czwartek, 28 czerwca 2012

Cud dla włosów za 4,49 ! Czyli odżywka Artiste :)

 Odkryłam ją dzięki Beauty Wizaż , za co bardzo Ci dziękuję ;*


Na początku zaznaczę , że nie używam jej solo tylko jako dodatek do emolientowych masek.
Dlaczego ? Bo ma świetny skład i dobrze zastępuje półprodukty :)

Od producenta : Artiste odżywka do włosów intensywnie regenerująca, dzięki zawartości keratyny, naturalnego budulca włosów oraz jedwabiu, bogatego w źródła protein, znacznie poprawia kondycję włosów uszkodzonych mechanicznie, termicznie lub zabiegami farbowania, utleniania i trwałej ondulacji. Skutecznie odbudowuje ubytki w strukturze włosów, a przez to pogrubia je, wygładza, odżywia i nawilża. Dodatek gliceryny zapobiega przesuszaniu się zarówno włosów, jak i skóry głowy, zaś pantenol zapewnia dodatkowe działanie pielęgnacyjno-odżywcze. Włosy w krótkim czasie są zregerowane, odzyskują zdrowy wygląd i połysk.



Skład :

aqua, -woda

Propylene Glycol, - składnik utrzymujący wilgoć

Cetearyl Alcohol, -  składnik chroniący włosy przed zbędną utratą wilgoci

Hydrolyzed Keratin, -  Hydrolizowana Keratyna

Stearic Acid, -   chroni przed wysuszeniem

Hydrolyzed Silk, -   hydrolizowany jedwab

Glycerin,  -   gliceryna

Glyceryl Stearate, -  nawilża utrzymuje wilgoć i wygładza

Triethanolamine, - regulator PH

Parfum, Panthenol, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Benzyl Salicylate, Cinnamyl Alcohol, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde

Jakie są moje odczucia ?
Jak dla mnie to najlepszy dodatek do emolientowych masek. Po takim dodatku moje włosy są :
-mega wygładzone
-miękkie
-nie puszą się
-nawilżone
-odżywione
-zdyscyplinowane
-ulepszyła mi nawet najgorszą maskę :)
-tania jak barszcz za 4,49 w naturze







środa, 27 czerwca 2012

Soraya Krem ochronny do twarzy SPF30

                          Soraya wodoodporny krem ochronny do twarzy SPF30



Od producenta :
Krem ochronny do twarzy z SPF 30 zapewnia skuteczną i bezpieczną ochronę skóry twarzy, szyi i dekoltu. Polecany do każdego rodzaju cery, szczególnie dla osób o bardzo jasnej karnacji oraz wrażliwej na słońce.
Skuteczna ochrona UVB 30/UVA 18. Nowoczesne filtry słoneczne chronią skórę twarzy przed szkodliwym działaniem promieniowania UVA i UVB. Wodoodporna formuła zapewnia optymalną ochronę przed poparzeniami słonecznymi również podczas kąpieli. Dodatkowo zawarte aktywne polifenole ze skórki jabłka chronią DNA skóry.
Krem ochronny z SPF 30 zawiera specjalny ekstrakt z algi brązowej (Agarum Cribosum), który delikatnie rozjaśnia przebarwienia słoneczne i chroni przed powstawaniem nowych. Dzięki temu skóra odzyskuje zdrowy, naturalny koloryt. D-Panthenol i Alantoina koją i łagodzą podrażnienia. Witamina E zapobiega tworzeniu się wolnych rodników odpowiedzialnych za starzenie się skóry. Bogate w składniki mineralne algi morskie doskonale nawilżają i pielęgnują rozpaloną słońcem skórę.

Skład: aqua, ethylhexyl methoxycinnamate, diethylamino hydroxybenzol hexyl benzoate, ethylhexyl stearate,cocoglycerides, decyl oleate, cyclopentasiloxane, cetyl alcohol, glyceryl stearate, potasssium cetyl phosophate, ethylhexyl triazone, glycol propylene, caprylic/capric trigliceryde, laminaria ochroleuca extract, pyrus malus (apple) fruit extract, tocopherol, hydrolyzed algin, chlorella vulgaris, maris aqua, panthenol, disodium EDTA, allantoin, dimethicone, tetrahydroxypropyl ethylenediamine, carbomer, methylparaben, propylparaben, DMDM hydantoin, parfum, alpha-isomethylionone, benzyl alcohol, benzyl salicylate, butyphenyl methylpropional (lilial) citral, citronellol, geraniol, hexyl cinnamal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde (lyral), isoeugenol, limonene, linalool (15.11.2008)

Cena : 13,19 (w rossmannie)



Moja opina :
Moja opinia jest jak najbardziej pozytywna.Po pierwsze cena w stosunku do jakości i wydajności jest bardzo niska :). Kremik bardzo dobrze się rozprowadza. Nie pozostawia tłustego filmu , skóra się po nim nie błyszczy. Spokojnie można stosować pod podkład. Zapachau nie potrafię do niczegó porównać , ale mi się podoba. Nie liczyłam , że rozjaśni słoneczne przebarwienia typu piegi ! ALE TO ZROBIŁ. więc kolejny plus. W dodatku skóra twarzy jest nawilżona , taka gładka.

Podsumowując :
zapewnia skuteczną i bezpieczną ochronę skóry twarzy, szyi i dekoltu-tak
zapewnia optymalną ochronę przed poparzeniami słonecznymi również podczas kąpieli- tak
zawarte aktywne polifenole ze skórki jabłka chronią DNA skóry-tego nie jestem w stanie ocenić :)
delikatnie rozjaśnia przebarwienia słoneczne- tak i za to go kocham !
●chroni przed powstawaniem przebarwień-tak
●skóra odzyskuje zdrowy, naturalny koloryt - tak
●nawilża
●skóra jest po nim przyjemna w dotyku
●nie pozostawia tłustego filmu
●skóra się po nim nie świeci
●nadaje się solo jak i zarówno pod podkład

Tak więc z całą pewnością mogę go wam polecić :) A jakie sa wasze ulubione kremy ochronne przed słońcem ? ;>

A tak przy okazji co mnie skusiło by używać kosmetyków przeciwsłonecznych ?
Rozsławione w internecie zdjęcie poniżej. I chyba nic już nie muszę dodawac :)




piątek, 22 czerwca 2012

Marion-Delikatny płyn do demakijażu oczu

Marion-Delikatny płyn do demakijażu oczu (prowitamina B5&ekstrakt z rumianku)



Od producenta : Dwufazowy płyn do demakijażu oczu skutecznie usuwa wodoodporny i trwały makijaż , bez pozostawiania na skórze tłustego filmu.Łagodna formuła wzbogacona ekstraktem z rumianku łagodzi delikatna skórę wokół oczu oraz zmniejsza podrażnienia.Zawarta prowitamina B5 doskonale nawilża skórę , nadaje jej gładkość i elastyczność.

●Nie powoduje podrażnień skóry i spojówek
●Nie zawiera detergentów i substancji zapachowych
●Polecany również dla osób o wrażliwych oczach oraz noszących szkła kontaktowe

Moja opinia :


Konsystencja jest wodnista , tłusta , oleista. Jak w większości płynów dwufazowych.

Wydajność jest słaba ze względu na to , że potrzeba 2 wacików nasączonych tym płynem by zmyć makijaż oka.

Działanie kupując ten płyn byłam pozytywnie nastawiona. Jednak czar prysnął z chwilą , gdy zaczęłam używać płyn. Wspomnę tylko , iż nie maluję się kosmetykami wodoodpornymi. Natomiast producent obiecuje , że zmyje on nawet wodoodporny makijaż.. chwila chwila jak może usunąć wodoodporny makijaż skoro nawet nie radzi sobie ze zwykłym tuszem ? Zazwyczaj wystarczy i jeden wacik na oko. W przypadku tego płynu sa to 2 waciki. Co wiecej muszę trzeć by tusz zniknął. Nie pozostawia tłustej warstwy ? Nic bardziej błędnego. Tłusta warstwa jest , niestety.
Absolutnie nie nawilża. Fakt nadaje skórze gładkości , ale to zasługa silikonu.. Tak więc absolutnie nie polecam do demakijażu wodoodpornego.

Które obietnice się spełniły , a które nie ?
●Nie powoduje podrażnień skóry i spojówek - Prawda
●Skutecznie usuwa wodoodporny i trwały makijaż - Fałsz
●Nie pozostawia na skórze tłustego filmu- Fałsz
●Nawilża skórę- Fałsz
●Nadaje skórze gładkość i elastycznośc - Po części prawda i fałsz

Skład:
aqua-woda
cyclomethicone- silikon
isopropyl myristate-Substancja natłuszczająca, nawilżająca, wygładzająca, zapewniająca ochronę. Sprawia, że skóra jest miękka, elastyczna i gładka. Jest środkiem lekko
rozprowadzającym się na skórze, dobrze wchłanialnym i nie stwarzającym lepkiego filmu.Składnik przyczyniający się do powstawania wągrów i trądziku, w dużych dawkach może powodować podrażnienia.Isohexadecane (and) Polyisobutane- Eolient – nawilża skórę , może sprzyjać powstawaniu zaskórników
Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin-Substancja wywołuje wypryski i pokrzywkę na skórze&
Panthenol- prowitamina B5
Chamomilla Recutita Extract-ekstrakt z rumianku
Sodium Chloride-chlorek sodu

Składu chyba nie musze komentowac. Silikon na początku składu , Później skałdniki przyczyniające się do wyprysków i zaskórników. Zachwalana przez producenta prowitamina B5 i ekstrakt z rumianku pod koniec składu (w znikomych ilościach)...

Podsumowanie : 
Zdecydowanie wolę dwufazowa ziaję ♥

środa, 20 czerwca 2012

Metoda CG - Curly Girl

                                                 METODA CURLY GIRL - CG



Metoda Curly Girl czyli po prostu zasady pielęgnacji włosow kręconych ALE to nie znaczy , że nie mogą z niej korzystać prostowłose.

1.Pierwszą rzeczą , którą robimy decydując sie na CG to oczyszczamy włosy z silikonów prostym szamponem z SLeS (bez silikonów)

2.Dobrze jest podciąć końcówki


1. Mycie
   Odstawaiamy szampony zawierające silne detergenty 

   Dlaczego? Szampony zawierają silne detergenty (wysuszające siarczany)
   Unikamy:
   -sodium lauryl sulfate
   -sodium laureth sulfate
   -sodium myreth sulfate
   -sodium pareth sulfate
   -sodium coco sulfate
   -ammonium lauryl sulfate
   -ammonium laureth sulfate
   -sodium olefin sulfanate
   -sodium cocoyl sarcosinate

   Czym je zastąpić ?
   *Myciem metodą OMO (więcej TU)
   *Myciem odżywką (więcej TU)
   *Myciem delikatnym szamponem zawierającym zamiast powyższych  substancji np. takie :
   -cocamidopropyl betaine ,
   -Coco Glucoside

   -Decyl Glucoside
   -Lauryl Glucoside


2.Odstawiamy silikony- jesli chcecie się dowiedzieć o nich więcej To zajrzyjcie TU


3.Czesanie-Odstawiamy zwykłą szczotkę
 
   Czym zastępujemy ?
   -grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami
   -palcami
   -w przypadku włosów kręconych czeszemy tylko na mokro

4.Ostatnie płukanie - zimną woda by domknąć łuski włosowe

5.Przy rozprowadzaniu odżywki na włosach delikatnie rozczesujemy je palcami

6.Pozwalamy wyschnąć włosom naturalnie ! Lub poniższą metodą :






7.Nie owijaj włosów w zwykły ręcznik
   Czym go zastąpić?
  -ręcznikiem z mikrofibry
  -bawełnianą koszulką
  -ręcznikiem papierowym


8.Podcinamy włosy co 4-6 miesięcy


10.Metodę możemy oczywiście modyfikować pod własne potrzeby. Włosy nie od razy przyzwyczają się do CG więc dajcie im się zaprzyjaźnić :)


Lubicie CG ? Jakie efekty ? :>







 


poniedziałek, 18 czerwca 2012

Biovax do włosów wypadających-recenzja

WRÓCIŁAM !  Nie było mnie dłuższy czas , ale juz wszystko nadrabiam :)


Maska biovax do włosów wypadających :




Od producenta :

Intensywnie regenerująca maseczka Biovax opracowana została przez specjalistów w celu zagwarantowania Twoim słabym i skłonnym do wypadania włosom jak najlepszej kondycji. Maseczka Biovax dba nie tylko o zdrowie i kondycję włosów, ale również zapewnia im gruntowną ochronę i bezpieczeństwo. 
Składniki aktywne:
- 100% sok z aloesu intensywnie odżywia cebulki, chroniąc włosy przed nadmiernym wypadaniem. Wpływa korzystnie na rozdwojone końcówki i skutecznie zmniejsza łamliwość włosów.
- Kompozycja olejku ze słodkich migdałów oraz miodu silnie nawilża, zmiękcza i odżywia włosy, nadając im piękny połysk.
- 100% ekstrakt z henny ułatwia aktywnym składnikom wnikanie do wnętrza włosa i jego cebulki.

Skład:

 Aqua,  (woda)
Cetyl Alcohol, (emolient , nawilża)
Cetearyl Alcohol (And) Ceteareth - 20, (emolient , nawilża , wygładza , zmiękcza)
 Cetrimonium Chloride, ( konserwant , wygładza)
 Aloe Barbadensis Leaf Juice,  (sok z aloesu)
Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, (olejek ze słodkich migdałów)
Acetylated Lanolin,  (emolient , wygładza)
Glycerin, (gliceryna , nawilża)
Lawsonia Inermis Extract,  (extrakt z henny)
Mel (Honey) Extract, (ekstrakt z miodu)
 Parfum, Benzyl Alcohol (And) Methylchloroisothiazolinone (And) Methylisothiazolinone, Citric Acid, Linalool, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, C.I. 42090

Moja opinia :

Zawiodłam się na tej masce bardzo ale to bardzo. Od razu moge wam bardziej polecić tą do włosów suchych i zniszczonych. Ta z moimi włosami nie zrobiła nic szczególnego..

Sprawdźmy , które obietnice producenta się sprawdziły :

*Czy włosy przestały wypadać? Minimalnie , ale nie liczcie na nic szczególnego :(
*Wpływa korzystnie na rozdwajające się końcówki ? ABSOLUTNIE NIE. Nie zauważyłam w tym przypadku nawet minimalnego efektu.
*zmniejsza łamliwość? Nie.. Co do tego to nic sie nie zmieniło
*Nawilża ? Nie , gdyby nie tuningi tej maski to efektu by nie było wcale
*zmiękcza ? Minimalnie - bardziej zmiekcza i nawilża ta do suchych i zniszczonych.
*odżywia i nadaje połysk ? Nie wiem włosy same mi sie błyszczą nawet bez masek , ale gdy użyła jej moja siostra to efektu nie było.

Podsumowanie :
O wiele bardziej polecam ta do suchych i zniszczonych. Biovax do wypadających nie jest pisana włosom zniszczonym, bo nie da im odpowiedniego nawilzenia :( Myślę , że za tą cenę można kupić cos o wiele lepszego..

ZAPACH? Hm dość dziwny , taki ziołowy ? :)

Tak więc kolejna maska na której się zawiodłam :( Już sama nie wiem... MOŻe czas na tą z proteinai mlecznymi ?





czwartek, 14 czerwca 2012

Mycie włosów odżywką

         Mycie włosów odżywką




Czy ta metoda jest dla mnie ?

Dla włosów:
-kręconych
-suchych
-normalnych
-posiadaczki włosów przetłuszczających się mogą nie być zadowolone.-dla włosów nielubiących si z detergentami-włosy przekarmione proteinami

                         Jak dobrać odpowiednią odżywkę do mycia włosów?


Czego nie może zawierać ?
-protein
-substancji tworzących na włosach powłokę ochronną
-parafiny (wysoko w składzie)
-gliceryny (wysoko w składzie)
-olejków
-oil
-SLS/SLeS
-silikonów
-konserwanty (mogą podrażniać skalp)
-związki o nazwie polyqatermium

Co powinna zawierać ?
-Cetrymonium Chloride
-mile widziany delikatny detergent np. Cocamidopropyl Betaine(w przypadku obecności tego piewszego , ten nie jest potrzebny)
-wyciągi roślinne,ziołowe (może ale nie musi)
-najlepiej by miała krótki skład
                                   

Przykłady odżywek polecanych do mycia włosów:

*Isanna z babassu
*Garnier avocado&masło karite
*balsamy mrs.Potters
*odżywki bs.Joanna natura
*gloria






      Jak myć włosy odżywką ?


1.Moczywmy włosy
2.Nakładamy odżywkę na włosy i skalp
3.Delikatnie , powoli masujemy skalp
4.Poświęcamy temu 'troszkę' czasu
5.Odczekujemy jakiś czas np. myjemy się i potem spłukujemy 
6.Jeśli chcemy nakładamy maskę
7.Przy regularnym myciu odżywką ważne jest oczyszczanie włosów raz na 2 tygodnie szamponem z SLS


Czym odpłacą mi moje włosy , gdy będę je myła odżywką ?

-zmniejszy się puszenie
-Odpoczną od silnych detergentów
-nie grozi im przesuszenie
-nie grozi im osłabienie struktury


Uwaga! Nie od razu włosy przyzwyczają się do tej metody , dajcie im troszkę czasu:)


a Wy myjecie włosy odżywką ? Lubicie ten sposób ?



środa, 13 czerwca 2012

Porowatość włosów

1.Czym jest porowatość włosów ?

To nic innego jak sposób ułożenia łusek włosówych :
a) Łuski nieprzylegające do siebie , otwarte , podniesione cechuja włosy o dużej porowatości
b) Łuski przylegające ciasno do siebie,  tworzące zamkniętą strukturę, cechują włosy o niskiej    porowatości.

2.Porowatość wpływa na zdolność włosa do gospodarowania wodą i wilgocią, a ta zdolność ma stanowić o wyglądzie włosa - w szczególności zaś włosa kręconego.

3.Cechy włosów o dużej porowatości : 

-bardzo szybko przyswajają wodę/wilgoć, ale też bardzo szybko ją oddają,- 


-przyswajają dwa razy więcej wody/wilgoci w porównaniu z włosami normalnymi/mało porowatymi,


- uwielbiają gęste, nawilżające odżywki, a nawet czysto proteinowe kuracje (mieszanki czystych protein),

- mają tendencję do tracenia odporności na rozciąganie i podatność na łamanie, gdy są mokre,

- ulegają obciążeniu poprzez zaaplikowanie maseł i silikonów w nieodpowiedniej ilości czy nawet kolejności, co sprawia, że wyglądają na słabe i bez życia,

- puszą się coraz bardziej wraz ze wzrostem 
,
- można opanować poprzez zabiegi henną, kasją lub glinką z nawilżającą odżywką (dzieje się tak poprzez wypełnienie luk we włosie, jednak w stosowaniu wskazany jest umiar, gdyż zbyt częste nakładanie może bardzo obciążyć włosy, sprawiając, że skręt osłabnie),

- warto płukać zimną wodą (lub płukanką zakwaszającą), aby domknąć łuski włosa,

- dobrze jest pozostawić lekko niedopłukane po aplikacji odzywki do spłukiwania (albo dać więcej odżywki bez spłukiwania), aby włos miał ochronę przed utratą wilgoci.

4.Cechy włosów o małej porowatości

- wolniej przyswajają wodę/wilgoć i wolniej ją oddają (będą więc dość dobrze trzymać wilgoć),

- ze względu na ciasną i zamkniętą strukturę łusek mogą być szybciej obciążone skutkiem nadbudowywania produktów,

- łatwiej pozbawić witalności i sprężystości poprzez aplikację zbyt dużej ilości odżywki i/lub stylizatora, które pozostawiają film na włosie, 

- mogą stać się łamliwe i suche skutkiem zbyt częstych zabiegów proteinowych, 

- w prosty sposób "otworzyć" na wchłanianie produktów poprzez płukanie w ciepłej wodzie, która lekko uniesie łuski, 

- powinny być chronione przed utratą wody poprzez stosowanie odżywki (jej ilość zależy od indywidualnych potrzeb), którą należy rozprowadzić równomiernie celem uniknięcia obciążenia (można np. nałożyć odżywkę i opłukać włosy pod strumieniem wody przez kilka sekund),

- kiedy są dobrze nawilżone, mogą nie potrzebować odżywki do spłukiwania. Wystarczy więc po myciu odżywką (co-wash) od razu nałożyć odżywkę bez spłukiwania. Takie włosy wyglądają też rewelacyjnie po zastosowaniu lekkiej odżywki bez spłukiwania i odpowiedniego żelu,

- trzeba karmić takimi proteinami, które łatwo zmyć (wystarczą też aminokwasy wnikające do wnętrza włosa), 

- lepiej tolerują proteiny, gdy są cienkie niż grube,

5. Cechy włosów o normalnej porowatości

-mają tendencję do łatwego układania się

- dość łatwo poddają się farbowaniu i trwałej ondulacji

-wilgoć z łatwością przechodzi do kory

W następnym poście sposoby dbania o dany Typ włosow (poowatości)

Okeśliłyście juz swoją porowatość ? Jestem ciekawa jakiej porowatości sa wasze włosy :)


Informacje czerpałam z forum wizaż :)






sobota, 9 czerwca 2012

Tak nawilżonych włosów jeszcze nie miałam Tuning maseczki :)

Tuning , który każda z was może sobie zafundować :)
Od razu mówie o efektach jak w tytule  :


TAK NAWILŻONYCH WLOSÓW TO JA JESZCZE NIE MIAŁAM !

Czego potrzebujemy ?
-1 żółtko ,
-3 łyżeczki dowolnej maseczki
-kapsułka tranu
-6 kropli gliceryny ( można kupić w aptece za 1,60)
-szczypta spiruliny (nie jest konieczna :)






Wykonanie :











Za radą Sylwii ;* Spróbowałam dodać żółtka do kupnej maski :) Mam nadzieję , że efekty będą zadawalające, bo moje włoski kochają maskę :) I dodałam glicerynę za , którą zapłaciłam w aptece grosze :) Lubicie takie maski ? Lubicie glicerynę ? ;>



środa, 6 czerwca 2012

Babydream fur Mama- ZASTOSOWANIE NA WŁOSY

Babydream fur Mama- Brustwarzensalbe- OCHORNA KOŃCÓWEK

Dawno nie zabezpieczałam nim końcówek , ale od jutra zaczynam na nowo bo ma świetny skład i oczywiście działanie. Więc zaczynajmy przedstawienie małego bohatera ! 



Dlaczego stosuję do zabezpieczania końcówek ? - Ze względu na świetny skład , same się przekonajcie 

SKŁAD :

-Nie zawiera barwników
-Nie zawiera konserwantów
-Zawiera naturalna lanolinę
-Olej słonecznikowy
-Olejek jojoba
-Olejek migdałowy
-Olejek brzoskwiniowy
-Witaina E

Jak stosuję ?
Tak jak pisałam - do  zabezpieczenia końcówek włosów.
Oczywiście niewielką ilość bo jak widzicie jest on gęsty.
Mała tubka starcza na baaaaaardzo długo.

Gdzie można go kupić i za ile ?

Ten kremik możecie kupić jedynie w rossmanie.
Cena : 3,99 ! w promocji bo regularna to 10,99 jednak teraz można go kupić za 3,99 w stoisku w rossmanie z napisem ''cena na do widzenia'' , czyli prawdopodobnie go wycofują więc spieszcie się ! :)

A wy jak zabezpieczacie swoje końcówki ? Jestem bardzo  ciekawa :)





poniedziałek, 4 czerwca 2012

TRAN dodany do maski

Hej Dziewczyny :) Ale jestem zabiegana ;/ Dopiero co do domu wróciłam. Dziś zamierzam podzielić się z wami moim dzisiejszym mini tuningiem maseczki do włosów z dodatkiem TRANU.


Czego potrzebujemy ?
- maseczkę do włosów 
-tran (w moim przypadku były to 3 kapsułki)






1. Do maseczki biovax dodałam 3 kapsułki tranu

Uwaga ! Zapach może was odstraszyć hehe :) Ale po wymieszaniu na szczęście już go nie czuć :)

2.Mieszamy mieszamy mieszamy i powstaje :



Jak widzicie to nic trudnego i na każda kieszeń :) Myślę , że wiele z was ma w domu tran więc warto spróbować :)

I oczywiście właściwości tanu , tak w skrócie żeby nikogo nie zanudzać czyli to co najważniejsze (to co skusiło mnie do takiego tuningu)
-zawiera witamine D3
-zawiera witaine A
-zawiera kwasy tłuszczowe omega3

I jak tu nie spróbować ? A wy ? Próbowałyście ? Ja własnie siedzę z tą maseczką na głowie :D








niedziela, 3 czerwca 2012

Woda brzozowa + MASAŻER :) -woda wodzie nierówna

Hej Kochane ! Jak wam mija dzień ? Dziś tak jak obiecałam ujawnię moje podejrzenia co do ''wzrostu '' moich włosów.
W komentarzach ostatniego posta stwierdziłyście , że urosły mi włosy. Jeśli tak jest , to podejrzewam o to jednego malucha w połączeniu z drugim przyjemnym maluszkiem , o których w dzisiejszym poście a zatem  


                                                     WODA BRZOZOWA&MASAŻER





1.WODA BRZOZOWA-kULPOL









































Od producenta :


Woda brzozowa na bazie naturalnego soku z brzozy odświeża skórę głowy i zmniejsza przetłuszczanie włosów, wzmacnia cebulki włosowe.

Skład: 

Alcohol, - alkohol
 Water, - woda
Succus Betulae, - sok z brzozy
Fragrance. - zapach

Moja opinia :
Zacznę od tego , że woda wodzie nierówna. Np. miałam jakis czas temu tą z barwy i była tragiczna moim zdaniem- nic nie robiła. Ta zaś jest moim małym kochanym maluszkiem.

*Wydajność- Wielki plus za wydajność , po miesiacu wcierania 2x dziennie została większa połowa.
*Cena- W stosunku do wydajności bardzo niska , zapłaciłam 4,90
*Buteleczka- Mała , wygodna , można ją ze sobą wszędzie zabrać. Pojemność to 125ml. , ale jak już wcześniej wspominałam jest bardzi wydajna.
*Dozownik- Mały , nie wylewa sie za dużo- polecam stosowanie Metody spodeczkowej
*Działanie- 
Czy odświeża ? Owszem
Czy zmniejsza przetłuszczanie ? Moim zdaniem tak. ale..
Sao wcieranie jej przyspiesza przetłuszczanie jednak kiedy ją odstawimy to faktycznie włosy mniej sie przetłuszczaja np. ja musze myc co 2 dni , kiedy ja odstawiłam umyłam po 4 dniach więc faktycznie działa :)
Czy przyspiesza porost ? Myślę , że w połączeniu z masażem tak. Zauważyłyście , że urosły mi włosy. Moim zdaniem to sprawka właśnie wody brzozowej.
Czy polecam ? Z pewnością tak

- Można się przyczepić do składu , a raczej alkoholu na pierwszym miejscu w składzie. Jednak mi on ani trochę nie zaszkodził. Jest to kwestia indywidualna.

2.MASAŻER- mój ulubieniec











Ta woda brzozowa moim zdaniem jest w 100% lepsza od tej z barwy , która ''nic nie robiła''
Miałyście? Jakie wody brzozowe sprawdziły się najlepiej u was ? ;>

piątek, 1 czerwca 2012

Podsumowanie maja w pielęgnacji włosów

Dziś podsumowanie miesiąca mojej pielęgnacji włosów. Przyznam , iż pod koniec popadłam w strasznego lenia   więc nie spodziewajcie się nic szczególnego , nie jestem zadowolona wręcz przeciwnie jestem na siebie zła , że nie byłam systematyczna. Za to czerwiec będzie intensywny i to bardzo :) aaa i Wygrałam iu Idalii ! :) Więc zaczynamy : + uprzedzam moje włosy mają dzisiaj zły dzień :(



1.Porównanie włosów :


1MAJA                                                                       1 CZERWCA




































2.Produkty , które używałam :



*Maski

*Szampony :

*oleje

*Dodatki do masek


*zabezpieczanie końcówek


*wcierka


3.Tabelka przedstawiająca moją majową pielęgnację :


DataMasaż.RanoMasaż.WieczoremWoda.Brzozowa.RanoWB.WieczoremOlejowanieSzamponMaskaPłukankaZabezpieczanie.Końcówek
1majaTAKNIENIENIEo.kokosowyRadicalBiovax+kalpi.tonez siemieniao.kokosowy
2.majaTAKTAKTAKNIEo.rycynowy na noc----
3majaNIETAKNIETAK-RadicalBiovax+kalpi.tonez siemieniao.kokosowy
4majaTAKTAKTAKTAK-----
5.majaTAKTAKTAKNIEo.kokosowy.na.noc----
6.majaNIETAKNIETAK-RadicalBiovax+spirulinaz siemienia-
7.majaTAKTAKTAKNIEo.kokosowy na noc----
8.majaNIENIENIETAK-BDkalpi.tone.+biovax+o.rozmarynowy-
9.majaTAKTAKTAKNIEAmla na noc----
10.majaNIETAKNIETAK
BDKalpi.tone+herbataz siemieniaserum biovax
11.majaTAKTAKTAKTAKAmla BDjajko,o.rycynowy,nafta,o.rozmarynowy,spirulina,-+ po myciu biovaxz siemieniao.kokosowy+serum biovax
12.majaTAKTAKTAKTAK-----
13.majaTAKTAKNIETAKAmlaRadicalMaska alterra granat i aloes-o.kokosowy+serum biovax
14.majaTAKTAKTAKTAK-----
15majaTAKTAKNIETAKAmlaBDBiovax+kalpi.tonez siemieniao.kokosowy+serum biovax
16majaTAKTAKTAKTAK-----
17majaTAKTAKTAKNIEAmlaradicalbiovax+kalpi tonepokrzywao.kokosowy+serum biovax
18majaTAKTAKTAKNIEo.kokosowy na noc----
19majaNIETAKNIETAK-BDAlterra granat i aloes-o.kokosowy+serum biovax

20maja TAK.............. TAK........................ TAK............................ TAK .......................... Amla..................... BD.......... Henna.theartment+spirulina.................................. -.............. o.kokosowy+serum.biovax...
21maja TAK TAK TAK TAK - - - - -
22maja TAK TAK TAK TAK Amla BD Alterra granat i aloes z siemienia o.kokosowy+serum biovax
23maja TAK TAK TAK TAK - - - - -
24maja TAK TAK TAK TAK Amla Radical Henna.theartment+spirulina z siemienia o.kokosowy+serum biovax
25maja TAK NIE TAK NIE - BD odżywka regenerująca nivea - prostowałam więc kosmetyk termoochronny
26maja TAK NIE TAK NIE - Radical Henna.theartment+spirulina - o.kokosowy+serum biovax
27maja TAK TAK TAK TAK - - - - -
28majaNIE TAK NIE TAK - Radical Alterra granati aloes + ''odżywka keratynowa w rybce'' - serum Biovax + o.kokosowy
29maja TAK TAK TAK TAK - - - - -
30maja TAK TAK TAK TAK - - - - -

Uff.. to się napisałam :) A więc tak wygląda moje podsumowanie miesiąca :) Jutro albo pojutrze wstępne plany pielęgnacji czerwcowej :)Teraz śmigam nadrabiać blogowe zaległości :) Buziaki ! ;*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...