia po jej wykonaniu- widok straszny. Proszek ma zloty kolor jednak po zmieszaniu z wodą moje oczy ujrzały marchwiową zupę z grudkami- wyglądalo to strasznie - najgorzej było nałożyć ta ''kaszkę'' na twarz. Starczyło dla mnie i dla mojej mamy - Gdybyscie widziały miny domowników jak nas zobaczyli - każdego wręcz cofało. Ok przejdźmy do dzialania. Niestety i tu się zawiodłam- maseczka ani nie nawilzyła  ani nie sprawiła , że moja skóra była jakoś specjalnie miękka. Jedyne co zauważyłam to delikatne orzeźwienie.

Maseczkę otrzymałam od sklepu :


                                                                                  Plan na listopad :                                                               

Wewnętrznie :
- lepiej się odżywiać. Wprowadzić do swojej diety więcej warzyw i owoców.
- może powrócę do picia ziół

Zewnętrznie :

a) Twarz :
-  1-2 w tygodniu zafundować swojej twarzy maseczkę
-  dorwać żurawinowy krem apis ! (pierw wykończyć ten co mam )
-  na nowo rozpocząć walkę z przebarwieniami

b) włosy 
- podciąć w końcu końcówki !
- powrót do płukanek cd.
- domowa maseczka raz w tygodniu

I takie ''niezwiązane'' z urodą :
- z ciekawości zapisywać każdy wydatek - chcę sprawdzić na co wydaję najwięcej :)
- zużyć to co mam czyli nim podejmę się zakupów zużyję to co mam w szufladkach :D

Ok na ten miesiąc tyle postanowień wystarczy. Mam nadzieje , że chociaz połowę uda mi się spełnić :)
A jakie są wasze postanowienia na listopad ? 

+ macie ochotę na recenzję feromonów ? :D
Do konkretniejszego posta  ! :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...