niedziela, 27 lipca 2014

DENKO& OLEJ KOKOSOWY W BIEDRONCE

Cześć !
W ten piękny i słoneczny dzień przychodzę do was z denkiem oraz z ciekawą wiadomością dla fanek oleju kokosowego. Na początek pokażę wam czego pozbyłam się w tym miesiącu :)


Dax filtr przeciwsłoneczny- jest tani, a składem dorównuje tym z wyższej półki. Kupiłam kolejny, ale tym razem z olejkiem arganowym. Zobaczymy jak się sprawdzi ta  wersja.

Masło do ciała- ma świetny skład, genialną konystencję, piękny zapach i cudowne działanie. Jedno z moich ulubionych maseł, ale niestety jego cena (55zł) zniechęciła mnie do kolejnego zakupu.

Organic shop, maska do włosów z jaśminem i olejkiem jojoba- To jedna  lepszych masek jakie miałam. Dobrze wygładzała i całkiem dobrze dociążała włosy. Kiedyś do niej wrócę. Jeśli chcecie się dowiedzieć więcej to zapraszam na jej recenzję do tego wpisu.

Eco hysteria, maska ''mega odżywienie''- bardzo dobra maska chociaż latem za bardzo dociążała moje włosy, ale zimą z pewnością do niej wrócę.

Olej kokosowy efavit- uwielbiam, uwielbiam i jeszcze raz kocham. O tym olejku pisałam już kilka razy. Jest świetny zarówno co ciała jak i do olejowania włosow. Świetnie zmywa makijaż oczu przy czym pielęgnuje i odzywia rzęsy.

Będąc przy oleju kokosowym. Ostatnio zauwazyłam w biedronce reklamę z olejem kokosowym. 250ml za 6,99 ! niestety w mojej biedronce nawet się nie pojawił i nie miałam jak sprawdzić czy jest rafinowany czy też nie. Jeśli go widziałyście to dajcie mi znać :)

piątek, 25 lipca 2014

aloesowy żel do wszystkiego

Cześć !
Dziś pod lupkę bierzemy aloes, a raczej żel aloesowy, który latem jest niesamowicie przydatny.



Składniki: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Olea Europea (Olive) Leaf Extract, Sodium Hyaluronate, Methyl Gluceth-20, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Tripleurospermum Maritima Extract, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Hydroxide, Sodium Phytate, Parfum, Butylphenyl Methylpropional, Alpha Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citral, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3- Cyclohexene Carboxaldehyde, Isoeugenol, Limonene, Linalool, CI 19140, 42090.


Moja opinia : Żel zamknięty jest w wygodnym opakowaniu z pompką. Ma dość przyjemny skład i delikatny zapach. Jego konsystencja jest żelowa. Bardzo go lubię, ponieważ jest produktem wielofunkcyjnym. Jedynym jego minusem jest fakt, że pon jego nałożeniu skóra się klei. Najlepiej sprawdza się jako żel do włosów. Ma dobry skład i pięknie podkreśla loki. Używam go rownież do ciala i dłoni, ale w tym przypadku skóra się klei i jest to trochę niekomfortowe. Dobrze się sprawdza jako żel na podrażnienia np. te słoneczne. 

Mialyście go ? uzywałyscie żelu aloesowego do włosow? 

środa, 23 lipca 2014

zabezpieczanie końcówek włosów i basenowa pielęgnacja

Cześć !
Może trochę późno się opamiętałam z tym wpisem, ale lepiej później niż wcale. Dziś chcę wam przedstawić kilka sposobów na zabezpieczenie włosów.



SERUM DO KOŃCÓWEK 
Myślę, że to podstawowa rzecz w kosmetyczce każdej z nas. Moim ulubionym jest jedwab sleek line. Pięknie pachnie i ma idealny skład jak na takie serum.

SILIKONOWA MASKA
Latem to nieodłączny element pielęgnacji moich włosów. Te odzywcze maski i odzywki odstawiam na bok i używam ich jedynie raz na tydzień. Silikonowej maski czy też odżywki używam po każdym myciu.

SILIKONOWA MASKA NA KONCÓWKi
Jeśli nie chcecie stosować silikonowych masek na całą długość włosów to polecam na same końcówki. Ja robię tak jesienią czy też zimą. Myję włosy, nakładam odżywczą maske. Po spłukaniu nakładam trochę wyżej niz na końcówki silikonową maskę i spłukuję.

FRYZURY
Latem rzadko chodze w rozpuzczonych włosach. Końcówki można ukryć za pomocą fryzury np. skarpetkowego koka.

NOŻYCZKI
Cięcie po lecie ( i nie tylko ) jest moim zdaniem obowiązkowe. Bo po co zapuszczać zniszczone włosy? aa właśnie- wczoraj podcięlam jakieś 3cm i włosy są w super kondycji.

MORSKA WODA
Kiedy jesteśmy nad morzem warto związać włosy w koka i starać się unikać kontaktu włosów z wodą morską, ale wiadomo, że nie zrezygnujemy dla włosów z kąpieli. Mimo to warto się oszczędzać :)

UNIKANIE ZŁYCH KOSMETYKÓW 
Np. takich jak te do robienia ''beach hair'' które zawierają sól morską i wysuszają włosy. Kolejna kwestia to kosmetyki (głównie mgiełki odzywki do końcówek) z alkoholem (tym złym). Warto też latem odpuścić sobie mocniejsze szampony i zamienić je na te delikatniejsze.

A jak wy dbacie o swoje końcówki ?


poniedziałek, 21 lipca 2014

avo serum& drobne zakupy z wyprzedaży

Cześć !
Jak wiecie byłam wczoraj na zakupach. Dziś przy okazji recenzji serum chcę wam pokazać co kupiłam.


Zacznijmy od spraw technicznych czyli co, gdzie i za ile. A więc jest to serum ''avo gel'' które możecie kupić za 15 w internetowym sklepie ESTIEN. Opis producenta :


''Błyskawiczne regeneracja skóry wrażliwej, suchej.Doskonały również dla wrażliwej skóry szyi , dekoltu i biustu.'' więcej informacji tutaj.

Skład : Persea Gratissima Oil, Phytosterols Olea, Europaea Oil Unsaponifiables

Moja opinia : Serum ma w składzie trzy olejki, więc jego konsystencja jest oleista. Lubię je, ponieważ jest wielofunkcyjne, ale też nie zachwyciło mnie na tyle, aby stało się ulubieńcem. Faktycznie świetnie zmiękcza skórę. Można go używać zarówno solo jak i razem z kremem. Ja wolę drugą opcję, ponieważ jeśli użyję go solo na twarz to po jakimś czasie czuję na brodzie podskórne gule..więc jak dla mnie do używanie go do twarzy nie ma sensu. Uwielbiam zaś dolewać go do maski lub odżywki do włosów. Są one wygładzone, miękkie i błyszczące, ale z drugiej strony każdy dodatek olejku daje taki efekt..

Czas na moje wczorajsze zakupy. Liczylam na coś więcej, ale w efekcie kupiłam tylko trzy rzeczy :


Szukalam cielistych koturn, ale takich nie znalazłam i kupiłam białe za 59zł w kari. Kupiłam jeszcze t-shirt za 9zł (sinsay). W C&A skusiłam się na sweterek za 29zl. Niestety nie ma już nic ciekawego na wyprzedażach :) Upolowałyście coś ?

piątek, 18 lipca 2014

Letnie wyprzedaże ? czy warto?



Cześć !
Dziś mam dla was trochę luźny wpis, a raczej pytanie do Was. Jutro mam zamiar wybrać się na zakupy, chociażby ze względu na letnie wyprzedaże. Stąd moje pytanie. Byłyście w ostatnim czasie na zakupach w sieciówkach ? ''Upolowałyście'' coś ciekawego w dobrej cenie ? warto ? czy może jeszcze poczekać? Dla ciekawskich- mam zamiar się wybrać do pasażu grunwaldzkiego we Wrocławiu :)

Dajcie znać czy warto i co ciekawego kupiłyście :)

wtorek, 15 lipca 2014

Dobre, bo polskie- 5 dobrych polskich kosmetyków

Cześć !
Jakiś czas temu spodobał mi sie tag ''dobre, bo polskie''. Postanowiłam, że sama wybiorę 5 dobrych, olskich kosmetyków i podzielę się z wami swoim wyborem :)


 Dax cosmetics, filtr przeciwsłoneczny SPF50
Miałam już wiele filtrów do twarzy i ten jest jak dla mnie najlepszy. Składem odpowiada tym z droższych półek, a kosztuje około 13zl, więc po co przepłacać? Moja skóra się z nim polubiła i nie zauważyłam negatywów z jego stosowania. Jeśli lubicie zaoszczędzić to polecam właśnie ten.

Inter Fragrances, Seboradin, balsam z żeń-szeniem
To mój ulubiony balsam do włosów. Plus za dostępność (znajdziemy go w aptece) i za świetne działanie. Bardzo dobrze wygładza i zmiękcza włosy. Przy regularnym stosowaniu można zauważyć prawdziwe (nie tylko wizualne) efekty. Wersja z żeń-szeniem jest jak dla mnie najlepsza.

Kulpol, woda brzozowa
To moja pierwsza wcierka. Odkryłam ją na poczatku włosomaniactwa i byłam nią zachwycona. Polecam tym, którzy chcą przyspieszyć porost włosów lub je zagęścić. 

Sylveco, lekki krem rokitnikowy
Ten krem ma przede wszystkim genialny skład (dużo olejków i ekstraktów). Nie powiedziałabym, że jest taki lekki, ale nie zapycha. Dobrze zmiękcza i wygładza skórę. Dodatkowym plusem jest higieniczne opakowanie z pompką. Krem  tego co się orientuję jest dostępny tylko w internecie i nie znajdziemy go w drogeriach (jesli tak nie jest to dajcie mi znać).

Eveline, mega size lashes, tusz do rzęs 
Jeden z lepszych (z dolnej półki). ma świetną szczoteczkę, która dopasowuje się do linii rzęs. Robi wszystko co powinien robić tusz : wydłuża, pogrubia, podkręca i nie skleja. W dodatku jest tani, kosztuje około 13zł.



Macie swoje ulubione polskie kosmetyki ? Polecicie mi coś? Może macie jakąś ulubioną markę? :)

sobota, 12 lipca 2014

L'OCCITANE


Cześć !
Dziś mam dla was taki szybki wpis,  ponieważ szykuję się na świętowanie swoich ''wczorajszych'' urodzin.Pokaze wam kosmetyki L'Occitane.


Balsam SPF20
Często zabieram go ze sobą na basen. Ma dość ładny skład i moja skóra go polubiła. Dobrze wygladza i zmiękcza skórę. Plus za spf w składzie. Balsam ma delikatny, kwiatowy zapach i bardzo wygodny aplikator w formie spryskiwacza. Mimo wszystko jego cena zniechęca mnie do zakupu.

Krem don dłoni
Ten krem to kompletny bubel. Ma bardzo wodnistą konsystencję. Zapach jest dość przyjemny, kwiatowy.Krem nie daje efektu nawilżenia, wygładzenia czy też zmiękczenia, który mialby powalić na kolana. Za tą cenę zdecydowanie na nie.

Lece swietowac wczorajsze urodziny :)

czwartek, 10 lipca 2014

maska wybielajaca & olej z alg

Cześć !
Jeśli cytacie mojego bloga to zapewne wiecie jak bardzo uwielbiam algi. Dziś mam dla was recenzję dwóch produktów z alg. jeden jest bublem a drugi zasługuje na miano ulubieńca. Jesteście ciekawe? zapraszam do dalszego czytania.


Zacznijmy od bubla, a mianowicie od maski algowej peel off na przebarwienia. Kiedyś bardzo często robiłam sobie maseczki ze spiruliny i jak wiecie byłam zachwycona. Mając takie porównanie maska algowa peel off kompletnie mnie zawiodła począwszy od sposobu przygotowania do jej ściągania i działania. Trzeba uważać, aby nałożyć ją w odpowiedni sposób, aby później móc ją ściągnąc jednym ruchem. Jeśli chodzi o działanie to mialam wrażenie, że ta maska kompletnie nic nie robi. Owszem twarz była wygładzona, ale nie zauważyłam efektów typu rozjaśnienie przebarwień co np. zauważyłam przy stosowaniu maski ze spiruliny. Do plusów zaliczę brak typowego dla alg zapachu i delikatne wygładzenie. Mimo to jestem na nie.

Cena/dostępność : 12zł/ estien

Drugi produkt to olej z alg, a dokładnie macerat z morszczynu pęcherzykowatego. Zapach jest specyficzny, ale nie czuć go na skórze. Przyzwyczaiłam się do niego. Używam go praktycznie do wszystkiego. Jest świetny do suchych skorek. Używam go zamiast kremu do twarzy albo jak dodatek dodatek do kremu i spisuje się genialnie. Wygładza i zmiękcza skórę. Nie zauważyłam, aby mnie ''zapchał'' więc jestem jak najbardziej na tak.  Używam go rownież na końcówki włosów pod silikonowe serum. 

Cena/dostępność : 15zł/ estien

Miałyście tą maskę lub olej ? 
Tymczasem zbieram się na koncert :)

wtorek, 8 lipca 2014

Silikonowy lipiec-plan pielegnacji

Cześć !
Wiem, że nie było lipcowej aktualizacji (będzie dopiero w sierpniu), ale dziś mam dla was plan pielęgnacji na lipiec w którym górę wzięły silikony. Latem stawiam glównie na ochronę przed słońcem. :)


 MYCIE
Jeden z moich ulubionych szamponów, a mianowicie love2mix z proteinami pereł. Po tym szamponie moje wlosy nie potrzebują odżywki. Jestem ciekawa innych szamponów z love2mix. 

OLEJOWANIE
Tradycyjnie mój niezawodny olej kokosowy efavit. Myślę, że zostanę przy nim na stałe. Po wykończeniu tego opakowania zrobię krótką przerwę i znowu do niego wrócę. Moje włosy go uwielbiają.

MASKA
Jak mówi sam tytuł wpisu, w tym miesiącu stawiam na ochronę, a więc sięgam po maske sessio, która ma w skladzie silikony, ale nie tylko, ponieważ znajdziemy tu również składniki odżywcze.

OCHRONA KOŃCÓWEK
W lipcu moim końcówkom towarzyszy jedwab ''sleek silk'' który ma niesamowicie silikonowy skład i niesamowicie obłędny zapach !

SUCHY SZAMPON
Suche szampony mają wielu zwolenników i przeciwników. Ja nie należę ani do jednej ani do drugiej grupy. Sięgam po niego latem, kiedy wlosy częściej się przetłuszczają.  Używam go po myciu, a nie kiedy wlosy robią się już nieświeże. Swoj kupiłam za 11zl w biedronce. Wersja wild pachnie obłędnie ! Kusi mnie jeszcze tropikalny. A może wy mi jakiś polecicie?

Macie już swój plan pielęgnacji na lipiec ?



sobota, 5 lipca 2014

Tonik przeciw wypadaniu włosów

Cześć !
Dziś mam dla Was recenzję toniku, o którym chciałam napisać już jakiś czas temu i wreszcie się do tego zabrałam. Mowa o toniku marki orientana, który ma wzmocnić włosy i przeciwdziałać ich wypadaniu.


Skład : Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Emblica Officinalis Fruit Powder, Melia Azadirachta Extract, Glicerin, Simmondsia Chinensis Seed Extract, Centella Asiatica Extract, Eclipta Alba Extract, Acacia Concinna Fruit Powder, Trigonella Foenum-Graecum Seed Extract, Nymphaea Lotus Flower Extract, Polysorbate 20, Lawsonia Inermis Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Lavandula Angustifolia Extract, Arnica Montana Flower Extract, Rosmarinus Officinalis Extract, Thymus Serpyllum Extract, Camphor, Menthol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

Cena : 25zł/ 105ml
Dostępność : orientana 

Zacznę od jego największej wady, a mianowicie od opakowania, które jak na tonik do włosów jest strasznie nieporęczne. Dlatego też przelałam go do butelki z atomizerem. Skład prezentuje się bardzo dobrze. Zapach jest intensywny, czuć miętę, która daje się we znaki również po wmasowaniu go w skórę głowy. Czuć taki chłód i delikatne mrowienie. Tonik nada się do włosów, które szybko się przetłuszczają, ponieważ nie posiada w składzie olejków i nie przyspiesza przetłuszczania. Jednak jeśli chodzi o działanie na wzmocnienie wlosów to jest on średni. Czy zahamował wypadanie włosów? Nie, po prostu wypada ich o 1/3 mniej. Faktycznie jest to jakiś efekt, ale miałam lepsze preparaty przeciw wypadaniu i bardziej wydajne. Tutaj jest trochę kiepsko z wydajnością w stosunku do ceny.

Miałyście ten tonik? Jak się u was sprawdził? 

czwartek, 3 lipca 2014

Wyniki konkursu & szczotka ''TT'' i szampony batiste w biedronce


Cześć !
Dziś przychodzę do Was z wynikami konkursu. Przy okazji pokażę wam co udało mi się upolować w biedronce. Nawet nie wiecie jaka byłam zdziwiona kiedy zobaczyłam podróbki szczotek TT z tabletkami oraz suche szampony batiste ! Ucieszyłam się, bo chcialam dziś zamawiać i szczotke i szampon, więc udało mi się zaoszczędzić :)

Zacznijmy od wyników konkursu. W ruch poszła maszyna losująca i wylosowała : Serenitka B
Proszę o wiadomość z danymi do wysyłki na mój adres e-mail : kingablog@o2.pl  Gratuluję !

Teraz czas na moje mini biedronkowe zakupy. Przyznam, że kusiło mnie wiele rzeczy np. płyny do demakijażu z BeBeauty (są już aż 3 wersje do wyboru). Jest dużo ciekawych kosmetykow, ale póki co wszystko mam i muszę wykończyć swoje ''zapasy''. Jednak skusiłam się na zastaw tabletki + podróbka szczotki TT za 14,99zł oraz na suchy szampon batiste ( duży) za 11zł. Wzięłam go całkiem w ciemno. Owszem słyszalam o nich dużo dobrego, ale było ich kilka do wyboru i kompletnie nie wiedzialam, który wziąć. Wybór trafił na ten ''w panterkę'' który pachnie przepięknie !


Myślę, że się opłaciło. Już poddałam szczotkę pierwszym testom i powiem szczerze, że jestem zachwycona bo za taką cenę nie spodziewałam się czegoś ''wow'' a ona rozczesuje włosy tak jak TT. :)

A wy skusiłyście się na coś w biedronce? Widziałyście te szczotki i szampony? 

wtorek, 1 lipca 2014

WIELOFUNKCYJNYI TANI OLEJ BAWEŁNIANY

Cześć!
Dzis opowiem Wam o olejku, ktory zachwyca Mnie od jakiegoś Czasu. . Na buteleczce pisze'' do Ciala'' ale ja uzywam go do Wszystkiego i wlasnie dlatego go uwielbiam. Zapraszam dalszego czytania, abyście i wy sie z NIM zapoznaly .



Zacznijmy od opisu znajdującego sie na Stronie estien :
Ogromna zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) , szczególnie kwasu olejowego i linolowego   oraz  Witamina EOlej charakteryzuje sie szczególnie korzystnym oddziaływaniem na skórę, wspaniale sie wchłania. Działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, Podnosi odporność na zakażenia, pobudza regenerację tkanki łącznej. Twoja skóra nabierze gładkości i blasku. Stosuje sie Przy rozdwajaniu końcówek i łamliwość włosów , uszkodzeniu włosów zabiegami fryzjerskimi. Skuteczny Przy łuszczycy Skóry Głowy, łupieżu Suchým Olej Z Nasion bawełny działa  zmiękczająco na wlosy , doskonały w mieszaninach z innymi olejami.

Duże opakowanie 150 ml
Cena / dostępność: 11zł / ESTIEN

Moja Opinia : 
Zacznijmy od spraw technicznych. Olej nie ma brzydkiego zapachu, jest on taki neutralny, praktycznie go nie czuć. Ma dość rzadką konsystencję. Niesamowicie się wchłania, skora wchłania go niczym gąbka szczególnie po peelingu. Jak wspomniałam na początku ma on szerokie zastosowanie. Używam go m.in do olejowania włosow. Sprawdza się dobrze, nie obciąża, wiec nada się również do cienkich czy też przetłuszczających się włosów. Jednak najbardziej spodobał mi się jako balsam do ciała. Skóra niesamowicie szybko go wchłania. Jest po nim bardzo miękka, wygładzona. To samo tyczy się twarzy. Z powodzeniem zastąpi krem np. na urlopie. Sama wybierając się nad jezioro zabrałam go ze sobą, aby zaoszczędzić na miejscu ponieważ posłużył mi jako balsam do ciała, krem do twarzy i olej do włosów, a także jako coś do mycia twarzy ( przy OCM). Nie ''zapchał mnie'' ale jeśli się tego obawiacie to zawsze możecie dodać tylko odrobinę do swojego kremu.  Polecam wszystkim chociażby ze względu na cenę i działanie.

Miałyście olejek bawełniany? Co o nim myślicie? :)

sobota, 28 czerwca 2014

DENKO

Cześć !
Zbliża się koniec czerwca, a ja ze względu na pogodę nawet tego nie czuję. Czas na denko :) W tym miesiącu nie zużyłam zbyt wielu kosmetyków, a to dlatego, że mialam bardzo malo czaso co też mogłyście zauważyć.


Lirene, krem d ostóp z 20% zawartością mocznika- bardzo dobry krem, ale trochę kiepsko z wydajnością. Dobrze zmiękcza, moje stopy go pokochały i z chęcią sięgnę po kolejne opakowanie.

Lirene, tonik wybielający- znowu lirene..ale tym razem nie będzie tak kolorowo. Tonik ma dość fajny skład, ale po wykończeniu buteleczki nie zauważyłam efektów ''na dłuższą metę' jakie zapewnia nam producent. Plusem jest to, że dobrze zmywa podkład.

Rimmel match perfection- To mój ulubiony podkład. Już zaopatrzyłam się w kolejne opakowanie. Ogromny plus za jasne kolory ! Jeśli macie tak jak ja jasną karnację to z pewnością znajdziecie coś dla siebie. Krycie jest srednie (mnie ono odpowiada), nie tworzy efektu maski. Uwielbiam !

Maybelline, tusz wodoodporny- Niestety  użyłam go 10 razy i po nim.. był już suchy jag go kupiłam, więc to wina ''sklepu''. Chciałam mieć jakiś tusz na basen i ten znakomicie się sprawdził, bo utrzymał się przez cały dzień. Jednak nie zauważyłam efektu wow przy wydłużeniu czy pogrubieniu.

Dax SPF50- Mój ulubiony filtr. Jakoś niechętnie wydaję pieniądze na droższe filtry za 70zł i ten moim zdaniem jest ok i jest do nich porównywalny (chociażby składem), a kosztuje jakieś 15zł.



Zbliża się również koniec konkursu, więc zapraszam wszystkich chętnych (szanse są dość duże) KLIK

środa, 25 czerwca 2014

PRZYPOMNIENIE O KONKURSIE

Cześć :)
Dopadła mnie mega grypa i zbieram sily dlatego dziś mam dla Was tylko przypomnienie o konkursie :)

sobota, 21 czerwca 2014

ULUBIONE SPOSOBY NA POROST WŁOSÓW

Cześć :)
Lato taki czas, kiedy częściej niż zwykle podcinamy końcówki. Z tego powodu postanowiłam podsumować swoje ulubione sposoby na porost włosów. Znajdziecie tutaj spis moich wpisów na ten temat czyli wszystko w jednym miejscu. Mam nadzieję, że post okaże się przydatny.

SZAMPON 
Moim zdaniem szampon nie ma szczególnego wpływu na porost włosów jeśli jest to takie ''zwykłe mycie''. Kluczem jest po prostu masaż skóry głowy podczas wykonywania tej czynności. Taki masaż połączony np. z szamponem z papryczką (np. love2mix)  może stymulować nasze cebulki.

MASAŻ SKÓRY GŁOWY
To klucz szybszego porostu włosów. Taki masaż niesamowicie stymuluje włosowe cebulki. Możemy wykonywać go w każdej chwili opuszkami palców. Powinien trwać 2 minuty. Pamiętajmy o systematyczności ! Najlepiej wykonywać go 2-3 razy dziennie. Np. podczas wcierania wcierki na porost, podczas mycia włosów oraz ''na sucho'' (kiedy np. oglądamy film). Jeśli nie chcecie bawić się z palcami to polecam prosty masażer za jakieś 5zł.

SERUM/WCIERKA
Chyba nie muszę mówić która wcierka jest moją ulubioną ? Oczywiście serum babuszki, o którym przeczytacie w tym wpisie (podbiło nie tylko moje serce). W skrócie jest to genialne serum, które zawsze się u mnie sprawdza (stosuję je codziennie, a nie co 3 dni). Swego czasu lubiłam wodę brzozową kulpol. Należy pamiętać o systematyczności i oczywiście o masażu podczas wcierania serum w skórę głowy.

PŁUKANKA
Kiedyś byłam fanką płukanek, ale niestety wygrało moje lenistwo i przestałam się w to bawić. Mimo to polecam wszystkim cierpliwym, bo płukanki to całkiem fajna rzecz. Z tych na porost włosów polecam np. z mięty pieprzowej, z pokrzywy lub ze skrzypu polnego. 

MASKA
Często w drogeriach ( i nie tylko) znajduję maski na porost włosów, których producent zaleca nałożenie ich na 3 minuty na włosy. Jaki w tym sens? Nie dajmy się nabrać na coś takiego. Patrzmy na skład i jeśli maska faktycznie ma coś takiego to nakładajmy ją, ale tylko na skórę głowy ( i nie na 3 minuty tylko na 15) przy czym powinnyśmy masować skórę głowy przez 3 minuty. Z gotowych masek polecam drożdżową maskę babuszki. Jeśli jednak jesteście cierpliwe to polecam domową maskę z drożdży (robiłam ją swego czasu i byłam zadowolona.

SILIKONY
Oczywiście nie przyspieszą porostu włosów, ale pozwolą ochronić je przed zniszczeniami, a w efekcie przed ostrym cięciem u fryzjera. Efekt końcowy? Mniej wizyt u fryzjera, więcej centymetrów ! :) Pamiętajmy więc o zabezpieczaniu końcówek silikonowym serum (bez alkoholu). Lubię też nakładać już na umyte włosy (po masce) silikonową odżywke (na 5cm od końcówek). To również w jakiś sposób przyczynia się do ochrony.

SUPLEMENTY
Przy braniu suplementów należy pamiętać o systematyczności oraz o czasie po którym zaczynają działać. Nie można łączyć ich środkami doustnymi np. herbatami ziołowymi, drożdżami. (Np. przyjmując tabletki z wit. B nie powinnyśmy pić w tym samym okresie drożdży). Moim ulubionym suplementem był humavit (wersja z drożdżami oraz wersja z pokrzywą i skrzypem).

HERBATY
Picie 2-3 razy dziennie herbat ziołowych. Np. z pokrzywy i/lub ze skrzypu. Ja polubiłam ten sposób i swego czasu byłam bardzo systematyczna. Czas o tego wrócić, bo poprawil się nie tylko stan włosów, ale również stan skóry.

DROŻDŻE
Taki trochę niesmaczny temat. Ja wytrzymałam tylko 3 dni i nigdy więcej się nie skuszę. Wytrwałym życzę powodzenia, bo z tego co widziałam na innych blogach to efekty są bardzo dobre. Ja picie drożdży zastąpiłam tabletkami humavit (z drożdżami).

PRZYDATNE WPISY

Przypominam o nowym konkursie KLIK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...