piątek, 31 sierpnia 2012

Dabur Olej musztardowy


Od producenta 

Olej musztardowy skutecznie pobudza ciało i umysł. Używany jest w Północnych Indiach na skórę głowy oraz do masażu ciała.
Wspaniale odżywia skórę całego ciała poprawiając jednocześnie krążenie dzięki swym rozgrzewającym i pobudzającym właściwościom. Działa również jako izolator chroniąc ciało przed zimowym chłodem. Stosowany jako balsam odżywia suchą skórę. Bardzo szybko wchłania się w skórę dobrze ją nawilżając.

Doskonale pomaga zadbać również o włosy. Delikatny masaż skóry głowy z zastosowaniem tego oleju korzystnie wpływa na włosy. Działa pobudzająco na regenerację, nawilża strukturę włosa i skórę głowy. Odżywia włosy i mieszki włosowe, wspomagając mikrokrążenie. Znakomicie je odżywia od cebulek aż po końce, dzięki czemu stają się mocne. Regularne stosowanie oleju musztardowego sprawia, że włosy wyglądają pięknie, nabierają blasku i witalności. Olej najlepiej zastosować przed myciem tylko na skórę głowy.

Jest to produkt najwyższej jakości, z najświeższych ziaren gorczycy, przynoszący wiele pielęgnacyjnych korzyści oraz świetne samopoczucie:) Gorczyca będąca głównym składnikiem oleju zawiera witaminy PP, H, F, B1, żelazo, fosfor, potas i wapń.

Cena : 14zł /250ml
Moja opinia :

Nie miałam pełnowymiarowego produktu , ale z czystym sumieniem moge się o nim wypowiedzieć.
Odlewkę w ramach testów dostalam od Dark Lady :)

Zapach : To jedyny minus tego olejku. Po prostu jest to zapach musztardy , ale idzie sie przyzwyczaić.

Kolor : Żólty 

Wydajnośc: Miałam odlewkę , a starczyło mi na kila użyc do skóry głowy. Uzyłam równiez do  włosów i  ciała wiec myśle , że jest wydajny.

Działanie

a) na skórę głowy 
Nakładałam go na noc na skóre głowy- bardzo fajnie mrowil (znak , że dziala). Myślę , że przy regularnym wcieraniu ruszyłby cos moje włosy do wzrostu.

b) na włosy 
nałożylam tylko raz , ponieważ bałam się rozjaśnienia- u niektórych tak właśnie działa. Bardzo fajnie nawilzył moje włosy czyli zrobił to czego oczekuje od olejku.

c) na ciało 
Jestem zachwycona jego działaniem . Świetnie nawilżył moja  zmęczoną  latem i opalaniem skórę :)

Podsumowując :
-zapach
+niska cena
+wydajność
+obietnice producenta się sprawdzają
+ Nawilża skóre
+nawilża włosy
+mrowi skóre głowy (w pozytywnym znaczeniu)
+ jest świetnym nawilżaczem !



Dziewczyny ! Jestem nim zachwycona ! Na pewno skuszę się na pełnowymiarowy olejek - tylko niech ja pierw wykończę te co mam :) Moje postanowienie : Nie kupie niczego co już mam czyli koniec z włosowymi zakupami na najbliższy miesiac ! Trzymajcie za mnie kciuki bo będzie ciężko:)

czwartek, 30 sierpnia 2012

Konkurs u Dark Lady !

Zapraszam was na konkurs do Dark Lady :)
Obrazki przeniosa was do celu :)

Jutro recenzja olejku musztardowego :)

a do wygrania :

1x korund kosmetyczny


oraz
 
- 1 x olejek kokosowy Vatika 150 ml



To na tyle. Do jutra ! :)
I oczywiscie milego wieczoru wam życze kochane ;*







środa, 29 sierpnia 2012

Moja skromna kolekcja czyli czego aktualnie używam do pielęgnacji wlosów + 2 paczuszki :)



Dziś bardzo spontaniczny post , w którym pokażę wam czego aktualnie używam do pielęgnacji włosów.+ wczoraj przyszła paczuszka od setare.pl oraz ze wspołpracy z archipelagiem piękna i mogę wam nimi się pochwalić :D

UWAGA POJAWILA SIĘ NOWA ZAKŁADKA ''AKTUALNIE TESTUJĘ'' ZAPRASZAM ! " :)



Oleje


Nierafinowany olej kokosowy efavit
Vatika olej kokosowy (pelnowymiarowy i odlewka)
Olej z pestek winogron
Alterra brzoza&pomarańcza
Nafta kosmetyczna z olejkiem rycynowym
Olej musztardowy
Olej łopianowy z czerwoną papryką
Olej rozmarynowy
Oliwa z oliwek
olej rycynowy

Maski  i odżywki 


Maska łopianowa z sokiem z białej pokrzyw
Maska do włosów wzmacniająca olej z zielonej kawy i sok z aloesu
Balsam na cedrowym propolisie
Kalpi Tone
Odżywka artiste
emulsja gloria
Odżywka naturia miód i cytryna
Odżywka gliss kur
+powinna być jeszcze artiste plynna keratyna

Szampony


Facelle
olejek isana
organicum 2x
szampon pokrzywowy
+ nivea diamond gloss 

Inne :


Serum na końcówki biovax A+E
Gliceryna
ziołowe serum radical
woda brzozowa
wcierka radical
spirulina
tran
maść BD
kolagen i elastyna

Zawartość paczuszki od setare.pl 


Maska do włosów wzmacniająca olej z zielonej kawy i sok z aloesu
Olej kokosowy vatika
+ gratisy :
kolagen i elastyna
szampon organicum

Współpraca z archipelagiem piękna


różana mgielka do twarzy


Jak widzicie nie jest tego wszystkiego dużo - jak dla mnie wystarczająco :)

A teraz mam przyjemność zaprosić was na świetny konkurs - same zobaczcie jakie cudenka sa do wygrania :)






poniedziałek, 27 sierpnia 2012

Gloria- emulsja do włosów + małe zamówienie :)


Od producenta :
- Poprawia elastyczność włosów
- Zmniejsza ich łamliwość
- Ułatwia rozczesywanie i modelowanie
- Nie wpływa na szybkość przetłuszczania się


Skład :
Aqua(woda), Cetrimonium Chloride(ułatwia spłukiwanie), Cetyl Alcohol(umożliwia powstanie emulsji), Salvia Officinalis(ekstrakt z szałwi), Urtica Dioica Extract(ekstrakt z pokrzywy), Glyceryl Stearate(umozliwia powstanie emulsji), Citric Acid(zwiększa trwałosć kosmetyku), Parfum(zapach), Bromonitropropanidiol, Hydroxycitronellal, Benzyl Benzoate, Hexyl Cinnamal, Hydroxymethylpentyl 3 Cyclohexenecarboxaldehyde, Eugenol, Citronellol, Alpha-Isomethylionone, Geraniol, C.I. 44045, 19140. (05.08.2009) 

Moja opinia :


Opakowanie : zwykła tandetna buteleczka , która nie kusi wyglądem. 

Cena: dość niska ja za swoją zapłaciłam 5zł.
Konsystencja: zielonej emulsji - rzadka.
Zapach: nie potrafię opisać jest dosc chemiczny. 

Działanie czyli jak sprawdziły się obietnice producenta ?
1.Poprawia elestyczność wlosów - TAK Fakt poprawia elastyczność wlosow , ale to jak każda inna odżywka. 
2.Zmniejsza łamliwość - NIE O nie nie ... nigdy w zyciu - nawet na to ie liczylam tak więc 
3.Ułatwia rozczesywanie- TAK ale to jak każda odzywka. 
4.Nie wplywa na szybkość przetluszczania - TAK nie wpływa
+ Mam wrażenie , że nawet ladniej błyszczą

Skład nie jest za bogaty. Obietnice producenta 3/4 spełnione więc ie jest źle.
Mimo wszystko nie kupie jej ponownie , poniewaz wole treściwsze kosmetyki do włosów.
Tej nawet nie mam ochoty juz zużyć do końca :(

W sobote złożyłam zamowienie na setare.pl - dziś wpłaciłam kaskę jestem ciekawa na kiedy paczuszka dojdzie. Już nie mogę się doczekać :)  Jesteście ciekawe co zamówiłam ? :>
Maskę i olejek do włosów :) A co konkretnie to dowiecie się  jak dojdzie paczuszka :)

Swoją drogą ile idzie paczka priorytetem ? 

sobota, 25 sierpnia 2012

Eveline, Nail Therapy Professional, 8 w 1 skoncentrowana odżywka do paznokci


Od producenta :
Rewolucyjna i unikalna formuła z aktywnym kompleksem Strong Nail wnika w strukturę płytki, dzięki czemu skutecznie ją regeneruje i odbudowuje. Uszczelnia, maksymalnie utwardza oraz pobudza wzrost płytki paznokciowej. Uelastycznia ją, zwiększając odporność na uszkodzenia mechaniczne. Zabezpiecza przed pękaniem, łamaniem i rozdwajaniem. Sprawia, że zniszczone, matowe paznokcie odzyskują gładką powierzchnię i lśniący połysk. Już po 10 dniach kuracji znikną wszelkie problemy, a Ty będziesz się cieszyć pięknymi i zadbanymi paznokciami. 

Skład :
 Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Nirtocellulose, Phthalic Anhydride / Trimellitic Anhydride / Glycols Copolymer, Acetyl Tributyl Citrate, Isopropyl Alcohol, Aqua, Fomaldehyde (2%), Acetyl Triethyl Citrate, Stearalkonium Hectorite, Adipic Acid / Fumaric Acid / Phthalic Acid/ Tricyclodecane Dimethanol Copolymer, CI77891, N-Butyl Alcohol, Citric Acid, Diamond Powder.

Moja opinia :
Niestety nie mam zdjęć przed i po. Ta odżywka mnie niestety nie zaskoczyła. Zacznę od pędzelka. Zbyt krótki - po pewnym czasie ciężo było ją wydobyć. Sama odzywka po jakims czasie zmieniła konsystencję. Bardzdo długo schnie na paznokciach co jest dla mnie dużym minusem. Moje paznokcie dzięki niej zaczęły wystawac poza opuszek ALE później się łamaly i rozdwajały (to dugie działo się cześciej). Tak więc na moich paznokciach absolutnie nie zadzialala. Jedynym plusem jaki widze w tej odżywce jest ladny mleczny kolor.

Podsumowując :
+wydajność
+ladny mleczny kolor
-długo sschnie
- za krótki pędzelek
- zmienia konsystencję na gorszą
- jeżeli zrobi coś dobrego z paznokciami to jedynie do czasu jej stosowania :(
- paznokcie nawet podczas stosowania się rozdwajały i łamały
- problemy nie zniknęły

Dziewczyny możecie mi polecić jakąś dobrą odżywke do rozdwajających się paznokci ? :(
Ostatnio przeczytałam , że próbowałyscie się dobić do mnie na e-mail na gmail - dla niepoinformowanych tamten e-mail jest niekatualny. Wszelkie e-maile kierujcie na :

kingablog@o2.pl

+ U Dark Lady odbywa się nabór do testów oaz losowanie :)  możecie wylosowac olej kokosowy vatika lub  korund kosmetyczny :) Zapraszam i was !



czwartek, 23 sierpnia 2012

O KREMOWANIU włosów i balsamowaniu ciała czyli dwufunkcyjne masełko od isany

Jakiś czas temu kupiłam sobie ot tak masełko do ciala. Po przeczytaniu składu pierwsza rzeczą jaką zrobiłam było KREMOWANIE nim włosów- tak dobrze przeczytałyście KREMOWANIE :) Dopiero poźniej zajęłam się balsamowaniem ciała :) ale do rzeczy :


Od Producenta :
Krem do ciala z maslem shea i kakao.Dogłębna pielegnacja skóry suchej. pH przyjazne dla skóry-tolerancja przez skórę potwierdzona dermatologicznie

Skład:
Aqua(woda), Glycerin(gliceryna-nawilża), Glyceryl Stearate SE(emulgator umozliwia powstanie kosmetyku), Ethylexyl Stearate(ułatwia aplikację), Cocos Nucifera Oil(olej kokosowy), Butylene Glycol(humekant), Cetyl Alcohol(nawilża), Butyrospermum Parkii Butter(masło shea), Panthenol(nawilza), Copernicia Cerifera Cera(nawilża), Theobroma Cacao Butter(masło kakaowe), Sodium Cetearyl Sulfate, Parfum(zapach), Isopropyl Palmitate, Carbomer, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Coumarin.


Moja opinia :

Kremowanie włosów :
Aplikacja jest o wiele lepsza niz przy olejowaniu. Nie ma nic tlustego na łapkach. Masełko świetnie sie wchłania we włoski - a jak pięknie pachna ! :)
Zakochałam się !

Pierwsza opcja :
Zostawiam na noc. Rano budzę się z mega mięciutkimi włosami ! Idealnie sie wchłania. Myję wlosy  facelle. Po wyschnięciu są tak gładkie i miękkie , ze aż chce się je dotykać. W dodatku najwiekszy plus nie pusza się ! :)

Druga opcja
Nakładam niewielką ilośc maselka na dłonie i wsmarowuję w suche włosy -  nie sa tluste o nie nie :) Są idealnie zdyscyplinowane i mięciutkie :) Jest to swietny sposob na puszące się włosy :)

I trzecia opcja :
Tu nakładam tyle masełka ile w opcji pierwszej i w ogóle nie zmywam- tak własnie podkreslam nim loki są zdyscyplinowane , mięciutkie ! Ah jakie wtedy są piękne <3

Kremowanie ciała :
Zdecydowanie moje ulubione Masełko do ciała. Pieknie pachnie Nawet mój TŻ to zauważył. Doskonale się aplikuje. Szybko się wchlania i  świetnie nawilza -z lepszym nawilżeniem mojego ciała się jeszcze nie spotkałam.

Podsumowanie :
1.Jest to świetne dwufunkcyjne masełko za śmiesznie niską cene. 9,99 za 500ml.
2. Jest baardzo wydajne.
3.Jak za taką cenę ma fajny skład. 
4Bardzo dobrze nawilża zarówno  ciało jak i włosy. 
5.Pięknie pachnie - jak dla mnie takie slodkie kakao. 
6.Bardzo szybko się wchłania 
7. przez 4 godziny czuje delikatną woń masełka na swoim ciele mój TŻ myślał , ze to jakies nowe perfumy - zapach bardzo mu się spodobał.
8. Nie ma tu żadnych obietnic producenta (wiecie o co mi chodzi) , ale spokojnie mógłby napisac , ze nawilża nawet bardzo suchą skórę :) 
9Jest to świetna alternatywa na podróż. Mamy i masełko do ciała i do wlosów. Powstrzymuje puszenie włosow :)
10. Używam jako masełka (zelu) do podkreślenia loków
11.Niweluje puszenie wlosów


Kremowalyście włosy ? ;*

                                                                                                                                                                    

Odpowiedź na TAG:

Zostałam otagowana przez caravely ;*

1. Co było najsilniejszym bodźcem do rozpoczęcia przygody z włosomaniactwem?
Najsilniejszym i jedynym bodźcem bylo złe ciecie - z włosow do połowy pleców stałam sie posiadaczką wlosow ledwo do ramion. a miały byc 2cm ;/ 
2. Domownicy wspierają Cię we włosowej manii czy patrzą na Ciebie jak na kosmitę? :D
Zdecydowanie patrzą na mnie jak na kosmitkę :(
3. Twój ulubiony kosmetyk, bez którego nie wyobrażasz sobie codzienności to...?
Zdecydowanie tusz do rzęs - nie potrafie się bez niego obejsc. A co do włosow to jakaś wcierka aktualnie jest to woda brzozowa kupol ;]
4. Obcięłaś lub myślałaś kiedyś o ścięciu włosów "na chłopca"? ;)
Tak w podstawówce z dlugich włosów zostałam posiadaczka włosow za ucho 
5.  Najczęściej nosisz włosy spięte czy rozpuszczone?
Rozpuszczone- w takich czuje się najlepiej
6. Do jakiej długości włosów dążysz?
Chcialabym by sięgały pupy więc jeszcze długa droga przede mną :(
7. Preferujesz wygodne ubrania, czy dobrze wyglądające i przemyślane stylizacje?
Wszystko zależy od tego jaki mam humor , ale nie zaprzeczę że lubie coś przemyslanego :)
8. Rzecz, której nie możesz się oprzeć, mimo, że wiesz, że Ci nie służy, to...?
Komputer :D 
9. Jesteś fanką eksperymentowania, czy sprawdzonych sposobów?
Lubię eksperymentować :)
10. Kawa czy herbata? ;)
Zdecydowanie herbata. Kawę piję może raz na 2 tygodnie :P

Chciałam otagować kilka osób , ale większość już odpowiedziała na ten tag więc nie taguję nikogo :)



wtorek, 21 sierpnia 2012

Maska algowa mleko i pszenica



Zdjęcia podkradłam Dark Lady , a raczej jej sklepowi . mam nadzieję , że nie masz nic przeciwko;* 

Od producenta :
Rozjaśniająca piegi , rozświetlająca. Wspomaga wygładzenie zmarszczek , wybielanie piegów. Skóra zyskuje młody , zdrowy wygląd.Jest nawilżona oraz rozświetlona. Sposób przygotowania .. (rozrobic z woda itd.) Pozostawic na 20 min. Zalecane dodatnie mleka lub miodu w celu ulepszenia efektu.
Cena :30g za 12zl :
Moje wykonanie :






Moja opinia :

Przygotowanie maseczki nie jest tak kłopotliwe jak się wydaje. Nakładam ją pędzlem na 20minut. Jest to maseczka typu peel-off. Po ''ściągnięciu'' skóra jest ''gładka jak pupcia niemowlaczka''. Jakby nawilżona. Bardzo ładnie rozświetla cerę. Delikatnie rozjaśnia przebarwienia. W dodatku ładnie pachnie. Jeszcze nie mieszałam jej z mlekiem i miodem , ale podejrzewam że efekty są fantastyczne , ponieważ  z woda spisuje sie rewelacyjnie a co dopiero po takich dodatkach. Nie tylko ja jestem z niej zadowolona. Uzywają jej równiez moja mama i siostry - dla nich to już must have (tak jak i dla mnie) ! Tak więc z czystym sumieniem moge polecic.

Podsumowując:
+ładny zapach
+rozswietla
+rozjasnia przebarwienia
+ wygladza
+nawilża
-dostępnośc

Niestety nie jest ona dostępna stacjonarnie.. 
Możecie ja zakupić u Dark Lady :)  I Tobie kochana bardzo dziękuję za odsypkę. skusilam się na pełnowymiarowy produkt i nie żaluję ! :)



Miałyście okazję używać tego cudeńka ? Jakie są wasze ulubione maseczki do twarzy ? ;*
Co do włosów aktualnie poszukuje tej maski , ponieważ ma świetny skład. Niestety  u nie nigdzie jej nie ma :(

niedziela, 19 sierpnia 2012

Laminowanie włosów

Cześć dziewczyny ! Dzis bardzo krótki post.  chciałam się z  wami podzielić efektami po laminowaniu włosow. Tak tak musiała spróbowac i ja :)

Składniki :
-1łyżka żelatyny
-3 łyzki gorącej wody
-pół łyzki maski do włosów (w moim przypadku łopianowa z sokiem z białej pokrzywy)





Umyłam włosy szaponem z SLeS i powstała papkę nałozyłam na 45 minut.

Efekty :

Przeliczyłam się. Owszem wlosy były błyszczące i miękkie , ale takie sa po każdej odzywce czy masce. Łuski domknięte , ale myśle że to duża zasługa zimnej wody. Ciężko się ja rozprowadzało na włosach. Nie zauważyłam aby wpłynęła jakos na skręt włosów , a szkoda bo miałam nadzieję , ze troszkę je rozprostuje :( Były bardziej napuszone :(  Jednak na pewno jeszcze spróbuję , może zmieszam z inna maska i efekty będa lepsze ?

A jak u was sprawdziło sie laminowanie ? Zauważyłam , ze prostowłosem sa bardziej zadowolone. Napiszcie jak wasze włosy zareagwaly na laminowanie i czy jesteście prostowłose czy kręconowłose ;*
+ w najblizszym czasie recenzja maski algowej mleko i pszenica - jesteście ciekawe ? :)

piątek, 17 sierpnia 2012

Farmona , Jantar , odzywka do skóry głowy


Od producenta :
Zawiera biologicznie czynne substancje stymulujące porost włosów, aktywny wyciąg z bursztynu, d'panthenol oraz witaminy A, E, F, H. Systematycznie stosowana poprawia metabilozm i dotlenienie cebulek włosów, regeneruje i łagodzi podrażnienia. Włosy stają się wyraźnie grubsze, lśniące i odporne na uszkodzenia. Odżywka zapobiega rozdwajaniu włosów i chroni przed szkodliwym wpływem środowiska i słońca.

Skład:
Aqua(woda), Propylene Glycol(nawilża), Glucose(ogranicza odparowanie wody), Calendula Officinalis Extract(ekstrakt z nagietka), Chamomilla Recutita Extract(ekstrakt z rumianku), Rosmarinus Officinalis Extract(ekstrakt  rozmarynu), Salvia Officinalis Extract(ekstrakt z szałwi), Pinus Sylvestris Extract(ekstrakt z sosny zwyczajnej), Arnica Montana Extract(ekstrakt z arniki górskiej), Arctium Majus Extract(ekstrakt z łopianu wiekszego), Citrus Medica Limonum Extract(ekstrakt z cytryny), Hedera Helix Extract(ekstrakt z  bluszczu pospolitego), Tropaeolum Majus Extract(ekstrakt z nasturcji większej), Nasturtium Officinale Extract(ekstrakt z rukwii wodnej), Amber Extract(ekstrakt z bursztynu , naturalny filtr UV), Disodium Cystinyl Disuccinate(?), Panax Ginseng(żeń-szeń), Arginine(arginina), Acetyl Tyrosine(tyrozyna), Hydrolyzed Soy Protein(proteiny sojowe), Polyquaternium-11(antystatyk), Peg-12 Dimethicone(kondycjoner), Calcium Pantothenate(pantoteniam wapnia), Zinc Gluconate(reguluje wydzielanie sebum), Niacinamide(witamina B3), Ornithine Hci(aminokwas), Citrulline(pochodnia ornityny), Glucosamine HCI(glukozamina), Biotin(biotyna), Panthenol(pantenol witaimina B3), Polysorbate 20(emulgator), Retinyl Palmitate(pochodnia witamity A), Tocopherol(Witamina E), Linoleic Acid(emolient), PABA(filtr), Triethanolamine(regulator PH), Carbomer(stabilizator), Parfum(zapach), 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Methyldibomo Glutaronitrile, Dipropylene Glycol, Limonene, Linalool

Jak widać skład jest bardzo bogaty w ekstrakty czyli to co lubie :)

Moja Opinia :

Cena : Ja zapłaciłam 11 zł wiec tanio

Wydajność: Starczyła mi na dwie kuracje czyli na dwa miesiące

Dostępność : Stacjonarnie szukałam jej od roku dopiero pani z zielarskiego mi ja zamówiła

Opakowanie: Szklana butelka - łaltwo ja rozbic więc minus za opakowanie

Konsystencja : Jak na wcierkę jest gęsta , ale mi odpowiada

Aplikacja: Ma mały otwór, Ciężko się ją aplikuje , ale jest na to rozwiazanie - przelałam jak wiekszość do butelki z atomizerem. 

Zapach: Zapach mnie zaskoczył - męskie perfumy starszego pana , ale mnie się podoba :) 

Działanie: Pojawiło się mnóstwo BH :) ale nie zauważyłam by włosy rosły w ogromnym tempie. Wcierka nie wysuszyła ani nie podrażniła skóry głowy. Mimo obietnic producenta wcierka nie zapobiegła w rozdwajaniu włosów , nie sa tez grubsze ani odporne na uszkodzenia. Plusem jest tez fakt iż nie przyspiesza przetłuszczania włosów.


Myślę , ze kupie ponownie :)
Miałyście ? Lubicie ? Jakie sa wasze ulubione wcierki ? 

środa, 15 sierpnia 2012

Odmładzający automasaż twarzy

Hej dziewczyny ! :) Wiele kobiet stosuje masę kremów przeciwzmarszczkowych i nie widzi spektakularnych efektów. Więc czy jest coś co wspomoże działnie kremu ? Tak. Automasaż twarzy :)
Ja niestety rzadko go robię :( ale mam nadzieję , że naucze się wykoywać go regularnie :)

''Masaż twarzy działa skuteczniej niż niejeden krem. W połączeniu z serum odmładzającym potrafi zdziałać cuda. Anastasia Achilleos, kosmetyczka gwiazd i ekspert marki Olay w dziedzinie pielęgnacji skóry twarzy, stworzyła specjalny masaż twarzy, który odmładza i nawilża skórę. Przeczytaj jej porady i naucz się jak odpowiednio masować twarz.''


Domowy masaż twarzy według Anastasii Achilleos

Krok 1: Nawilżanie skóry

Nałóż krem ujędrniająco – modelujący na dłonie. Ułóż ręce w pozycji „jak do klaskania”, pionowo, poniżej brody. Połóż dłonie na policzkach, przesuwając je ku górze, aż do skroni. Przesuń koniuszki palców do wewnętrznych kącików powiek. Okrąż oczy kilkakrotnie cały czas delikatnie masując. Czynność powtórz na szyi i dekolcie.

Krok 2: Pielęgnacja skóry

Nałóż dwie porcje serum na opuszki palców i rozprowadź kosmetyk po twarzy. Wklep serum w całą powierzchnię czoła, następnie w okolice oczu. Przesuń opuszki palców od nasady nosa przez policzki, po zewnętrznej stronie uszu, w dół aż do brody, cały czas energicznie wklepując. Wklep kosmetyk również na szyję i dekolt.
Następny etap polega na delikatnym uciskaniu skóry. Zacznij od czoła, naciskaj delikatnie i utrzymuj ucisk przez 3 sekundy. Powtórz czynność wzdłuż linii czoła, pozwalając skórze wchłonąć serum. Ten sam ruch wykonuj w okolicy oczu, na policzkach i w okolicy ust, subtelnie uciskając i wolno licząc do trzech.
Wyciśnij jeszcze jedną porcję kosmetyku na koniuszki palców, ogrzej ją, a następnie nałóż okrężnym ruchem na czoło. Przesuń dłonie w górę czoła okrążając obszar oczu, poprzez nasadę nosa i w dół, w stronę ust. Na brodzie skrzyżuj ręce, przesuń dłonie w stronę karku, a następnie poprzez dekolt aż do mostka, cały czas delikatnie masując skórę.

Krok 3: Odnowa skóry

Na koniec wyciśnij 2-3 porcje serum na opuszki palców i rozprowadź po twarzy, szyi i dekolcie. Następnie zasłoń twarz i uciskając delikatnie przesuń dłonie po całej twarzy i rozprowadź na skórze produkt. Nie ma konieczności intensywnego wmasowywania kosmetyku, wystarczy delikatny dotyk, tak aby skóra wchłonęła serum.

                                                                                                                                                                                    źródło : wizaz.pl

Tu macie świetny filmik MissHeledore  z automasażem :)


A Wy stosujecie automasaż twarzy ? :>







poniedziałek, 13 sierpnia 2012

sobota, 11 sierpnia 2012

Odżywka Kapoor Kachli

Od producenta :

Puder Kapoor Kachli jest darem dla osób chcących mieć grube, wzmocnione i lśniące włosy na długi czas.
Regularnie stosowana odżywka pobudza włosy do wzrostu.
Sprawia, że włosy stają się gęste i piękne.
Ponadto nadaje przepiękny zapach.
1. Wymieszaj odpowiednią ilość pudru z wodą, aż do uzyskania rzadkiej pasty
2. Nałóż na włosy i delikatnie masuj
3. Dokładnie spłucz
Wykonanie 



Moja opinia

Do użycia wystarczyło mi 10g. Nie lubię nakładac tego typu odżywek - wiadomo pierw trzeba rozrobic z woda , uzyskać odpowiednią konsystencję itd. ale z drugiej strony sa one całkiem ciekawe. Na poczatku zapach - jak dla mnie to imbir. Włosy po zmyciu delikatnie pachną własnie imbirem.Mi bardzo się on podoba. Producent piszę by odzywkę nałożyc , wmasować i spłukać. Ja nałozyłam , wmasowałam w skalp i włosy i odczekałam 10 minut. następnie splukałam. Włosy po niej były mięciutkie jak aksamit , jakby nawilżone w dodatku pięknie błyszcza. Ponoć Kapooor Kachli to jakas odmiana imbiru , a ten działa na porost. Więc myślę , że regularnie stosowana powinna cos ruszyć nasze cebulki do wzrostu , ale tego nie jestem w stanie powiedzieć.

Podsumowanie :
+Ładny zapach
+ włosy są miękkie
+ jakby nawilzone
+pięknie błyszczą
+nie obciąża
-dostępność
-aplikacja

Czy kupię ponownie ? Nie , ponieważ w tego typu produktach mam już swego ulubieńca a mianowicie Kalpi tone , którą uwielbiam ! ale to już za kilka odcinków :D

Miałyście ? Lubicie ? Skusicie się ? Co myślicie o maskach w proszku ? :>

Dziękuje Dark Lady i jej sklepowi za mozliwość przetestowania odżywki :)
Jeśli jesteście chętne do kupna to zapraszam tu:






czwartek, 9 sierpnia 2012

Szampon do włosów w pudrze Shikakai

Naturalny Szampon Shikakai
Puder Shikakai pozyskiwany jest z wyłuskanych orzechów shikakai. Drzewka shikakai porastają centralne Indie. Orzechy są wyłuskiwane z dużych strąków, następnie suszone, mielone na proszek, mieszane z wodą i od stuleci używane do oczyszczania włosów. Najprawdopodobniej jest to najlepszy i najbardziej naturalny szampon na świecie. Shikakai to naturalna, łagodna substancja do mycia włosów. Ma naturalnie łagodne pH. Delikatnie oczyszcza włosy bez naruszania ochrony lipidowej włosa. Nie wysusza włosów i skóry głowy. Stosuje się go w walce z łupieżem. Pobudza także porost włosów i wzmacnia cebulki włosa. Polecany do skóry wrażliwej.

Shikakai ma następujące zalety:
- odżywia włosy
- wzmacnia cebulki włosów i stymuluje porost włosów
- zwiększa połysk włosów, sprawia, że są aksamitne
- likwiduje łupież
- oczyszcza i chłodzi skórę głowy
                             
Sposób użycia

Do dokładnego umycia średniej długości włosów użyj około 20-30 g pudru.(ja swojego dałam 8gram) Odpowiednią ilość pudru shikakai wymieszaj z filiżanką ciepłej wody(w tym przypadku ''lałam'' na oko), do uzyskania konsystencji rzadkiej papki lub jogurtu. Dobrze wymieszaj. W tym celu możesz użyć trzepaczki do ubijania jajek. Gdy na powierzchni papki zacznie się tworzyć delikatna pianka to oznacza, że ma odpowiednią konsystencję i jest gotowa do użytku. Dokładnie zwilż włosy i nałóż na nie papkę z shikakai. Wystarczy papkę po prostu nałożyć na skórę głowy lub BARDZO delikatnie masować. Pozostaw na głowie w zależności od potrzeby od kilku minut do godziny. Następnie dokładnie spłucz głowę.
Innym sposobem na przygotowanie szamponu jest wsypanie odpowiedniej ilości proszku do buteleczki, należy wtedy wlać ciepłą wodę, szczelnie zamknąć i trząść buteleczką do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotowanie szamponu trwa zaledwie kilka minut.

W razie potrzeby można dodać więcej wody, aby mikstura była łatwa do rozprowadzenia na włosach. Można dodać zagęszczacza jak na przykład miód czy żel aloesowy.

Produkt wyłącznie do użytku zewnętrznego.
Nie testowany na zwierzętach.
Produkt w 100 % naturalny i w 100 % wegetariański


Moja opinia
Zacznę od tego , iż jest to dość nietypowy szampon. Mój pierwszy szampon w pudrze. Myślałam , że sobie nie poradzę z jego zrobieniem , ale dałam rade. Na jedno zużycie poszło 8g proszku więc wcale nie trzeba nam 20-30g.  Pomieszałam chwilę łyżeczką i uzyskałam piankę. Zoczyłam włosy i zaczęłam delikatnie wmasowywać go w skalp. Pomyślałam jak to możliwe , ze proszek wmasowany w skalp umyje mi włosy. Po 5 minutach spłukałam. I co ? Już w takcie spłukiwania czułam jak coś przyjemnego otula moje włosy , niczym aksamit. a jednak myje ! .Nie podrażnił ani skalpu ani włosów. Po wyschnięciu włosy były mięciutkie w dotyku , zyskały na objętości i lśniły. Nie liczyłam na dobre mycie a tu przeciwnie nie dość , że dobrze zmył olej to jeszcze tak ładnie ogarnął moje włosy. Inny razem naolejowałam włosy olejkiem kokosowym - niestety w tym przypadku nie do końca zmył olejek z włośow , ale nie było aż tak tragicznie zebym musiała myć włosy ponownie :)

Podsumowując :
+Dobrze myje
+włosy sa mięciutkie
+zyskały na objętości
+nie podrażnił ani skalpu ani włosów
+/- zapach zależy co kto lubi mnie akurat średnio przypadł do gustu (nie czuć go po zmyciu)
-dostępność
-nie do końca poradził sobie ze zmyciem olejku

Czy kupie ponownie ? mozliwe.  A wy miałyście jakiś szampon w pudrze ? Skusicie się na ten bądź na inny tego typu ? Aa wiem , że jesteście ciekawe oleju musztardowego , ale on pójdzie na sam koniec- chcę mu dac trochę czasu by móc sprawdzić jego zalety , niestety w przypadku olejków tak jest.

Bardzo dziękuję Dark Lady i jej sklepowi za możliwość przetestowania szamponu.








wtorek, 7 sierpnia 2012

Soraya Beauty&Nature , Minerały i witaminy tonik intensywnie nawilżający z algami morskimi+dzień darmowej wysyłki&co dostałam do testów ;)

Dziewczyny ! Jestem mega zachwycona w końcu znalazlam tonik godny polecenia. Nawet Mój ulubiony tonik z ziaji ogórkowej się przy nim  kryje.  A więc zaczynam zdawać relacje :


Od producenta 
Tonik dzięki bezalkoholowej i bogatej w składniki aktywne formule doskonale tonizuje i odświeża. Zapewnia skórze  utrzymanie odpowiedniego poziomu nawilżenia przez długi czas , łagodzi oraz delikatnie rozjasnia.

Rezultat : Doskonale oczyszczona , odświeżona i nawilżona skóra.

Minerały i Witaminy :
-zapobiegaja procesom starzenia się skóry
-regenerują i wspomagają utrzymanie odpowiedniego poziomu nawilżenia
-rewitalizuja , przywracają blask i promienny wygląd.

Sposób użycia : Codziennie rano i wieczorem nanieś niewielka ilość toniku na płatek kosmetyczny , przetrzyj nim twarz , szyję i dekolt.

Testowano dermatologicznie.
Skład
Aqua ( woda) , Propylane Glycol ( Nawilżacz) , PEG-40 hydrogenated Castor Oil(składnik umożliwiający powstanie emulsji) , Citrus Medica Limonu (Lemon) Fruit extract (ekstrakt z cytryny) ,  Tocopherol (Przeciwutleniacz) , Panthenol ( Pantenol) , Hydrolyzed algin (Hydrolizowane algi) , Chlorella Vulgaris (alga) , Maris aqua  (woda morska z minerałami) , Disodium EDTA (Zwiększa trwałość kosmetyku,) , Tetrahydroksypropyl Ethylenediamine (substancja stabilizująca) , DMDM Hydantoin (konserwant) , Iodopropynyl Butylcarbamate (konserwant) , Parfum (zapach) , Citral () , Benzyl salicylate () , Couarin () , Geraniol () , Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde , butylphenyl methylpropional , linalool , benzyl benzoate , citronellol , hexyl cinnamic aldehyde , limonene , alpha-isomethyl ionone

Moja opinia :
Zaczneod tego iż jest to tonik tani 5,49 w rossmannie i bardzo wydajny. Dośc ładnie pachnie , mnie przypomina on morze. Na poczatku zastanawiałam się nad ''Propylane Glycol'' na 2 miejscu w składzie , ale już mnie to nie martwi :D Tonik spełnia swoja rolę bardzo dobrze. Doskonale tonizuje i przygotowuje skóre do dalszych zabiegów. Absolutnie mnie nie podrażnił. + za to , że nie zawiera w składzie alkoholu. Fajnie nawilża. Skóra jest po nim miekka i delikatna , jakby nawilżona. Do tej pory moim ulubionym był ogorkowy z ziaji , ale teraz ten stał się moim ulubieńcem w tej dziedzinie. Myślę , że za taką cenę wato spróbować.

Podsumowując:
-niska cena
-wydajny
-nawilza
-zmiększa''
-dobrze tonizuje
-ładnie pachnie
-nie zawiera alkoholu
-skład jest  całkiem całkiem

a teraz najprzyjemniejsze czyli dzień darmowej wysyłki w sklepie naszej Dark lady ! :) +gratisy



Jak wiecie Dark Lady otworzyła sklep (już złozyłam zamówienie :). Wcześniej wybierała dziewczyny do testowania. Zostałam wybrana i ja , wczoraj doszła paczuszka z próbkami. Poniżej to co dostałam.:


1.Drożdżowa maska do włosów- pobudzenie wzrostu
2.Olej musztardowy
3.Maska algowa mleko+pszenica
4.Szampon do włosów w pudrze Shikhaki
5.Maska do włosów tulsi
6.Maska do włosów Kapoor Kachli
7.Glinka czerwona+algi

+Prośba do was : Kosmetyki , które wypisałam wyżej będę recenzować na blogu, NApiszcie proszę (numerkami) w jakiej kolejnosci chciałybyscie przeczytac recenzje :)







poniedziałek, 6 sierpnia 2012

Jak pozbyłam się piegów ? + recenzja spiruliny + spirulinowa maseczka

Hej dziewczyny ! :)
Od razu musze powiedzieć , że nie miałam twarzy zasypanej piegami. Miałam piegi na nosie , i w okolicach policzek  ku skroniom. Szukałam antidotum na piegi , a o nim własnie w tym poście. Często pisze o spirulinie jako dodatku do masek itd. jednak nigdy nie poświęciłam jej osobnej notki. (Wiele dziewczyn niestety nawet nie wie czym ona jest  - a szkoda bo nawet nie wiecie ile tracicie ). A więc dziś nakarmię was recenzją spiruliny oraz wystraszę zdjęciem twarzy w ''spirulinowej'' maseczce.
1.Spirulina recenzja :
Czym jest spirulina ?
Spirulina zawiera aż 4058 składników odżywczych.
W niebiesko-zielonej mikroaldze sięgającej niespełna 0,3 mm, znajdują się cenne białko, witaminy, minerały oraz pierwiastki śladowe.W doskonałych proporcjach oraz w towarzystwie innych substancji, które ułatwiają ich wchłanianie.

Kilka z wielu zalet spiruliny :
oczyszczenie organizmu
• wzmocnienie skóry, włosów i paznokci – spirulina spowalnia proces wypadania włosów oraz przeciwdziała łamaniu paznokci. Systematyczne stosowanie tej rośliny zapewnia gęste włosy, gładką skórę i mocne paznokcie.
• wspomaganie kontroli masy ciała
• odmładzanie, spowalnianie procesów starzenia
• wzmacnia organizm
• zwiększa odporność na stres, uspokaja
• poprawia pamięć i koncentrację
• likwiduje worki pod oczami
• wzmacnia układ sercowo-naczyniowych
• reguluje ciśnienie
• wspomaga hormon regulujący tworzenie komórek macierzystych szpiku kostnego
• reguluje i wzmacnia produkcję białych ciałek krwi
• wspiera poprawną gospodarkę enzymów trawiennych,
• alga Spirulina zawiera przynajmniej 12 rodzajów witamin, 11 minerałów, 4 ważne barwniki, 14 niezbędnych i mniej ważnych dla zdrowia kwasów tłuszczowych oraz 18 niezbędnych i mniej ważnych dla zdrowia aminokwasów;
• wszystkie witaminy, minerały czy pierwiastki śladowe występują w doskonałych proporcjach wraz z odpowiednimi związkami towarzyszącymi, które ułatwiają wchłanianie;
• podstawowym budulcem spiruliny jest białko. Spiruina zawiera go 4 razy więcej niż taka sama ilość mięsa;
•alga Spirulina zawiera 8 aminokwasów, które nie mogą być wyprodukowane przez nasz organizm - aminokwasy egzogenne;
•spirulina zawiera beta-karoten - źródło witaminy A, której ilość jest 20 – 25 razy większa niż w marchewce;
• spirulina zawiera witaminę B1 w ilości większej niż warzywa czy owoce;
• spirulina zawiera witaminę B2 w ilościach 5 – 20 razy większej niż w innym pożywieniu;
• spirulina zawiera witaminę B12 która wpływa na poprawę pamięci i zapobiega anemii. Większość ludzi spożywa witaminę B12 zawartą w wątrobie zwierzęcej jednak Spirulina zawiera jej do 2.5 razy więcej. I może być spożywana przez wegetarian;
• alga Spirulina zawiera kwas gamma-linolenowy (GLA), który jest bardzo ważnym kwasem tłuszczowym redukującym cholesterol, a także wzmacniającym serce.

Moja opinia :
Mam taka jak na obrazku powyżej z tym , że o większej pojemności :) Jak widzicie powyżej spirulina ma ocean własciwości. Ja swoją kupiłam za 10zł 150g. Mam mam mam i skonczyc się nie może :) Zaczne od wad. Jedyna wadą jest jej zapach- cos w rodzaju pokarmu dla rybek.a teraz same przyjemnosci czyli zalety. Na początek niska cena w stosunku do wydajnosci. I tu od razu powiem tak - nie opłaca sie jej zamawiac na zsk i innych sklepach internetowych taniej i w więcej mozemy kupić stacjonarnie w sklepach zielarskich i niektórych aptekach. 

Jako maska do włosów :
Solo ? Niee. Stosuje ją jako maskę na włosy czyli : smietana + spirulina = włosy jak z reklamy
Używam jej  również jako dodatek do masek do włosow- tu sprawdza się znakomicie włsy po takim dodatku sa bardzo dobrze nawilżone i pięknie lśnia. 

Jako maska do twarzy :
Patrz niżej czytaj. patrz na shreka poniżej) 

2. Jak pozbyłam się piegów ?
czyli Moja spirulinowa maska do twarzy :
Czego potrzebujemy ?
•łyzeczka smietany
•spirulina (około pół łyżeczki)

Wykonanie :



Pierw zmywam makijaż , a następnie nakładam maskę pędzelkiem. Po 20minutach zmywam wodą.(zabieg powtarzam co 1-2 tygodnie)
Efekty?
Skóra jest :
-miękka,
-gładka
-niesamowicie nawilżona ,
-aksamitna w dotyku słowem jak pupcia niemowlaczka :)
- rozjasnia przebarwienia (tak własnie pozbyłam się piegów) efekty widoczne już po pierwszym uzyciu.
Oczywiscie twarz nie jest biała. Piegi w duzym stopniu znikneły , a te które nie znikneły bardzo pojasniały tak bardzo , że aby je dojrzec trzeba sie dobrze przypatrzeć :)

Jak pozbyć się piegów ? to proste zrób maskę ze spirulinki :D
Oczywiście nie gwarantuje , ze Twoje piegi znikną , kazda skóra reaguje inaczej :)

+Moja siostra tez sobie zrobiła , ale u niej potrzeba było odrobinę więcej czasu by zniwelowac piegi. Z kolei kóra drugiej siostry zareagowała tak samo jak i moja :)

Stosowałyście ? Jak u was z efektami ?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...