poniedziałek, 30 kwietnia 2012

Dobiega koniec włosowej akcji + kwietniowe zużycia

Hej ;) W dzisiejszym poście kwietniowe zużycia +

Dobiega koniec akcji włosowej na ten miesiąc więc bardzo proszę wszystkie uczestniczki akcji ( umieszczone w pasku bocznym) o nadesłanie zdjęc swoich włosów oraz spostrzeżeń , i tego jak je pielęgnowałyście ;) Na relacje czekam do jutra , możecie je nadsyłać na adres kingablog@o2.pl    aaaa i oczywiście mam zamiar przedłużyć akcję , tylko co miesiąc będziemy sumować efekty ;) Więc kto chce to oczywiście zapraszam ;)  Reaktywujemy ? ;>

A teraz dalsza część postu czyli 
Kwietniowe zużycia :



1.COś czego nie ma powyżej czyli mleczko ziaja z serii ogórkowej (6zł)

*krótko i na temat. Zawiodłam sie , twarz po użyciu mleczka piekła :(
Ale tonik z tej serii bardzo lubię ;)

2.Ziaja 2-fazowy płyn do demakijażu oczu (6zł)
* Jestem z niego mega zadowolona. Co prawda jest go jeszcze troszkę , ale dałam do kwietniowego denka bo niebawem sie skończy. Wspaniale zmywa makijaż oczu , nie podrażnia , co prawda pozostawia tłustą warstwę , ale mi to nie przeszkadza bo i tak myję twarz żelem.

3.Nivea spray nabłyszczający (15zł)
*Nie kupiłam go po to by nabłyszczał tylko po to by troszkę utrwalił wyprostowane włosy,
-nabłyszcza
-utrwala
-pięknie pachnie
Nie kupię ponownie bo odstwaiłam tego typu kosmetyki ;) ale polecam ;)

4.Got 2B smooth & chic (18zł)
Lotion prostujący. który ma za zadanie jak sama nazwa mówi prostować , ma układać i trzymać włosy pod kontrolą. - Nie spełnia swojego zadania + za filtr uv i piękny brzoskwiniowy zapaszek.

5. Mój faworyt czyli maska nawilżająca z alterry. , o której pisałam tu  (9zł)
Dodaj napis
6.Wosk do włosów .Henna Treatment Wax (Głęboko odżywiający wosk do włosów) , o którym pisałam tu    (11zł)
*Masakra.

7.Pasta do zębów - wybielająco-nabłyszczająca (9zł)
-za tą cenę można kupić coś na prawdę lepszego..


To by było na tyle ;) 







piątek, 27 kwietnia 2012

Oczyszczamy włosy !

Hej Kochane ;) Ostatnio zaniedbałam troszkę bloga :( Byłam chora i nawet nie miałam na to siły.. Ale już nadrabiam . Dziś post na temat oczyszczania włosów - oczyszczania , które wspomoże wchłanianie cudownych składników , maseczek itd ;)


1.Soda oczyszczona - (samodzielnie przyrządzony szampon oczyszczający)
Czego potrzebujemy ?
-Szklankę z ciepłą wodą
-Łyżka sody

Dokładnie 1 łyżka sody na szklankę wody. Taką miksturę zabieramy do łazienki i tam aplikujemy na czubek głowy wmasowując w skórę i we włosy. Soda oczyszczona jest jednym z najdelikatniejszych środków alkalicznych, które świetnie oczyszczają z tłuszczu i nagromadzonych substancji chemicznych.

* można również wymieszać sodę z szamponem i taka miksturką umyć włosy

Jakie sa plusy ?
-Oczyszczenie włosów z silikonów
-Uwolnienie włosów z silikonów , oczyszczenie ich sprzyja wchłanianiu substancji odżywczych takich jak np. maseczki , oleje itd ;)

Jakie sa minusy ?
-może wysuszyć włosy ;/ więc po kuracji należy nałożyć odżywkę lub maskę ;)


Stosowałyście ? Polecacie ? Sama nie wiem co o tym mysleć hmm ;>?

wtorek, 24 kwietnia 2012

Recenzja + analiza składu maski wax i wosku do włosów

Hej kochane ;) Na dziś mam dla was recenzję maski wax i wosku do włosów. + analiza składu (postaram się by był jak najbardziej dokładny) ;D



1.Pilom(w)ax  wax regenerująca maska do włosów














Od producenta :Regenerująa maska przeznaczona do intensywnej kuracji kosmetycznej włosów i skóry głowy.Jej specjalna reeptura jest oparta na ekstrakcie z henny(lawsonia) , której białko penetrując włos i cebulke włosową odbudowuje zniszczoną strukturę. Po zabiegu maska włosy stają się lśniące i sprężyste'' Zalecana w przypadkach : osłabienia lub zniszczenia włosów przez inwazyjne zabiegi np. Trwałą , farbowanie ,prostowanie oraz , gdy włosy i skóra głowy nie tolerują innych odżywek''

Skład + analiza : aqua (woda) , cetearyl alkohol (emolient tłusty , bezpieczny , chroni włosy przed utratą wilgoci) , SODIUM LAURYL SULFATE ! (SLS- Detergent ! ) , methylparaben (Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu.) , lawsonia intermis extract (ekstrakt z henny) , parfum , propylparaben (Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu) , citric acid ( kwas cytrynowy , zwiększa trwałość kosmetyku) , benzyl alcohol ( substancja konserwująca , składnik kompozycji zapachowych , rozpuszczalnik dla innych substancji , regulator lepkości) , METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE (substancja konserwująca) ,methyisothiazolinone , magnesium nitrate , magnesium chloride.

Jak widać skład ma ubogi..  jedyne co tu jest odżywczego to ekstrakt z henny. Poza tym SS na 3 miejscu w składzie ? WTF ;/ Używałam maski jakis czas temu , nie pomogła mi ;/ Owszem włosy były miękkie , ale takie są zazwyczaj jednak moim włosom nie posłużyła. Moim zdaniem za taką cenę można  kupi cos o wiele lepszego.

Plusy:
-opakowanie
-zapach
-konsystencja
-henna w składzie
-włosy po spłukaniu były miękkie

Minusy:
-kiepski skład
-cena
-nie działa na zniszczone włosy
-nie wzmacnia

2.Drammock International, Beauty Formulas, Henna Treatment Wax (Głęboko odżywiający wosk do włosów)















Opis producenta :Intensywnie, głęboko odżywiający wosk sprawi, że w kilka minut włosy stają się lśniące i piękniejsze.
Ekstrakt z henny pochodzi ze zmielonych na proszek liści henny i jest doskonałym składnikiem odżywiającym włosy i cebulki włosowe.
Jeżeli włosy są w złym stanie po trwałej ondulacji lub zniszczone suszarką, wosk używany regularnie pomoże odżywić skórę głowy, wzmocnić włosy sprawi, że będą zdrowsze i lśniące.
Odżywcza maseczka Wax szczególnie polecana jest do włosów słabych i kruchych oraz ze skłonnością do wypadania.
Leczniczy wosk Beauty Formulas to więcej niż odżywka. Wosk nie zmienia i nie odbarwia włosów.

Skład + analiza :Aqua(woda), Cetearyl Alkohol( (emolient tłusty , bezpieczny , chroni włosy przed utratą wilgoci), Cetrimonium Chloride(Ułatwia spłukiwanie preparatu), Cetyl Alcohol(i zwiększa lepkość kosmetyków.), Citric Acid ( kwas cytrynowy , zwiększa trwałość kosmetyku) , Phenoxyethanol(Substancja konserwująca), Ethoxydioglycol( humektant i substancja rozpuszczająca), Hydrolyzed Collagen (hydrolizowany kolagen , zmywany w wodzie zmiękcza i wygładza).,, Parfum, Propylene Glycol, Methylparaben, 2-Bromo 2 - Nitropropane-1,3-Diol,Butylene Glycol, Lawsonia Inermis, Ethylparaben,Butylparaben,Latic Acid, Propylparaben, Isobutylparaben,Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, CI 17200, CI 19140,CI 42090.

I tu znów się zawiodłam po analizie składu :( widzicie oś korzystnego ? bo ja nie ;/

Plusy :
-zapach ,
-włosy sa miękkie , śliskie

Minusy :
-nie spełnia swoih obietnic , bo tak naprawdę nie odżywia
-kiepski skład




Kochane ! Zawiodłam się :( Już nie wiem sama zy istnieją maseczki bez silikonów o dobrym składzie i działaniu. Może wy mi coś polecicie ? Proszę was o pomoc ;) Podzielcie się swoimi ulubionymi maskami bez silikonów. Póki co moim faworytem jest alterra , ale włosy lubia różnorodność więc czas na zmianę. Czekam więc na wasze propozycje ;*


poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Maska nawilżająca do włosów alterra (recenzja i analiza składu) + mały tuning + zakupy czyli woda brzozowa

Hej kochane !  Dziś mam dla was recenzję maski do włosów alterra , mały tuning i mój dzisiejszy zakup czyli wodę brzozową ;)
a więc po kolei :

1.Recenzja maski :
Rossmann, Alterra, Haarkur Granatapfel & Aloe Vera (Maska nawilżająca do włosów suchych i zniszczonych `Granat i aloes`)



Od producenta : Każde włosy zasługują na indywidualną pielęgnację. Do produkcji maski nawilżającej do włosów Alterra zastosowaliśmy specjalnie dobrane składniki najwyższej jakości:
wartościowa kompozycja pielęgnująca z wyciągami z aloesu*, granatu* i kwiatów akacji* dodatkowo pielęgnuje włosy, nawilża je i dostarcza włosom zniszczonym nowej energii.
*z kontrolowanej biologicznej uprawy.

Skład i jego analiza : Aqua(woda), Alcohol*(alkohol), Cetearyl Alcohol(Emolient tzw. tłusty), Stearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin(gliceryna), Glycine Soja Oil*(olejek z nasion soji), Sodium Lactate(Mleczan sodu), Punica Granatum Seed Oil*(olejek z nasion granatu), Butyrospermum Parkii Butter*(olej z masła shea), Carthamus Tinctorius Oil*(olej z krokosza barwierskiego), Ricinus Communis Oil*(olejek rycynowy), Punica Granatum Extract*(ekstrakt z granatu ? ), Aloe Barbadensis Extract*(ekstrakt z aloesu), Acacia Farnesiana Extrakt*(ekstrakt z akacji), Panthenol(pantenol), Panthenyl Ethyl Ether(będzie działał antystatycznie, jego funkcją jest także odżywienie włosów), Lauroyl Sarcosine(detergent), Hydroxyethylcellulose(kwas tłuszczowy pochodzenia roślinnego), Tocopherol(witamina E), Helianthus Annuus Seed Oil(olej słonecznikowy), Ascorbyl Palmitate(stabilniejsza forma witaminy C), Parfum**, Linalool(substancja zapachowa )**, Limonene**, Geraniol**, Citronelloll**, Citral**. (14.04.2011)

* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
** naturalne olejki eteryczne

Moja opinia : 
-gęsta konsystencja , to mi się podoba
-ładny zapach
-włosy sa mięciutkie 
-nawilża ? hmm tutaj nie zauważyłam jakiejs gigantycznej poprawy , ale w jakims stopniu na pewno

Czy do niej wrócę ? Z pewnością tak , moim włoskom przyda się taka drogeryjna maska raz w tygodniu.
Poza tym Podoba mi się skład ;) 
Moja ocena - 4/5

Cena - 9zł

2. Tuning maski z alterry :

1.Wlałam maskę na talerzyk (tu możecie zobaczyć jaką ma fajną konsystencję)

2.Dodałam niecałą łyżeczkę spiruliny


3.Mieszam i powstaje takie zielonkowate coś ;)



Efekt ? Kurcze nawet się nie spodziewałam , że będzie aż tak fajny ! Włoski jeszcze lepsze niż po użyciu samej maski więc polecam taki maleńki tuning.

3.Mój dzisiejszy zakup czyli woda brzozowa f
irmy Kulpol



Przepraszam za zdj z inernetu , ale mój aparat odmówił posłuszeństwa. 
Kupiłam tą wodę brzozową ze względu na wysławienie jej na blogach. Ponoć z kulpolu jest najlepsza ;)

Cena - 4,80zł

Od producenta :

Woda brzozowa na bazie naturalnego soku z brzozy odświeża skórę głowy i zmniejsza przetłuszczanie włosów, wzmacnia cebulki włosowe.

Skład: Alcohol, Water, Succus Betulae, Fragrance.

Moje oczekiwania - Mam taką cichą nadzieję , że pobudzi cebulki do wzrostu ;) Mam zamiar wmasowywać w skórę głowy rano i na noc ;) Każdego dnia ;)


A wy ? co myślicie o tych produktach ? Jak sprawdziły się u was ? ;>

sobota, 21 kwietnia 2012

Maseczka i płukanka z siemienia lnianego+moje wrażenie

Tak jak obiecałam krok po kroku maseczka i płukanka z siemienia lnianego +moje wrażenia :

1.Maseczka , czego potrzebujemy ?

-2 łyżki siemienia lnianego
-szklanka wody

1.Wsypujemy do szklanki 2 łyżki siemienia lnianego














2.Zalewamy zagotowaną wodą














3. Odczekujemy jakies 10 minut i odcedzamy
















4.Gęstą papkę wcieramy we włoski (żel , śluz) Ja wtarłam razem z ziarenkami ;)I nie było problemu ze zmyciem ;)




5.Ja założyłam foliowy czepek i na to ręcznik , z takim turbanem chodziłam około godzinki.




6.Spłukujemy wodą 





2.Płukanka - Tutaj nie będzie zdjęc , ponieważ wykonuje się podobnie , czego potrzebujemy ?

-2 łyżki siemienia lnianego
-1,5 szklanki wody
-Ja nie spłukiwałam ;)
-jeśli już chcecie spłukać to po 30 min. ale osobiscie polecam bez spłukiwania


1.Zalewamy siemię 1,5 szklanki wody , po 10 minutach odcedzamy. Taką odcedzoną wodą polewamy nasze włoski przy ostatnim płukaniu. Nie spłukiwać ! ;) A jeśli już to po 30min , ale bardzo polecam bez spłukiwania ;)


Ja zrobiłam tak : Umyłam włosy zastosowałam maseczkę z siemienia lnianego a później płukankę Efekty ? Meeegaaa ;)

Kochane nie mogę uwierzyć ! Po tych dwóch zabiegach włoski są takie śliskie , gładkie , miękkie i błyszczące ;) Od dziś minimum raz w tygodniu taka pielęgnacja ! ;)

Aaa i dobra wiadomośc - siemię lniane pozostawia na naszych włoskach ochronny film ;)
 Jeśli chcecie wiedzieć jakie działanie ma siemię lniane , inne przepisy itd. To zapraszam na mojego posta , w którym o tym pisałam LINK



właściwości w skrócie :
-pozostawia na włosach ochronny film
-nawilża
-regeneruje



Czego chcieć więcej ? ;)



środa, 18 kwietnia 2012

Domowa maseczka na włosy

Dziś kolejna domowa maseczka na włosy - krok po kroku ;) jak obiecałam ze spirulina ;) +efekty ;)

Co będzie potrzebne ?
-1 żółtko
-2 małe łyżeczki nafty kosmetycznej
-2 krople olejku rozmarynowego
-odrobina kokosowego
-łyżeczka spiruliny
-łyżeczka wody mineralnej
-miseczka

a więc jak obiecałam maseczkę z dodatkiem spiruliny tak macie ;) Niestety nie miałam olejku rycynowego , a tez chciałam dodać :(

1.Do miseczki dajemy żółtko


2.Dodajemy 2 łyżeczki nafty kosmetycznej


3. Dodajemy 2 krople olejku rycynowego


4. Troszke olejku kokosowego


5. Łyżeczkę spirulinki ;)


6.Powstaje nam takie coś : 


7. Jak widzimy na zdjęciu powyżej powstała mała ilość więc dodajemy łyżeczkę wody mineralnej  i intensywnie mieszamy. dzięki czemu powstaje takie coś :


Zielono mi ;) Kochane maseczkę mam zamiar nałożyć o 19 (bo teraz mam jeszcze olejek na włoskach) i chcę potrzymać jakąś godzinkę na włosach.  Tylko własnie pytanie do was SPŁUKAĆ SAMĄ WODĄ ? CZY DODATKOWO UMYĆ SZAMPONEM ? ;>

Kochane ! zmyłam maseczkę SAMĄ WODĄ ! ;) po prostu dłużej płukałam ;) do ostatniego płukania użyłam płukanki z kawy ;)

Efekty po maseczce :
-włosy się pięknie płyszczą
-są gładkie
-miękkie
-takie nawilżone

ajjjj nie opuszczę spirulinki never ! ;)

więc maseczki nie zmywać szamponem tylko samą wodą ; ) gorąco polecam ;)


wtorek, 17 kwietnia 2012

Spirulina

Tematem dzisiejszego posta jest SPIRULINA. Którą zapewne większośc z was juz zna ;) Ja kupiłam dopiero dziś i jutro mam zamiar przetestować jako dodatek do domowych maseczek ;)

Kupiłam 50g za 13,80. Mam nadzieję , ze cena ok ? ;>



SPIRULINA- ,,Spirulina to alga składająca się aż w 60% z białka. Jest źródłem łatwo przyswajalnego żelaza , naturalnego jodu , potasu , selenu , cennych witamin zwłaszcza z grupy B , makro i mikro elementów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. M.in wpływa korzystnie na jędrnośc skóry''

skład : jod , fosfor, cynk , wapń , magnez , żelazo , białko. Witamina A , witamina B1 (tiamina) , witamina B2 (ryboflawina) , witamina B3 (niacyna) , witamina B6 (pirydoksyna) , witamina B12 (hydroksykobalamina) , folacyna (kwas foliowy)  Jak widzicie skład piękny ! ;)

Włosy- Czytałam , ze nawilza i regeneruje , więc jak najbardziej dla mnie ;)
Może zastosuję ją jako maseczkę do twarzy ;)

Jutro obiecuję dodać posta o tym w jaki sposób będę to robić , zdjęcia i wrażenia ;)

Aaaaa i jeszcze jedno pytanie do was : czy kiedykolwiek używałyście spiruliny ? czy spłukujecie domowe maseczki woda czy po nich myjecie włosy ? ;>
Bo ja zawsze jeszcze raz po tym myłam i nie wiem czy dobrze robię ;/

poniedziałek, 16 kwietnia 2012

Recenzja

Dziś mam dla wa recenzję kremu do twarzy stopniowo opalającego UNder twenty wow energy.
Ja kupiłam na promocji w rossmanie za jedyne 5,99.

Zdj. z internetu (przepraszam) ;)


Od producenta :Innowacyjna formuła łącząca w sobie działanie dwóch produktów: kremu nawilżającego i kremu dającego efekt delikatnej, naturalnej opalenizny, stopniowo 1-2-3 bez plam. Składniki aktywne: naturalna witamina C + AquaBronzeC + filtry UVA/UVB.


Moja opinia : Takiego cudeńka w życiu nie miałam
+ mega wydajny
+nawilża
+daje efekt naturalnej opalenizny , efekt jest cudowny
+zapach takiej mandarynki
+nie ma plam
+ za naturalną wiatminę
+ za filtry 


No Jak dla mnie najlepszy z najlepszych ! Polecam ;) a jak wasze przygody z tym kremikiem ?


Kochane nie pisałam bo nie miałam kompletnie czasu ;/ Jutro będzie notka o włoskach więc mam nadzieję , że się cieszycie ;)



piątek, 13 kwietnia 2012

Paznokcie inaczej ;) tzw. ''water marbling''

Nie wiem co mnie dzisiaj wzięło na posty , to juz trzeci dzisaj ;) Jednak mam dla was ciekawy pomysł na paznokcie inaczej ;) Pewnie się znudziłyscie postami na temat włosów , więc stąd ten post , mysle ze was zaciekawi ;)

Pierw by was zachęcic pokaze wam efekt : (jednak to wy decydujecie jaki wzorek chcecie uzyskac , wystarczy dobrac odpowiednie kolorki lakierów ;) A oto zdjęcia paznokci dziewczyn , które zrobiły sobie domowe water marbling  ;)





















Czego potrzebujemy ?
-Miseczka
-pałeczka do uszu i odrobina zmywacza ;)
-wykałaczka
-taśma (do zabezpieczenia skóry wokół paznokci przed wybrudzeniem)
-woda
-lakiery ,  w  tej kwesti wybór kolorów jest zupełnie indywidualny tak samo jak ich ilość , mogą być dwa , a może być ich nawet 10 no ile chcecie i jakie chcecie ;)

Chciałam zrobić wszystko sama krok po kroku i zrobiłam , jednak nie moge się z wami podzielić zdjęciami krok po kroku n, ponieważ chwilowo nie mam aparatu (siostra zabrała na domówkę) heh. Więc niestety ale musze was zadowolic filmikiem. znów po angielsku , ale wszystko zrozumiecie ponieważ wszystko jest dokładnie pokazane ;) aaa co do wzorów - to tworzycie je same ;) zapraszam na przykładowe  filmiki , w każdym jest fajnie pokazane jak to zrobić  ;) Miłego oglądania ;)












I jak wam się podoba pomysł ? ;>

Domowe odżywki /maseczki do włosów

Do włosów suchych , zniszczonych , słabych i łamliwych + przepis na płyn do zwalczenia łupieżu ;)

1.Odżywka z jogurtu- Odżywka do włosów suchych z jogurtu naturalnego, świetnie odżywia włosy i skórę głowy.

Składniki :                                                                                        

*mały kubek jogurtu naturalnego

Jogurt naturalny rozprowadzamy  na włosach godzinę przed ich myciem. Owijamy głowę ręcznikiem ( wczesniej najlepiej dodatkowo założyć czepek ;)





2.Odżywka z korzenia łopianu na zniszczone końcówki włosów
Składniki:
1 żółtko
1 łyżka oleju z korzenia łopianu
2 łyżki soku z cytryny

Mieszankę wetrzeć w wilgotne włosy. Po 30 minutach dobrze zmyć. Włosy stają się miękkie , a końcówki przestają się rozszczepiać.

3.Śmietankowa                                                              
Śmietankowa na zniszczone, zmęczone włosy.    

Składniki:
2-3 łyżki śmietany (lub jogurtu)
kilka kropli olejku z kieków pszenicy
1 łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie:
Wszystko razem połączyć. Wmasować we włosy, pozostawić na włosach przez 30min. Dobrze spłukać.

4.  Odżywka do włosów łamliwych, rozdwajających się. Sprawia , że włosy nabierają objetości. 


Składniki:
1 żółtko
kilka kropli witaminy A i E
łyżka oliwy z oliwek
łyżeczka czystej wódki
5.Przygotowanie:


Żółtko wymieszać z oliwą, witaminami i alkoholem. Papkę nałożyć na włosy, zawinąć ręcznikiem i zmyć po 30 minutach. Odżywka wzmacnia słabe włosy i sprawia , że włosy nabierają objetości.

5.Papka z awokado dla przesuszonych włosów.

Składniki:                                                                          

dojrzałe awokado
3 łyżki gęstej śmietany

Przygotowanie:Dojrzałe awokado rozgnieść widelcem, dodać 3 łyżki gęstej śmietany i wymieszać. Powstałą papkę nałożyć na umyte włosy. Owinąć głowę folią i ręcznikiem. Po 30 minutach umyć włosy. Zabieg powtarzać raz na 10 dni.

6.Maseczka nawilżająco - wygładzająca, która rewelacyjnie poprawia kondycję poniszczonych włosów

Odżywka do włosów, która sprawi, że  włosy będą gładkie,mocne i błyszczące.
Składniki:

Do szklanki kefiru dodać łyżeczkę miodu naturalnego i łyżeczkę drożdży. Następnie dolać łyżkę octu owocowego i wbić żółtko, wkropić kilka kropelek olejku rycynowego, i ewentualnie dla blondynek - sok z cytryny.
Wszystko wymieszać, a następnie nałożyć na włosy na czas ok. 30 minut. Spłukać włosy i umyć szamponem. Nakładaj ją regularnie raz w tygodniu, by twoje włosy były nawilżone i odżywione. Włosy po tej maseczce są będą gładkie,mocne i błyszczące.-1 szklanka kefiru
-1 łyżeczka miodu
-1 łyżeczka drożdży
-1 łyżka octu owocowego
-1 żółtko z jajka
-kilka kropel olejku rycynowego
-sok z pół cytryny ( tylko do włosów blond) 

7.Odżywka miodowo-pokrzywowa, wygładza włosy, przyspiesza ich wzrost

Odżywka miodowo-pokrzywowa doskonale wygładza włosy oraz przyspiesza ich wzrost.

Składniki:
1 łyżeczka miodu
1 szklanka naparu z pokrzywy
5 kropli octu winnego
Przygotowanie:Składniki dokładnie wymieszać. Następnie wetrzeć delikatnie w skórę głowy, rozprowadzić na calej długości włosów. Spłukać po 30 minutach . Na koniec umyć wlosy szamponem.

8.Płyn na zwalczanie łupieżu
Składniki odżywki do włosów:
2 ząbki czosnku
1 szklanka wody

Przygotowanie:

2 ząbki czosnku połączyć z 1 szklanką wody - przygotować płyn . Włosy myć 3 razy w tygodniu płynem. Płukanka dla osób mających problem z łupieżem.

Mam nadzieję , że choć jeden przepis przypadł wam do gustu ! ;)

BD

Witajcie kochane , dziś przychodzę do was z moim nowym zakupem. W końcu natrafiłam na wysławiany przez wiele z was krem do brodawek uzywany DO KOŃCÓWEK WŁOSÓW (a nie brodawek)
Wiem wiem miałam nic nie kupować jednak zachęciła mnie niska cena. Był przeceniony z 11zł na 3,99 ;) wiec mysle , że sie opłacało.

Krem baby dream fur mama



Powiem wam dlaczego mam zamiar używać na końcówki włosów. Ponieważ ma idealny skład sami zobaczcie ;)

-nie zawiera barwników i konserwantów
-zawiera naturalna lanoline
-olej słonecznikowy
-olejek jojoba
-olejek migdałowy
-olejek brzoskwiniowy
-witaminę E
-długotrwale nawilża
-nie zawiera substancji perfumowanych , zapachowych , olejów mineralnych i silikonowych.

Mnie składzik jak najbardziej zachęcił. A co wy na ten temat sądzicie ? ;>
+dzisiaj będzie jeszcze jedna notka na temat pielęgnacji ;)








czwartek, 12 kwietnia 2012

Jak wiecie mam kręcone włosy ;) ale nie zapominam równiez o włosomaniaczkach ;) więc mam dla was naturalny sposób na zrobienie fajnych loczków ;)

Co będzie potrzebne ?
-skarpetka odcinamy tzw palce i zwijamy ją aż powstanie takie coś jak poniżej na obrazku)



-nożyczki
-gumka do wlosów

A wszystko na filmikach ;) dziewczyna mówi po angielsku , ale wystarczy tylko patrzeć co robi ;)

1.filmik -dziewczyna pokazuje jak zrobic nasza skarpete hehe



2.tutaj mozecie zobaczyc efekty po rozpuszczeniu koka nad ranem (efekt pokazany jest pod koniec filmiku)


takiego ''koka'' zostawiamy na całą noc i rozwiązujemy rano  ;)
Efekt jest boski , mimo , że mam loki to zrobiłam sobie tak jak na filmikach i efekt był mega ;)
A wy robiłyście tak ? ;>



wtorek, 10 kwietnia 2012

Siemię Lniane

Dzisiaj zaserwuję wam siemię lniane ;)
Kupiłam 400g. za 3,49 więc myslę , że się opłacało. A więc dzisiaj troszkę o jego własciwościach. Opiszę jak zrobić płukankę , żel i maseczkę ;)


Siemię lniane - skład i działanie

Nasiona lnu zawierają związki śluzowe, substancje oleiste, kwasy organiczne, nienasycone kwasy tłuszczowe, sole mineralne (cynk, żelazo, magnez), witaminę E, fitosterole, fitoestrogeny, lecytynę i flawonoidy. Siemię lniane doceniane jest ze względu na działanie osłonowe i nawilżające na śluzówkę przewodu pokarmowego, a także właściwości przeciwmiażdżycowe, przeciwzapalne i przeciwnowotworowe.

                                                              Ja kupiłam takie :


1.Maseczka do włosów
2 łyżki nasion zalewamy szklanką wody i gotujemy kilka minut. Następnie odcedzamy wywar i wmasowujemy go we włosy. Spłukujemy po minimum godzinie. Maseczka nawilża, odżywia i regeneruje suche i zniszczone włosy oraz zmniejsza tendencję do puszenia się pod wpływem wilgoci.

2.Płukanka do włosów z siemienia lnianego
2łyżki siemienia zalać szklanką wody i zagotować , po około 30min odcedzić . II płukanka gotować , używamy do ostatniego płukania , nie spłukujemy jej.

3.Maseczka do twarzy
3 łyżki zmielonego siemienia zalewamy szklanką gorącej wody i mieszamy do uzyskania gęstej papki. Maseczkę nakładamy na 20-25 minut i zmywamy ciepłą wodą. Maseczka odpowiednia jest do każdego rodzaju cery, a szczególnie do suchej i podrażnionej.
4.Peeling do twarzy
3 łyżki rozdrobnionego (nie zmielonego) siemienia zalewamy szklanką gorącej wody i dodajemy łyżeczkę miodu. Peeling z siemienia delikatnie złuszcza martwy naskórek, oczyszcza pory, wygładza i regeneruje skórę.
5.Kuracja wzmacniająca paznokcie
2 łyżki nasion zalewamy 1 litrem gorącej wody i odstawiamy na kilka minut. Następnie zanurzamy paznokcie na 15-20 minut.
6.Płyn z siemienia lnianego do układania włosów


Staraj się wczesać niniejszą miksturę we włosy. Szczególnie pożyteczna dla cienkich i słabych włosów. Płyn ten nadaje włosom większą objętość.
  • 1/2 szklanki siemienia lnianego
  • 1 szklanka wody
Za pomocą łyżki zgnieść nasiona siemienia lnianego. W rondlu zagotować wodę. Zmniejszyć ogień i dodawać po jednej łyżeczce na raz nasiona zioła do gotującej się wody, dopóki misktura zacznie gęstnieć. Odcedzić pestki. Można rozrzedzić do żądanej konsystencji.




7.Żel do włosów z siemienia lnianego.Ten w stu procentach naturalny żel do włosów jest polecany szczególnie do włosów kręconych – nie obciąża ich, nie skleja, nabłyszcza, sprawia, że łatwo się rozczesują.
Raz przygotowany żel można przechowywać w lodówce przez około 3 tygodnie.

SKŁADNIKI:
50 gram siemienia lnianego,
woda,
olejek eteryczny,
dwa niewielkie garnuszki,
drewniana łyżka do mieszania,
sitko z bardzo drobnymi oczkami.
WYKONANIE:Wieczorem wsypać siemię do sitka, a sitko wstawić do garnuszka z wodą (wody powinno być tylko tyle, aby przykryła siemię). Zostawić tak przygotowane siemię lniane w wodzie przez całą noc.
Przez noc siemię wytworzy naturalną otoczkę żelu wokół ziarenek.
Rano należy wyciągnąć z garnuszka sitko z siemieniem i włożyć je do drugiego, pustego garnka. Następnie należy przełożyć zawartość pierwszego garnuszka – łyżka po łyżce, przecedzając żel do drugiego garnka, delikatnie mieszając ziarenka siemienia, tak aby cała zawartość pierwszego garnuszka przefiltrowała się przez sitko do drugiego.
Przecedzony żel postawić na wolnym ogniu, uważając, aby nie zaczął się gotować i ciągle mieszając drewnianą łyżką doprowadzić go do gęstszej konsystencji, podobnej do żelu do włosów.
Zdjąć z ognia, wystudzić. Można dodać do niego parę kropelek olejku eterycznego, aby nadać mu dowolny, ulubiony zapach.
Włożyć do szklanego słoiczka i przechowywać szczelnie zamknięty w lodówce.

Kochane jak zrobię , któryś z tych produktów to na pewno dodam o tym notkę oaz powiem jakie efekty  ;) Mnie to wszystko bardzo zachęciło , szczególnie zawartość   : w 100g. :
białko 19,8g
błonnik pokarmowy  26,4
witamina B6  0,47mg
tiamina (witamina B1)
niacyna ( witamina PP)  8mg
kwas foliowy  87ug
potas 813mg
magnez 392 mg
fosfor 642mg
zelazo 5,7 mg
cynk 4,3mg
wapn 255mg

A wy robiłyście coś z tej listy ? , jak efekty ? ;>

aaa oczywiście odpowiadam jeszcze na pytania z tagu z poprzedniej notki ;)



poniedziałek, 9 kwietnia 2012

Płukanka z kawy ;)

Hej kochane wczoraj po raz pierwszy zrobiłam sobie płukankę z kawy. I zamierzam stosować ją regulanie pzez najbliższy miesiąc. A więc teraz co i jak :

1.Olejowanie
2.Po 8 godzinach umyłam włosy
3.Nałożyłam wosk
4.Zrobiiłam płukankę z kawy

Właściwości płukanki z kawy :Już po pierwszym zastosowaniu włosy stają się miękkie i nabierają blasku. Regularne stosowanie kawy podkreśla naturalne piękno włosów i ożywia ich ciemny kolor. Włosy stają się bardziej jedwabiste i łatwiejsze do ułożenia – przestają się nadmiernie puszyć, stają się bardziej elastyczne, „sypkie”. Kawa ma zbawienny wpływ także na końcówki włosów – już po kilku zastosowaniach zauważysz, że końcówki wyglądają na dużo zdrowsze, są mniej rozdwojone, i nie wymagają aż tak częstego podcinania.
Ale to nie wszystko. Kawa znajduje się na liście domowych kuracji przeciw wypadaniu włosów! I to nie bez powodu. Jej wpływ na gęstość czupryny jest dwojaki: po pierwsze, kofeina wzmacnia włosy i dodaje im energii, dzięki czemu zauważalnie mniej wypadają – możesz to zauważyć już po pierwszym zastosowaniu. Wystarczy, że porównasz to, ile po każdym myciu głowy zostaje włosów na szczotce, z wynikiem osiągniętym po jednorazowej kuracji z kawą. Po drugie, wykonując masaż skóry głowy za pomocą fusów, poprawiasz krążenie oraz dostarczasz kofeinę do mieszków włosowych. A to w regularnym stosowaniu przyśpiesza działanie cebulek włosowych, a dzięki temu – włosy rosną szybciej. +regeneracja :)

Jak ja przygotować ?

1.Wsypałam do szklanki 2 duże kopiaste hehe łyżki kawy.



2. Zaparzyłam i oddzieliłam od fusów



3.Wlałam do wiaderka po twarogu i dolałam wody (wiadereczko na zdj wydaje się duże , ale wcale takie nie jest :)




4.Użyłam do ostatniego płukania.




A tak przy okazji Poniżej moje naturalne kręcone (niestety) włosy.






Kolor moich włosów to taki jak na tym pierwszym zdjęciu , nie wiem czemu na drugim wyszedł trochę jasniejszy.

A wy ? stosujecie płukankę z kawy ? jak wrażenia ? ;>


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...